Jimmy Carter: Jézus elfogadná a melegházasságot

2018. július 09. 18:32

Jézus elfogadná a melegházasságot és bizonyos esetben az abortuszokat is Jimmy Carter szerint.

2018. július 09. 18:32

Jézus elfogadná a melegházasságot, bizonyos esetekben még az abortuszt is – fejtette ki véleményét Jimmy Carter Nobel-békedíjas amerikai politikus egy HuffPost Live interjúban. Az egykori elnök szerint minden embernek joga van a házassághoz, nemtől függetlenül.

Mint elmondta, az abortusszal kapcsolatos tanításokkal, vallási nézetekkel meggyűlt a baja: nehezére esett elhinni, hogy Jézus pártolna bármilyen magzatelhajtást, hacsak nem erőszakból született volna a gyermek, vagy az anya élete került volna veszélybe. 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. július 10. 05:45
Sokan szeretnek Jézus, Buddha, Mohamed, Krishna stb. nevében kinyilatkoztatni, szentenciákat mondani. Még többen, magának Istennek, a Teremtőnek megbízásából szólnak. Én úgy vélem, hogy a rosszat, gonoszat, a torzat, a szennyeset,...pl. a devianciákat a Jóisten azért tette lehetővé, hogy a jó, a tiszta, a makulátlan, az ép, a teremtés teljes, tökéletes pompázata, még jobban ragyogjon, még inkább gyönyörködtessen. "Bizony, mondom néktek gyarló népek: a fekete azért kell, hogy a fehér jobban látszódjon, a bűzös azért szükséges, hogy az illat még jobban illatozzon, a holt merevsége azért borzaszt, hogy ez elevenen élő szép gyermek, asszony és férfiember, a vágtató gazellák, lovak, a madarak, a halak, mindenféle bogarak életöröme még nagyszerűbb legyen! A kontraszt kedvéért teremtette az Isten a rohadást és a terméketlen pederasztákat. Azért, hogy a fiú és a lány szerelme, termékenysége, még több gyönyört, boldogságot és egészséges szaporulatot hozzon, e Földön és a Mennyben, egyaránt! Ámen" - Elevenenmegesz, Főisten.
Vilagvegemagazin
2018. július 10. 03:24
A háromdimenziós ember megpróbálja kétdimenziós látását be-erőszakolni a negyedik dimenzióba. Jézus megszabadítani jött (a mennyből szállt alá), nem jóváhagyni bármiféle emberi tákolmányokat és hamis kódolású viselkedési formákat, bármi legyen is az. Mindenki hamisan van kódolva (Carter is), ami csak Krisztusban oldódhat fel.
néhai Ch.Pilot
2018. július 09. 23:52
Véleményeim pontokba szedve: 1. Ez egy tipikus Jézus(mint megváltó)-ellenes zsidó vélemény. De nagyon az! 2. Ki az a Jimmy Carter? 3. Jimmy Carter ezek szerint buzi. 4. Jézus nem fogadná el a buziházasságot, legfeljebb megbocsátja. 5. Jézus a Tízparancsolat bármely pontjának megszegését előbb fogadná el, mint a buziházasságot. Miért? Mert a Tízparancsolat bármely pontjának megszegése még belül esik a normalitáson, Isten törvényein - egyik sem természetellenes. A buziházasság ellenben az.
luisbathhelena
2018. július 09. 22:06
Aha. Dzsingisz kán meg a békés egymás mellett élést. Na ne..... Viszonylag jól ismerem a Bibliát, különösen az Újszövetséget. Jézus egy szót sem szólt a buziházasság mellett, se ellen, mivel a buzikról szó sem esett. Sok mindenért támadta az írástudókat és vitája is volt az ősi törvények értelmezésével. De a házasság értelmezése, sem az abortusz nem volt vita tárgya. A gyilkosságot (abortusz) viszont-mint minden bűnt- elítélt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!