Scholz: A következő EU-csúcson újabb döntéseket hoznak Ukrajna lőszerellátásáról

2023. március 16. 10:38

Az EU újabb döntéseket hoz az orosz támadás ellen védekező Ukrajna folyamatos lőszerellátásának további javításáról a tagállami vezetők következő találkozóján – mondta Olaf Scholz német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben.

2023. március 16. 10:38
null

Az EU újabb döntéseket hoz az orosz támadás ellen védekező Ukrajna folyamatos lőszerellátásának további javításáról a tagállami vezetők következő találkozóján – mondta Olaf Scholz német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben. A kancellár a tagállami állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanács március 23-án kezdődő kétnapos tanácskozására kidolgozott német álláspontot ismertetve aláhúzta, hogy

Németország az európai partnereivel együtt gondoskodik arról, hogy Ukrajna továbbra is megkapja az orosz támadás elleni védekezéshez szükséges fegyvereket és egyéb hadifelszerelést.

A német kancellár elmondta, különösen fontos a gyors lőszerutánpótlás, ezért az EU-csúcson intézkedéseket fogadnak el Ukrajna folyamatos, és az eddiginél is jobb lőszerellátásáról. Németország a közös cél érdekében hajlandó megnyitni közbeszerzési programjait más tagállamok előtt.

(MTI) 

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2023. március 16. 18:33
Honecker et. sem mondhatta volna szebben, Scholzi! Ah, azok a regi szep idok... :-)
roughneck
2023. március 16. 18:26
Csak mint Milo Minderbinder "22-es csapdaja" c. regenyben, Scholzi: Suba alatt megveszed a loszert az oroszoktol, es odaadod az ukranoknak... :-)
formaegy
2023. március 16. 18:06
A terrorista Olaf Scholz nagyon telefosta a gatyáját. Nem semmilyen sakkban tartja a gyilkos USA! Vajon mit tett még azonkívül, hogy beleegyezett az Északi-Áramlat felrobbantásába, hogy ilyen büdös csúszó-mászójává lett a rühes terrorista gyilkos amcsiknak???? Fosol terrorista gyilkos náci Scholz elvtárs, hogy a rühes gyilkos USA Lengyelországból csinál nagyhatalmat???????? Te már csak egy rühes pincsi kutyájuk vagy - ennyi.
Takagi
2023. március 16. 17:47
Mas dolguk nincs csak Ukrajna fegyverkezése, pénzzel tömése, illetve Mo. vegzálása? Minden más a sutba dobva. Kik és milyen más témákon dolgoznak a fizetésért, az európai emberek jobb életéért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!