Háború idején

2023. október 13. 06:15

Egyetlen momentumra azonban figyelnünk kell: hogy hazánkat ne érje el a pusztító örvény.

2023. október 13. 06:15
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Az ember fásultan, tanácstalanul szemléli a közel-keleti véresőt, és alapvetően undorodik az egésztől. Mert undorító, hogy ártatlan gyerekeket, nőket, öregeket gyilkolnak meg módszeres alapossággal. Hogy a bosszú az egyetlen jog, és tárgyalni jelenleg tényleg nem érdemes, mert nincs miről. Hogy párhuzamokat felállítani, jó példákat bemutatni teljességgel felesleges (ez ugyanis a Közel-Kelet, nem Észak-Írország, Dél-Tirol vagy Baszkföld, ahol valamilyen megoldást csak találtak a háborúzó felek beleegyezésével).

Egyetlen momentumra azonban figyelnünk kell: hogy hazánkat ne érje el a pusztító örvény.

Hogy zsidó származású, vallású honfitársainknak ne kelljen rettegniük csak azért, mert annak születtek, aminek. És hogy ne legyen vérszivattyú Budapest egyetlen zsinagógája, vendéglője, emlékhelye sem, hanem háborítatlanul, békében élhessünk tovább – valahányan.

Ezt a biztonságot jelenleg egyetlen politikai erő biztosítja Magyarországon: az Orbán-kormány, illetve a Fidesz–KDNP politikai közössége. Mert – hogy őszintén beszéljünk – az üresen moralizáló baloldal, a kurucinfós szélsőjobboldal, a különféle viccpártok nemigen szednek virágokat a cselekvés mezején. Következésképpen semmit nem szabad rájuk bízni, ha tényleg fel akarunk készülni a jövendő időszak megpróbáltatásaira.

Ezt azok is tudják, akik egyébként nem jobboldaliak, hiszen a politikai locsifecsi és az életbe való kapaszkodás az ő életükben is két külön kategória. Mindezekre majd akkor is emlékezzünk, amikor újabb vádakkal és hazugságokkal árasztják el közéletünket azok, akik most, a vérfürdő napjaiban hallgatnak, mint a sír, merthogy konkrétan fogalmuk sincs, mit és miért kellene tenniük.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképen egy csoport tüntet a békéért és Palesztina izraeli megszállásának megszüntetéséért Los Angelesben október 12-én. Fotó: Robyn Beck / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. október 13. 13:19
Ez pontosan olyan mint amire olvastam:"Ez egy arab-zsidó konfliktus. Nincs közünk hozzá " Szamárság. És most nem csak a gazdasági következmények miatt is naná hogy van közünk hozzá. Merthogy lesz itt olajár mint 1973-ban... Hanem Izraelben jó darabig felborul a megszokott élet. Idegenforgalomnak fuccs, amiből nagyrészt élnek.A félelem, a paranoia ismét a napi élet része, ki tudja ki hol jön neked, ki hol robbant ,ki ejt túszokat stb. Következmény :egy része a lakosságnak ismét menekülőre fogja, beáll a tömeges emigráció. Na és ennek vajon mely ország lesz a célpontja?Ukrajna de az úgy tűnik kilove,szorosan nyomában K Európa, Magyarországgal...
ekeke1
2023. október 13. 13:15
"Egyetlen momentumra azonban figyelnünk kell: hogy hazánkat ne érje el a pusztító örvény." Sancta simplicitas...Ugyan hogy maradhatnánk ki belőle mikor már most is nyakig benne vagyunk?
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. október 13. 08:46
Azért ilyenkor Szentesi is leköpi magát a tükörben, mikor írnia kell egy ilyen cikket
Nasi12
2023. október 13. 07:58
Igen. Itt ne robbantgasson senki. Késelés sem hiányzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!