A CDU elnökjelöltje többek között a migrációt látja korunk legnagyobb kihívásának

2018. október 31. 15:56

Friedrich Merz szerint továbbá lendületre és megújulásra van szükség a német CDU-ban.

2018. október 31. 15:56

Lendületre és megújulásra, a modernizáció folytatására, több fiatalra és nőre van szükség a német Kereszténydemokrata Unióban (CDU), hirtelen és mély átalakításra, az eddigi eredmények „megdöntésére" viszont nincs szükség – hangsúlyozta Friedrich Merz, a CDU elnökjelöltje szerdán Berlinben.

A politikai pályafutását 2009 óta szüneteltető volt parlamenti frakcióvezető a fővárosban tartott tájékoztatójával tért vissza a német közéletbe. Kiemelte, hogy a CDU-t határozottan, de „nyugodt kézzel" vezetné egy olyan korban, amelyet a „radikális változások" jellemeznek.

„Migráció, globalizáció, klímaváltozás, digitalizáció, ezek korunk legnagyobb kihívásai" – mondta Friedrich Merz. A CDU megújításában szerinte azt az elvet kell követni, hogy „a nemzeti identitásnak és a hagyományos értékeknek szilárd helyük van gondokodásunkban és cselekedeteinkben, különösen most, a migráció és a globalizáció korában".

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2018. október 31. 21:03
A CDU-nak olyan vezetőre van szüksége, aki gyorsan nagyot mer változtatni Merkel elhibázott politikáján. Elsősorban a migránspolitikában, de a digitalizáción is, mert Merkel ezt is elhanyagolta. Globalizáció? A német cégek jelentős része visszahozza a termelését a központjuk földrajzi közelségébe. Arra kell felkészülnie Németországnak, hogy a globalizációval ellentétes folyamatok is beindulnak, miközben más téren erősödni fog a globalizáció. A németeknek ebben el kel tudni igazodniuk, a dogmák sokat árthatnak pro és kontra is.
luga
2018. október 31. 18:52
Még a végén a németek is megindulnak a normalitás felé. Csak a "független" médiájukat kellene előbb jól helyre rázni.
Szvidrigajlov
2018. október 31. 18:26
Rövid Sebestyén is ezzel nyert Ósztriában, oszt mégis leszar gentinizett bennünket. Pedig...ezekben nincs vita az Orbi es az europai urbik között.
luzitanxaver
2018. október 31. 17:30
Óvatos optimizmusra okot adó szavak ezek, bár a károkozás már megtörtént, most valami egészen speciális matériából kellene majd várat építeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!