Német lap: Orbán Viktor populizmusa folyamatosan próbára teszi az EU egységét

2022. december 05. 11:19

Érdekesség, hogy eközben az EU tagállamai a magyar miniszterelnök „hatalmi játszmái ellenére is” olyan közel állnak egymáshoz, „mint még soha” – állapítja meg a Der Standard.

2022. december 05. 11:19
null

A NATO közös érdeke, hogy Ukrajna ne kerüljön ki totális vesztesként a jelenleg zajló háborúról – állapította meg vasárnapi cikkében Der Standard.

Brüsszelben nem látják még a háború végét

Brüsszelben aligha hiszi bárki is, hogy a háború hamarosan véget ér – mutat rá a német lap. Mint írják: szerintük nincs egyetértés abban sem, hogy fog-e Putyin béketárgyalásokat folytatni. A lap ugyanakkor aláhúzza, szerintük az unió egységét veszély fenyegeti.

Orbán Viktor populizmusa és a balti államok retorikája folyamatosan próbára teszi az EU egységét

– figyelmeztet a német lap.

Érdekesség, hogy a portál szerint ugyanakkor az EU tagállamai a magyar miniszterelnök „hatalmi játszmái ellenére is” olyan közel állnak egymáshoz, „mint még soha”.

A Der Standard arra is kitér, hogy szerintük az unió iránti hűségét tekintve „erkölcsileg rugalmas Orbán” a közelgő szankciók és segélycsomagok során is próbára fogja tenni az Uniót.

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. december 05. 17:12
2024-ben nem lesztek sehol, legfeljebb kik-ki a hazája börtönében! de Ursula Nürnbergbe!
confitür
2022. december 05. 14:10
A németek agyát sajnos elszívták az amerikaiak,agy nélkül meg nehéz normális gondolatokat alkotni.
Tambura
2022. december 05. 13:17
A Der standard osztrák lap. Nem kéne lejáratni magát a mandinernek, azzal, hogy nem tudja melyik a német és melyik az osztrák lap, ráadásul most már nem először!
smarton84
2022. december 05. 13:06
Kedves Mandiner. A Der Standard és Die Presse is OSZTRÁK lap. "Újságíróként" ezt nem tudni hatalmas szégyen. Ha pedig szándékosan teszitek, mert most megmondták, hogy ellenük kell úszítani, az meg hírhamisítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!