Manfred Weber magát hídépítőnek nevezte, akinek nem fogadták jószándékát

2021. március 03. 17:13

A Fidesz az elmúlt években eltávolodott az Európai Néppárt (EPP) kereszténydemokrata értékeitől, a magyar párt már nem ugyanazon az alapokon áll, mint kezdetben a pártcsoport alapítói – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdán Brüsszelben.

2021. március 03. 17:13
null

Manfred Weber nemzetközi újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, az EPP európai parlamenti (EP) frakciója alapszabály-módosításának nagyarányú elfogadása megmutatta, hogy a Fidesz elszigetelődött a pártcsaládon belül. A frakcióvezető sajnálatát fejezte ki, hogy a pártcsoport nem volt képest kezelni a kialakult helyzetet, nem volt képes megőrizni egységét. Kiemelte,

Véleménye szerint azonban a másik oldalon nem állt senki, aki fogadta volna a hídépítők jószándékát. Weber hozzátette, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) ügye, az igazságszolgáltatás, valamint a jogállamiság és médiaszabadság magyarországi helyzete körül kialakult feszültség, valamint

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja bejelentette 12 képviselőjének kilépését az Európai Néppárt európai parlamenti csoportjából, Weber azt mondta: a néppárti EP-frakció vezetése tiszteletben tartja a döntést, amelynek figyelembe vétele mellett a pártcsoport folytatja uniós parlamenti munkáját.    

Az Európai Néppárt közleményben tudatta: tiszteletben tartja és üdvözli, hogy a pártcsoport EP-frakciója többségi szavazással módosította eljárási szabályzatát. Azt írták, a párt vezetését értesítették a fideszes képviselőknek a frakcióból történő távozása szándékáról. Ezzel összefüggésben közölték:

a Fideszre az EPP alapszabályának 3. cikke alapján a párt kizárási eljárása vonatkozik.

A szükséges ülés megtartásáról az EPP Politikai Közgyűlése dönt, figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére – tették hozzá. Az Európai Néppárt európai parlamenti csoportja szerdán szavazta meg a frakció alapszabályának módosítását, amely többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának felfüggesztését, illetve kollektív megszüntetését is kellő indokok alapján, a pártcsalád alapszabályának legsúlyosabb megsértése esetén. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a döntést követően jelentette be 12 képviselője kilépését a néppárti EP-frakcióból.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. március 05. 11:07
A hídépítő is keveri a szart vagy az a szarkeverő... nemtudom. Weber inkább az utóbbi.
Ma is bukik a Zorbán...
2021. március 04. 17:26
Ne lepődjünk meg: Weber elvtárs újbeszélül mondta el expozéját, melyet a Belső Párt figyelmébe ajánlott. Nyilván ez volt a pártmegbízatása, hogy belülről rombolja le a Néppártot. Hát ez sikerült, innentől már csak a pöcegödörbe vezet az út neki és a maradák pártnak.
rókabácsi
2021. március 04. 12:25
csak a detonátor idő elött elindult!
ksara
2021. március 04. 12:07
Mani a vágóhídra gondolhatott,mert kb. 5-6 éve le akarja mészárolni a Fideszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!