Mark Rutte holland kormányfő sem támogatja az energiaügyi szankciókat

2022. március 09. 22:06

Irracionális lépésnek tartaná, ha az EU-tagországok leállítanák az orosz gáz és olaj importját.

2022. március 09. 22:06
null

Csütörtökön és pénteken csúcstalálkozó lesz az Európai Unió vezető politikusai részvételével, az energetikai függetlenségi stratégia és az európai védelmi politika megvitatásával a főszerepben. A holland miniszterelnök szerint a csúcstalálkozó „legfőbb üzenete az kell, hogy legyen, hogy az EU összezárt Oroszország durva és könyörtelen agressziójával szemben”.

Ugyanakkor Mark Rutte arra is felhívta a figyelmet, hogy új lap kezdődött a történelmünkben, és szorosabban kell együttműködnünk a NATO-ban és az Európai Unióban az országaink védelméhez.

Mark Rutte szerint nem lehetséges, hogy az EU leállítsa az orosz gáz és kőolaj importját, ahogy azt az Egyesült Államok tette.

„Nem javasolnám azt, hogy most vágjuk el az Oroszországból érkező gáz- és olajszállítmányokat. Ezt nem lehet megtenni, mivel szükségünk van ezekre, ez a kellemetlen igazság” – mondta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. március 11. 08:17
A holland nem szeret fizetni.
mucsay
2022. március 10. 13:03
csak mórikálja magát még egy kicsit, vmit akar cserébe.
de France
2022. március 10. 11:19
Irracionális. De az egyetlen helyes megoldás. Az élet mióta "racionális" ?
Sany Xepi
2022. március 10. 11:07
És tényleg igaz amit a minap írt az egyik hozzászóló: -A háborúnak még vége sem lesz, de ezek gethás és pöfeteg uniós politikusok, sorban fognak állni Putyin szőnyegén az orosz gázszerződésekért-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!