A kínai járványhelyzettől is függ, milyen drágán tankolunk

2022. december 29. 13:02

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint nagy kérdés, hogy Kínában milyen mértékben fogja a gazdaságot befolyásolni a járványügyi helyzet alakulása.

2022. december 29. 13:02
null

Grád Ottó interjút adott az InfoRádiónak, amelynek elmondta, hogy Magyarország legtöbb benzinkútján sikerült feltölteni a készleteket, ám vidéken még lehet olyan töltőállomás, ahol valamelyik termék hiányzik. Úgy fogalmazott, hogy a hatósági ár kivezetésével az üzemanyag-fogyasztás alakulását egyelőre nehéz mérni.

Szerinte a gázolajban kevésbé lesz lényeges változás, hiszen ott a kedvezményezettek köre is szűkebb volt. A benzin esetén látványosabb fogyasztáscsökkenés lehet.

„A 2023-as benzinárak alakulásával kapcsolatban nehéz jóslatokat mondani, hiszen év végére gyakorlatilag az egy évvel korábbi szintre esett a kőolaj világpiaci ára. Egyre inkább rendeződni látszik az üzemanyag-helyzet Európában,

de alapvetően a kereslet-kínálat fogja meghatározni továbbra is az árakat”

– értékelt a szakértő.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az is nagy kérdés, hogy Kínában milyen mértékben fogja a gazdaságot befolyásolni a járványügyi helyzet alakulása, ugyanis ha normalizálódik a helyzet, akkor nőhet a kereslet, azaz visszafordul a kőolaj világpiaci ára. 

– jelentette ki.

Nyitókép: DENIS CHARLET / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. december 29. 14:19
A magyar állam adópolitikájától függ elsősorban, hogy mennyiért tankolunk. S persze a szintén általa működtetett inflációtól.
norbert1970
2022. december 29. 13:29
Kínai járványügyi helyzet ,a kínai lakosság terrorizálása.Ha nem foglalkoznának vele akkor hamar átmenne a lakosságon.De valamiért nem ez a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!