Elárulta az ukrán külügyminiszter, miért lehetetlen békét kötni Putyinnal

2023. szeptember 06. 07:22

Dmitro Kuleba lényegében úgy véli, Putyin nem úriember, ezért az egyetlen lehetőség a győzelem Ukrajna számára.

2023. szeptember 06. 07:22

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Vlagyimir Putyinban nem lehet megbízni, mert hiába adja a szavát, nincs garancia arra, hogy nem szegi meg. (Vagyis nem úriember, ha jól értjük.) „Putyin nem az a fajta ember, akivel komoly megállapodást lehet kötni. 

Ha azt hiszed, sikeresen tárgyaltál Putyinnal, potenciális támadási veszélynek teszed ki magad” 

– fogalmazott Kuleba, aki szerint éppen ezért lehetetlen békét kötni az orosz elnökkel.

Az ukrán tárcavezető hangsúlyozta: minél sikeresebb Ukrajna a harctéren, annál inkább tárgyalni fog Oroszország, de a közeljövőben nem lát erre esélyt. „Ha nemzetként akarunk létezni, ha túl akarunk élni, győznünk kell, bármi áron” – tette hozzá.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Mindez, amit leírok egyben önkritika is.

Nyitókép: ROMAN PILIPEY / AFP

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 08. 19:23
Ezzel szemben Ukrajna maga a Lordok háza.....
august
2023. szeptember 06. 12:52
Ősrégi technika az, amikor diszkreditáljuk az ellenfelelet, aki ezennel nem tárgyalóképes. Ezért született egyébként a Putyin elleni elfogatóparancs. Az egyik nyugati szakértő tapintott rá ez után azonnal a lényegre, hogy elképesztő ez a nyugati módszer, ugyanis kivel fognak majd tárgyalni ? A békéről, vagy a háború után? Aki ellen elfogatóparancsot adtak ki? Teljesen komolytalanná teszi magát a nyugat ez által.
borgia
2023. szeptember 06. 10:55
Kuleba's translation is a manifestation of a complete misunderstanding not only of politics, but of the current global situation. The United States is not so much sliding in the world ranking, but simply losing its importance. The difference is fundamental: a country that claims the title of world power has decided to provoke a conflict in poor, marginalized Ukraine. What for? To push out the aging and sluggish EU, which before the war was its biggest economic rival, after China. No, Mr. Kuleba, President Putin's truthfulness has nothing to do with it. Kiev wants the world to cheer for Ukraine, and when it doesn't, you go into a rage like children. To America, you are just another withered fig leaf. The U.S. is already looking for another one.
formaegy-2
2023. szeptember 06. 10:26
RasPutin 2023. szeptember 06. 08:42 Szopni ti jártok az amcsi nagykövethez, és az LMBTQ férgekhez! Az nem meglepő, hogy a kijelentés fontossága, értelme már nem jutott el az agyadig. Te szerencsétlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!