Az Egyesült Államok visszaállítja az Európai Unió washingtoni képviseletének diplomáciai státusát

2019. március 04. 10:17

Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta sokat romlott a kapcsolat az Atlanti-óceán két partja között.

2019. március 04. 10:17

Az Egyesült Államok azonnali hatállyal visszaállítja az Európai Unió washingtoni képviseletének diplomáciai státusát – jelentette be hétfőn Gordon Sondland, az EU mellé rendelt amerikai nagykövet.

Levelében Sondland üdvözölte Sztavrosz Lambrinidisz kinevezését a távozó David O'Sullivan washingtoni uniós nagykövet helyére, illetve arról számolt be, hogy országa Mike Pompeo külügyminiszter utasítására visszaminősíti az EU külképviseletét állami szintre a nemzetközi szervezetek szintjéről.

„Az Európai Unió páratlanul fontos szervezet, az Egyesült Államok egyik legértékesebb partnere a globális biztonság és prosperitás garantálásában” – írta Sondland.

„Komoly erőt képvisel, amikor az Egyesült Államok és az Európai Unió együttműködik, a munkahelyteremtéstől és a gazdasági növekedéstől egészen a nemzetközi normák megállapításáig és a destabilizáló rezsimek ellenőrzés alatt tartásáig” – emelte ki.

„Európa biztonsága és sikeressége elválaszthatatlan az Egyesült Államok biztonságától és sikerességétől” – hangsúlyozta.

Az amerikai külügyminisztérium tavaly mindenféle értesítés nélkül leminősítette az EU washingtoni külképviseletét. A lefokozás tényére decemberben derült fény, miután gyanússá vált, hogy David O'Sullivan nagykövetet a több mint 150 megjelent diplomata közül legutolsóként szólították George H. W. Bush néhai amerikai elnök gyászszertartásán, hogy leróhassa kegyeletét.

Donald Trump amerikai elnök megválasztása óta sokat romlott a kapcsolat az Atlanti-óceán két partja között.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marty McFly
2019. március 04. 12:07
Nocsak, két éve még úgy volt, hogy Trump nem támogatja a további integrációt. A globalistákvégül bedarálták Trumpot? Mondjuk nem meglepő, a venezuelai eseményeket látva. De azért szomorú...
formaegy
2019. március 04. 11:56
Ott ahol a népirtó, vergődő, romboló, elmebajos ballibes csürhe van többségben, vagy nagyobb a pofájuk mindenkinél, nem csoda ha romlottak a kapcsolatok. A ballibes csürhe szó szerint egy hitlerivadék banda, akik ha valaki nem azt teszi amit ők akarnak, akkor fenyegetnek, parancsolnak, zsarolnak, polgárháború kirobbantását készítik elő, hogy elérjék céljaikat. Egyszóval gyilkos rombolók! Ráadásul Trump nem az ő almukból való.... Kíváncsi leszek, hogy ebben az eu-s fertőben - ahol vagy az van amit ők akarnak, vagy kinyírunk - milyen szerepet fog vállalni a Trump politika. Lehasal, vagy gerinces marad! Félő, hogy lehasal, mert ilyen gyalázatos férgekkel ahol a saját népét képes irtani másképpen nem tud "együtt"működni. Lásd országában milyen aljasságokra képesek, akkor mit vár egy valóban hitleri diktátor nyugattól?! Valójában most tudná Trump megszorongatni a ballibesek tökét, és elősegíteni a választásokat, hogy eltűnjenek a francba, ha azt a politikát folytatná amit elkezdett. Ezzel felhívná az európai emberek figyelmét arra, hogy mi vár rájuk, (gazdasági tényezők) ha ezek az elmebeteg hitlerfajzatok kerülnek be a választásokon..... Ha képes lehasalni ennek a gyilkos csőcseléknek, neki annyi.
szeekely
2019. március 04. 11:12
Az EU egy eleg gyanus hely. Az a sok nazi. Eluldozik a Sorost... Nem ott volt veletlen a Holokauz is?
cga82
2019. március 04. 10:35
Megint lehet nyomni a pályán ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!