Momentum: A magyar kormány cserbenhagyja a kárpátaljai magyarokat

2022. november 14. 11:19

„Az EU nem »puszira« adna kvázi működési hitelt az ukrán államnak” – hívta fel a figyelmet közleményében Tompos Márton.

2022. november 14. 11:19
null

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője, szerint azzal, hogy a magyar kormány blokkolná az Ukrajnának folyósítandó EU-s hitelt,

nem csak az ukránokat, hanem a kárpátaljai magyarokat is cserbenhagyja.

– olvasható a párt MTI-hez is eljuttatott sajtóközleményében.

 

Kijevbe mennek a momentumosok

„Első magyar delegációként" Kijevbe látogat Tompos Márton, Bedő Dávid és Gelencsér Ferenc - derült ki a Momentum-elnök Facebook-posztjából. A látogatás ma, azaz vasárnap kezdődik. Gelencsér szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy Magyarország az egyetlen ország, ami még nem tette meg azt a gesztust, hogy az ukránok melletti kiállás szimbólumaként parlamenti delegációt küldjön a szomszédos országba.

 

„Az EU nem »puszira« adna kvázi működési hitelt az ukrán államnak”

„Az EU nem »puszira« adna kvázi működési hitelt az ukrán államnak, hanem komoly elvárásokat támasztana Európa Ukrajna felé” – kezdi Facebook-bejegyzésében a Momentum politikusa és kiemeli, hogy ennek a pénznek egyik feltétele lenne például – a Fidesz által is emlegetett és sokak által vitatott – ukrán nyelvtörvény felülvizsgálata is.

A parlamenti képviselő szerint a vétó lebegtetése a kormány részéről óriási hiba és csak tovább rombolja az ukrán-magyar viszonyt és elveszi a kárpátaljai magyarságtól is azt, hogy egy szabadabb és demokratikusabb országban tudjanak élni ott, ahol megszülettek.

„Az uniós hitel blokkolása nemcsak az ukrán néppel, hanem a kárpátaljai magyarsággal szemben is bűn” – zárja gondolatait Tompos Márton.

(MTI)

Nyitókép: Tompos Márton Facebook-oldala

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. november 16. 10:52
Egyszerűen senkik vagytok!
BlancoAgilon38
2022. november 15. 08:14
Hűbmeg...ennek van arca.
Házam Hazája
2022. november 15. 01:16
Márciusban az ungvári kerítés tövébe mentek, ami magyar terület. Szánalmasak. Keleten miért nem kezdenek hatalmas, minden "kis", "elmaradott városba" belépő kampányba? Mert rájönnének, hogy Buták!
csulak
2022. november 14. 17:11
soha tobbe baloldalt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!