Az amerikai Kongresszus elé citálják a TikTok-vezért

2023. január 31. 13:38

Biztonsági aggodalmai vannak az amerikaiaknak a kínai alapítású applikációval kapcsolatban.

2023. január 31. 13:38
null

A TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew márciusban meg fog jelenni az amerikai Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottság előtt, ugyanis a törvényhozók részletesebben is górcső alá veszik a kínai tulajdonú applikációt – írja a Reuters. 

Cathy McMorris Rodgers kongresszusi képviselő szerint ugyanis a ByteDance által tulajdonolt TikTok tudatosan engedte a kínai vezetésnek, hogy az amerikai felhasználók adatait összegyűjtse, ezen felül aggályok vannak azzal kapcsolatban is, hogy kiélezett helyzetben, például a választások idején a TikTok hirtelen célzottan politikai tartalmakat kezdhet majd el tálalni az amerikai felhasználóknak.

A TikTok-tulajdonosok szerint erről azonban szó sincs, Pekingnek semmilyen módon nincs hozzáférése a több mint százmillió amerikai TikTok-felhasználó személyes adatához, és készek tisztázni a helyzetet az amerikaiakkal. 

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. február 13. 17:49
Bekaphatják. Nem terjed ki a fennhatóságuk Kínára. És nem is fog. Nemsokára inkább fordítva lesz!
HunCsz
2023. február 01. 08:16
Nem szégyenlik magukat a kinaiak. A gátlástalan politikai agymosás az a világkirályság privilágiuma lehet csak kizárolag. gyurka bácsiék, Nulland asszony teljesen fel van háborodva. Ha igy folytatják majd áthelyezik Pekingbe a Pressmant.
Kybon
2023. január 31. 19:04
"például a választások idején a TikTok hirtelen célzottan politikai tartalmakat kezdhet majd el tálalni" - Hát, az amerikaiak már csak tudják...
tölgy
2023. január 31. 16:59
Rég elmúlt az a világ, amit Rothschild teremtett meg magának, hogy "ha én bocsátom ki és ellenőrizhetem egy nemzet pénzét, akkor nem érdekel ki hozza meg a törvényeket". Ma már nem csak a pénz feletti uralom kell nekik, hanem az emberek gondolkodását is uralni akarják. Ide jutottunk a "liberális demokráciával"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!