Felmérés: Orbánban bíznak leginkább a szlovákok

2023. szeptember 11. 10:40

A legmegbízhatatlanabb politikusoknak Bident, Trumpot és Putyint tartják északi szomszédaink.

2023. szeptember 11. 10:40

A külföldi politikusok közül Petr Pavel cseh köztársasági elnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök élvezik a legnagyobb bizalmat a szlovák választók körében. Ez derül ki a Focus felméréséből, amelyet a TV Markiza számára készítettek – idézte az Aktuality.sk című szlovák lap.

Hozzátették, a szomszédos ország lakói Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt, elődjét, 

Donald Trumpot, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartják a legmegbízhatatlanabb külföldi politikusoknak. 

Orbán Viktor kapcsán azt írták, hogy Magyarország régóta hivatalban lévő miniszterelnöke. Először 1998 és 2002 között töltötte be ezt a tisztséget. A 2010-es választásokat is pártja, a Fidesz nyerte meg, ő lett a miniszterelnök, és azóta is hivatalban van. Úgy jellemzik, mint „Putyin Oroszországának trójai falovát az Európai Unióban. Szlovákiát Magyarországtól elszakadt területnek nevezi” – tette hozzá a lap. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. szeptember 12. 00:08
Lord Vadercsapláros 2023. szeptember 11. 21:02 ..."Nem kérünk belőletek. "... És ki a faszt érdekel, hogy TI, nyomorult janicsárok, és kollaboráns férgek mit kértek??? A magyarok rajtatok kívül vannak, innentől MI otthon vagyunk a "hazádban", jobban, mint te, a renegát spicli. És mi a faszt trianonozol? Ha fejen állsz és úgy szarod le magad, a trianoni sebek akkor is gyógyulnak és előbb-utóbb összenő a Kárpát-medencében, ami összetartozik...:)))
Reszelő Aladár
2023. szeptember 11. 21:19
Nehéz nem elszakad területnek hívni azt, amit elszakítottak tőlünk.
csapláros
2023. szeptember 11. 20:06
Lord Vader 2023. szeptember 11. 12:02 ..."Szlovákiának nincs szüksége Magyarországra. "... NE HAZUDJ, seggfej! Hogy a kurva anyádba mennél a leggyorsabban Pozsonyból Kassára, ha nem a magyarországi M3-ason? Talán az R2-esen, ahol egy hét múlva oda is érnél, vagy északra Murmanszknak, illetve a Zsolna-Eperjesnek, a fél országot kerülve!? És hogy a picsába mennének a magyarok is a Börzsönyből Esztergomba, ha nem akarják magukat kompoztatni, ha nem Letkésen és Párkányon keresztül??? Annyira nincs szükségetek Magyarországra, hogy a szlovák neonáci birkabaszók is folyton Magyarországhoz mérik Szlovákiát és magukat, miközben mi azt sem tudjuk, hogy léteztek-e???
csapláros
2023. szeptember 11. 19:54
Lord Vader-galancza-2023. szeptember 11. 12:59 ..."Egyikkel sem. Csak mivel ti, színmagyar magyarországi magyarok, akik csak tótozni képesek még a gyilkosainkkal is kiegyeznétek és beszartok cselekedni, csak ugatni mertek az igazságtalanságok ellen,"... AHA! Te most amellett agitálsz, hogy HADÜZENET NÉLKÜL rohanjuk le Szlovákiát, és 420 ezer felvidéki magyarnak kaparja ki az anyaország a gesztenyét, a 4,5 millió birkabaszó tót ellenében, mert ti már annyira elszlovákosodtatok, hogy ezt MIATTAD és más belső árulók, janicsárok, a felvidéki magyarság és az anyaország közötti árokásók miatt már nem vagytok képes megtenni. Duray a rendszerváltás óta vagy 6-8 olyan alkalmat sorolt fel, amikor MIATTATOK úszott el és vált szitokszóvá a felvidéki magyarság területi autonómiája. Anno a szlovák nyelvtörvényt kijavítani hivatott Velencei Bizottsági ajánlásokat is, amit még az anyaország gründolt ki, is Bugárék söpörték le ÁRULÓ módon az asztalról!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!