Súlyos a járványhelyzet Afrika déli részén is

2020. december 27. 21:14

Meghaladta az egymilliót az új típusú koronavírussal megfertőzött emberek száma vasárnapra a Dél-afrikai Köztársaságban.

2020. december 27. 21:14
null

Meghaladta az egymilliót az új típusú koronavírussal megfertőzött emberek száma vasárnapra a Dél-afrikai Köztársaságban, és gyorsan terjed a vírus új, erősebben fertőző változata is. Kilenc nappal korábban 900 ezer esetet tartottak számon, december elején pedig 800 ezret regisztráltak. A kórházak tele vannak betegekkel, az egészségügyi személyzet nem vehet ki szabadságot. Hiány van ápolókból, orvosi felszerelésekből és ágyakból is.

Az újonnan azonosított variáns az ország déli és délkeleti részén terjed leginkább. Az országos koronavírus tanács (parancsnokság) vasárnap összeült, hogy meghatározza a legsürgősebb teendőket. A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens legfertőzöttebb országa. A hivatalosan számon tartott esetek száma vasárnap 1 004 413 volt, a halálos áldozatok száma megközelítette a 37 ezret – közölte az egészségügyi minisztérium.

(MTI)

Fotó: Vért vesznek egy önkéntestől, mielőtt beadják neki a második koronavírus elleni védőoltást Johannesburg egyik elővárosának, Sowetónak a kórházában 2020. november 30-án. Dél-Afrikában több mint 2000 önkéntes jelentkezett, hogy részt vegyen az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár által fejlesztett vakcina tesztelésében. (MTI/ AP/ AP/ Jerome Delay)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsebibabó
2021. január 02. 11:08
Az afrikai országok covid halálozási adatai nagyon jók, sokkal kedvezőbbek, mint az európai számok. Vajon miért? És aztán jönnek balról az okosok, hogy milyen sz..rul állunk. Bezzeg Afrika!
Gullwing
2020. december 28. 10:01
EZ a felszín. Egy olyan egészségűgyi rendszer ami ott is van a horor kategóriáját súrolja. Persze amiről nem tudnak az nincs is.
zara
2020. december 28. 00:58
bullshit.... ott mindig ' Hiány van ápolókból, orvosi felszerelésekből és ágyakból is.' minden évben 5-6ezer ember hal meg maláriában afrikában és senkit nem érdekel...
BandiMandi
2020. december 27. 23:11
Fekete Afrikai országokban mennyi a fertőző. Vagy ahonnan jönnek ide a menekültek. De különös betegség ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!