Donald Trump: Az Északi Áramlat körüli incidensek háborúhoz vezethetnek

2022. szeptember 29. 12:35

Komoly eszkalációhoz vezethet a szivárgás a volt amerikai elnök szerint.

2022. szeptember 29. 12:35
null

„Az Északi Áramlat-1 és Északi Áramlat-2 gázvezetékekben okozott károkat okozó »szabotázs« eszkalációhoz vagy akár háborúhoz is vezethet” – figyelmeztetett szerdán Donald Trump volt amerikai elnök a TASZSZ közlése szerint.

A politikus a Truth Social közösségi oldalon azt írta, hogy miközben mindenki „a Floridába torkolló nagy hurrikánról beszél”, a gázvezetékek körüli helyzetnek súlyosabb következményei is lehetnek.

„Hosszabb távon talán sokkal fontosabb esemény volt az a bejelentés, hogy az Oroszországból induló Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeket (amelyekre elnökként felhívtam a világ figyelmét, amikor elmagyaráztam, hogy az ezekre való támaszkodás milyen megnyomorító lehet Németország és Európa más részei számára. Akkoriban mindenki nevetett, de ma már nem nevetnek!) szabotálták.

Ez komoly eszkalációhoz, vagy háborúhoz vezethet!"

– fogalmazott a volt elnök.

Kapcsolódó

Ahogy beszámoltunk róla, szabotázs-akciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2. „Véget fogunk vetni neki ”– ígérte az USA elnöke. Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben. 

az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség , amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2. „ ”– ígérte az USA elnöke. a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz : leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben. 

Nyitókép: Stringer / AFP 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. szeptember 29. 19:53
Szólj az usának, hoy ne végezzen szabotázst.
masikhozzaszolo
2022. szeptember 29. 15:26
Olvasmányaim, filmélményeim alapján emlékszem, hogy mondták, a távoli ágyúdörgésekre, hogy közeledik a front. Amerikába most ért el a hang? Azt gondolja bárki Amerikában, hogy háború is lehet hogy lesz? Annyira messze hiszik magukat? Az Amerikai Népszava nem írja meg, hogy február óta háború VAN? Már régóta küldi a fegyvereket Amerika Ukrajnának. Ezek lopakodók voltak, mind, nyílvesszők, amelyek surrogása nem hallatszik el Amerikáig.
Monostor
2022. szeptember 29. 14:54
A gázvezetékek szabotálása nem csak Joe Biden szájából hangzott el, valamikor tavasszal az ukrán védelmi miniszter is nem arról beszélt, hogy a Magyarországnak szállító gazvezetékekkel akar valami történhet is? Ezt opcióként számon tartottak a háború óta (USA + Ukrajna), innen az utalás az ukrán minisztertől (eljárt a szája vagy még a látszatra sem vigyázott, mert annyira biztosak az USA támogatásában). A magyar gázszállítások szabotálása nem érte volna meg, de a Németországba tartókét igen.
pitypang1125
2022. szeptember 29. 14:49
Sokáig nem fognak örömködni a Lengyelek sem a Norvég újonan átadott gázvezetéküknek. Okosan kitalálták. A Németek telenyomták a Lengyel gáztározókat Orosz gázzal, de visszatáplálni már nem fogják tudni. Biztos vagyok benne hogy a Skandináv szállításokat a russzkik hálából megfúrják. Az egész akció Usa, Lengyel, Brit kóperációban történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!