The New York Times: Meloni győzelmével Orbán megújult erővel folytathatja munkáját

2022. szeptember 27. 08:42

„Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”– idézte a lap Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselőt.

2022. szeptember 27. 08:42
null

– állítja Charles A. Kupchan, a Council on Foreign Relations nevű kutatóintézet munkatársa a The New York Times című lapban publikált cikkében.

„A Meloni által vezetett kormány kezét meg fogják kötni az uniós források, hiszen az ország gazdaságának működéséhez elengedhetetlenek az eurómilliárdok” – olvasható a cikkben.

A lap szerint, ha Meloni a populista, euroszkeptikus oldalhoz társul, akkor Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megújult erővel folytathatják munkájukat.

– jelentette ki Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselő, politikai elemző.

„Magyarország önmagában is sok gondot okoz az EU-nak, de Olaszországgal és Lengyelországgal társulva komoly kihívást jelentene az uniós politikai fősodornak” – írja a The New York Times. A lap cikke kitért rá, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök elsőként gratulált Meloninak választási győzelmekor, politikai igazgatója, Orbán Balázs pedig azt írta a Twitteren, hogy „ilyen nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükségünk van olyan barátokra, akivel közös a víziónk és az európai problémákhoz való hozzáállásunk”.

„Stefanini szerint ha Melonit az EU-ban mellőzni próbálják és sarokba szorítják, akkor ott lesznek Orbán és követői, akik várnak rá, és ő csatlakozni fog hozzájuk. Ha viszont legitim vezetőként fogadják, akkor az EU együtt tud majd működni vele” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2022. szeptember 27. 15:32
Fosik a FOS a liberalizmustól. "Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze." 'Ki a liberális, azt én momdom meg.' Council on Foreign Relations - a közismert háttérrel. "Magyarország önmagában is sok gondot okoz az EU-nak, de Olaszországgal és Lengyelországgal társulva komoly kihívást jelentene az uniós politikai fősodornak." - mondja a Hálózat. "ha Melonit az EU-ban mellőzni próbálják és sarokba szorítják, akkor ott lesznek Orbán és követői, akik várnak rá, és ő csatlakozni fog hozzájuk. Ha viszont legitim vezetőként fogadják, akkor az EU együtt tud majd működni vele" Ursula van még Lejjebb kirakta a magyarok és a lengyelek elé kitett lábát, de átléptek rajta.
Vikijo
2022. szeptember 27. 14:31
A szélsőbalnak nem az lesz a legnagyobb problémája hamarosan, hanem ha az US eltolódik jobbra az ősszel. Az olasz kormánynak stabilizálódni kell és csak azután dőlhet el, hogy megszabadult vagy nem az ultraliberális trendektől. Ez nagyon nehéz kérdés mert az emberek széles körben az amerikai filmeken nőttek fel és pl. a pápa is a hatásuk alatt van mert támogatja az inváziót és ezzel a kereszténység megszüntetését Európában.
tapir32
2022. szeptember 27. 13:10
Nyugat-Európában balról korlátozzák a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságát. A politikai korrekt beszéd nem más, mint a diktatúrákból ismert cenzúra. A balliberális demagógia veszélyezteti Európát és a demokráciát.
Lajoss
2022. szeptember 27. 12:53
Azért az olaszok nem fognak a putyin végbelébe bebújni a viktor mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!