Lelőtték Pumbát, a cirkuszból szabadult zebrát

2019. október 02. 19:45

Pumba a forgalommal szemben rohant a német A20-as autópályán, ahol balesetet is okozott.

2019. október 02. 19:45

Lelőttek Németországban szerdán egy cirkuszból szökött zebrát, amely balesetet okozott az autópályán. A Pumba nevű egzotikus állat Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban, Rostock közelében haladt a menetiránnyal szemben a 20-as számú autópályán, ahol megijesztette az autósokat és ráfutásos balesetet okozott, majd bevette magát egy erdős vidékre. Menekülés közben még keresztülfutott egy autó motorháztetőjén és megrongált egy rendőrségi járművet is.

A zebra nem hagyta magát befogni, ezért végül – tisztázatlan körülmények között – lelőtték. A szemtanúk egy része szerint semmi nem indokolta az állat megölését. A cirkusz vezetője közölte, hogy feljelenti a rendőrséget, mert azt ígérték neki, hogy a zebrát csak elkábítják. Pumba a társával együtt szökött meg egy cirkuszból, amely a közeli Tessinben vert sátrat. A másik zebrát békés módszerekkel sikerült befogni és visszavinni a cirkuszba.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. október 08. 22:13
Ehhez értenek. Az állatokat lelövik, ha Németországba tévednek. Brúnó mackót is lelőtték, mert "vadállat". Miközben tömegével telepítik be a káros, invazív emberfajtákat más részekről.
2019. október 03. 16:56
Tényleg ideje volna, hogy a cirkuszokban ne szerepeljenek állatok, a zebráknak sem az a kedvenc életterük, nyilván nem véletlenül menekült szegény...
IV. Fawkes
2019. október 03. 05:23
"keresztülfutott egy autó motorháztetőjén " Azért ezt elképzeltem, ül a szegény német a mercijében az autópályán, egyszer csak jön egy zebra, és széttapossa a motorháztetőt. Szerintem egy óra múlva a pszichiáterénél üldögélt :-))
néhai Ch.Pilot
2019. október 02. 22:13
"Pumba a társával együtt szökött meg egy cirkuszból, amely a közeli Tessinben vert sátrat." A sátorverő zebra. Ez már valami! Igazi cirkuszi látványosság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!