Hazaengedték a fronton szolgáló fegyenceket, több tanácsot is kaptak útravalónak

2023. január 05. 16:30

A Wagner-csoport kötelékében harcoltak az orosz fegyencek, akiknek első csoportját már haza is küldték.

2023. január 05. 16:30
null

Jegvenyij Prigozsin, a Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg vezetője elengedte azokat az orosz foglyokat, akik fél évnyi háborús szolgálat után kegyelmet kaptak és visszatérhetnek otthonukba. Prigozsin tanácsokat is adott a korábbi elítélteknek, azt kérte tőlük, hogy 

ne igyanak sokat, ne drogozzanak, ne erőszakoljanak nőket.

Azt mondta a fronton szolgáló ex-raboknak, hogy szexet csak szerelemből vagy pénzért létesítsenek. Azt mondta a korábbi fegyenceknek, hogy megtanították őket ellenséget ölni, ám nem szeretné, ha „tiltott területen” gyakorolnák ezt a fajta tudást és ha ellenséget akarnának ölni, inkább térjenek vissza kötelékükbe. A Wagner-csoport soraiban harcolók bátorságért érdemrendet is kapnak.

– mondta mosolyogva. 

Nyitókép: Olga MALTSEVA / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. január 08. 08:28
Aki ezt leírta, honnan tudja mindezt?
Akitlosz
2023. január 06. 00:46
Nem ez az első csoport. Már korábban is leszereltek súlyos sebesülteket. Ők sebesülésért érmet is kaptak a bátorságért érdemérem mellé.
miles1
2023. január 05. 17:55
Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=rAwrL1KbbSU Egyébként, pár napja láttam egy rövid cikket, Prigozsin egy elesett katonától búcsúzott, aki azelőtt állítólag egy maffiabanda verőembere volt. Prigozsin szerint a vérével lemosta a szégyent, jogosult a posztumusz kitüntetésre.
Lauder Stenonis..
2023. január 05. 17:40
Ebből is kiderül, hogy bűnözőnek sokkal jobb lenni Oroszországban, mint normális civilnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!