Orbán ünnepel: megköszönte az olaszoknak, hogy durván szigorítanak a tengeri illegális migráción

2022. november 06. 17:45

Az olaszok nem engedték be Európába a felnőtt, férfi migránsokat, ezt köszönte most meg a magyar kormányfő.

2022. november 06. 17:45
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, durván szigorított Olaszország: nem szállhatnak le a migránshajókról a felnőtt férfiak. Ennek kapcsán Orbán Viktor Twitteren fejezte ki a háláját Giorgia Meloni felé:

– írta a magyar kormányfő egy a szigorításról beszámoló cikkhez.

Kapcsolódó

Durván szigorít Olaszország: nem szállhatnak le a migránshajókról a felnőtt férfiak

Olaszország megakadályozza a felnőtt férfi migránsok partra szállását - írta meg a BBC. Olaszország új jobboldali kormánya megakadályozta, hogy 35 férfi elhagyja azt a migránshajót, amely két hete kérte, hogy bejusson egy olasz kikötőbe. Ugyanis, csak és kizárólag a kiskorúaknak és az egészségügyi problémákkal küzdő embereknek engedélyezték a partra szállást Szicíliában.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. november 07. 22:43
Ilyen a keresztényi szeretet!
kulalak
2022. november 07. 00:39
durván? szigorított? Olaszország? Mi van? Firkász süketelés. Csak betartatja amit eddig is lehetett volna. Miért kell mindenhez túlzó jelzőt tenni?
Aranykor
2022. november 06. 23:06
179 főből 144-en szálltak le a hajóról. Akik meg még fenn maradtak, néhány nap múlva majd azok is partra szállnak, mert kiakadnak a várakozástól. Így majd ők is betegnek számítanak. Salvini idején már eljátszották ezt az egészet. A sorosista bíró meg a végén az NGO-s csajszinak adott igazat, hogy nekihajtott még a hajóját feltartoztató parti őrségnek is. Senkit nem érdekelt a magyar sajtóban annyira még csak a sztori sem. Az összes olasz politikus a sorosista ügyészek és bírók kezében van. A baloldali belügyminiszter is próbálkozott egy ideig az NGO-os hajók feltartoztatásával, de aztán feladta. Még csak technikai okokból sem állíthatták le a hajókat. Egy bírósági döntés ezt is meghiúsította.
budapesti
2022. november 06. 22:47
A '80-as évekből hallottam ezt a történetet egy kommunista tanár-továbbképzésről. Az előadó a szocialista erkölcsről szónokolt, míg végül egy tanár a hallgatóságból nem állhatta meg, és megkérdezte: Mégis, konkrétan mit jelent a szocialista erkölcs? Mire az előadó zavarba jött, majd kivágta magát: Azt, hogy csináljanak mindent úgy, mint eddig. Szerintem nem volt olyan, hogy kommunista nevelés, mert ennek nem volt semmilyen világos, definiálható tartalma - amint ez az eset is rávilágít. A keresztény nevelés, az más. De az mit jelentett konkrétan a számodra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!