A háború köde van Putyin és Zelenszkij körül is, csak kisebb, mint körülöttünk

2023. augusztus 29. 17:15

Ha bármelyik félnek sikerül akadályoznia a másik utánpótlását, mondjuk hidak felrobbantásával, az látványos is és fontos is.

2023. augusztus 29. 17:15
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Még a pár nappal ezelőtti kommentek margójára a fontosról és nem fontosról egy háborúban annak menete szempontjából.

Van, ami fontos is és látványos is. Van, ami látványos, de nem fontos, és persze van ami fontos, de nem látványos. A PR a látványost szereti, akkor is, ha nem fontos. A krími vagy dnyeperi ukrán motorcsónakos partraszállások látványosak, de a nagy kép szempontjából szerintem nem fontosak, mert nem tudnak fenntartható nagy támadás forrása lenni. Ha bármelyik félnek sikerül akadályoznia a másik utánpótlását mondjuk hidak felrobbantásával, az látványos is és fontos is – ld. Herszon. Ha viszont mondjuk valaki elektronikai zavarással lefogja a másik támadó drónjainak nagy részét, az nem látványos, nem lehet belőle jó videót összevágni, de rendkívül fontos.

Ezen kívül van egy csomó dolog, ami fontos, csak nem tudunk róla egyáltalán, rá sem kerül egy nyílt forrásokból dolgozó elemző radarjára. Ez a »nem tudjuk« faktor – ami egyébként még a főszereplőket is befolyásolja. A háború köde van Putyin és Zelenszkij körül is, csak kisebb mint körülöttünk.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. augusztus 30. 09:01
Az a bizonyos köd egészen máshol van , és ezt nap mint nap érezzük amikor média felületet kapsz.....nagy támogatottságot élvezel mert a cikkeket és elemzéseket nézve....szakmát váltanék!
powerage
2023. augusztus 29. 21:26
Amikor az orosz propagandavideó megengedheti magának, hogy gúnyolódjon az ukrán ellentámadáson: https://files.catbox.moe/sj1x21.mp4
akiaki
2023. augusztus 29. 20:15
eccerű, mint az egyszeregy, monggya szagértő!
kiss.istvan770
2023. augusztus 29. 18:42
Demkó! Te karakterre kapod a fizetést? Már megint csak koptattad a klaviatúrát és nem írtál semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!