Lemondott a portugál miniszterelnök

2023. november 07. 16:16

A mai nap folyamán a portugál rendőrség házkutatást tartott António Costa rezidenciáján.

2023. november 07. 16:16

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy a portugál rendőrség házkutatást tartott kedden António Costa miniszterelnök rezidenciáján, a kabinetfőnökét pedig őrizetbe vették.

A hatóságok egy korrupciós ügyben nyomoznak.

Nem sokat kellett várni, már be is nyújtotta a lemondását a portugál miniszterelnök. A vizsgálatok Costa baloldali kormánya lítiumbányászattal és hidrogéntermelési projektekkel kapcsolatos állítólagos szabálytalanságaira összpontosítanak. Costa döntését az állami televízióban közvetített beszédében jelentette be, miután Marcelo Rebelo de Sousa államfővel találkozott. A miniszterelnök kijelentette, hogy lelkiismerete tiszta. Az ügyészség korábban közölte, hogy Joao Galamba infrastruktúráért felelős miniszter a korrupciós ügy hivatalos gyanúsítottja, és őrizetbe vették Vítor Escáriát, Costa kabinetfőnökét. Az ellenzék a kormány haladéktalan lemondását követeli.

(MTI, Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. november 07. 22:28
Hogy is van ez libsi banda? Megint kiderült, hogy loptatok. - Érdekes, ez lisi betegség.
Gonella
2023. november 07. 21:59
na ez is egy szoci. ezek gyárilag tolvajok. thatcher jól mondta: mindig kifogynak a mások pénzéből! elvtárs a pénzedért jöttünk nem érted?
Tommaso
2023. november 07. 21:05
Az Orbán Viktornál nagyságrendekkel kevesebbet lopó portugál miniszterelnök lemondott. Portugália jogállam, csak ez lehet a magyarázat.
Tommaso
2023. november 07. 21:05
Orbán nemcsak velejéig korrupt gazember, nemcsak teljhatalmú pártállami diktátor, hanem kiváló zugügyvéd is. Úgy alakitotta át a magyar büntetőjogot, hogy eljárást KIZÁRÓLAG az általa kinevezett, és igy neki lekötelezett Polt Pot Péter legfőbb ügyész indithat. Ő meg ugye soha nem tenne ilyet a jótevőjével, akinek a karrierjét köszönheti. CSAK EZÉRT NINCSENEK ELJÁRÁSOK a hatalmas vagyonát Lőrinc barát nevén bújtató ORBÁN ELLEN. állitásaim senki nem cáfolta, ellenérvet sem emlitett senki. Az igazság és a tények ellen nem is könnyű, elismerem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!