Orbán Balázs: Hétköznapi apróságokkal is óvhatjuk a nyugati civilizációt

2022. május 19. 13:47

Magyarország tudja, hogy egyetlen nemzet sem lankadhat, csak így mentheti meg a nyugati civilizációt – mondta a Miniszterelnök politikai igazgatója.

2022. május 19. 13:47
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatója a CPAC Hungaryn tartott előadásában kiemelte, hogy az események sodrásában nehéz kilátni a buborékból. A Római Birodalom sem tudott róla, hogy 476-ban elbukott – ha meg tudnánk kérdezni, az akkori lakos nem tudná, miről beszélünk. A hanyatlás nem érzékelhető egyik napról a másikra, azt hihetjük, hogy amivel szemben állunk, pillanatnyi nehézség. Egy nagy birodalom kibír néhány generációnyi hanyatlást, Róma is kibírta Nerót, utána még négyszáz évig fennállt.

„Magyarország kis ország, mely nem engedhet meg magának ilyen luxust: itt nem lehet hibázni, mert minden hiba az utolsó is lehet” – tisztázta Orbán. 

Amikor civilizációs veszélyek fenyegetnek, reflexszerűen kezdünk védekezni. Ez az érzék nem bonyolult: olvasni kell a jelenről. „Magyarország egy olyan hely, ahol ha megkérdezzük az embereket, mikor volt jobb az élet, akkor azt mondaná a többség, hogy most. Van pár hely még a régióban, ahol ugyanezt felelnék. De mit mondana egy New York-i, egy Los Angeles-i, vagy egy párizsi, brüsszeli vagy londoni lakos? Mindannyian ugyanúgy felelnének valószínűleg: nekik most rosszabb. Pedig, ha rend van a nemzetben, béke van a világban” – idézett Orbán egy indiai közmondást.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint „Magyarországon az utcák rendezettebbek, a közbiztonság nagyobb, az emberek jobban öltözöttek, kedvesebbek, a közösségi terek tele vannak, az épületek egyre kevésbé brutális betonszörnyek, inkább az örökkévalóságnak dolgoznak, van szépérzék, az utókornak akarnak átadni dolgokat. A jó kormányzás hatása a kereskedelem virágzása, az iskolák telve vannak, van élelmiszer, az emberek dolgoznak – ezt mutatják a régi festmények is, például Ambrogio Lorenzetti alkotása a jó kormányzás hatásairól.”

Mint arról a CPAC konferencián beszámolt, Orbán Balázs a kampányban bejárta az országot, és dolgos embereket látott: a foglalkoztatottság az egekben, a munkanélküliség ritka, mondta. Pedig a közmunkát nem volt egyszerű megszervezni, de ma már többségük cégeknél dolgozik, képesek ellátni magukat, családjukat. 

Magyarország a rendőrség jogköreit erősítette, hazánk ma a világ egyik legbiztonságosabb országa, történelmi értékeinket megóvjuk, felújítjuk, sorolta.

„Ha látjuk a bajt, segítsünk, ha szemetet látunk, vegyük fel, ha szól a himnusz, énekeljünk! Ezek hétköznapi apróságok, nem ideológiai tételek. Ezekből áll össze a nyugati civilizáció, melyre mind oly büszkék vagyunk”, fogalmazott. 

„A pszichológia szerint van analízis és viselkedésterápia, mely a helyzetre segít reagálni. Magyarország civilizációs viselkedésterápiát űz: viselkedjünk mind úgy, mint hazánkért felelős polgárok! Viselkedjünk a nyugati civilizációért felelős nemzetként, és akkor megmarad a civilizáció” – zárta beszédét Orbán Balázs.

Kapcsolódó:

Orbán Viktor a CPAC-en: A liberálisok és a kommunisták természetes szövetségesek

Története során először Európában, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A társrendező az Alapjogokért Központ, a csütörtökön induló konferencia vezérszónoka pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt. A kormányfő beszédében kifejtette; Magyarország mára teljesen meggyógyult, a recept nyílt felhasználású és elvihető, 12 pontból áll. Bővebben is érdekel...

Története során először Európában, ráadásul Magyarországon rendezi meg az Amerikai Konzervatív Unió a CPAC-et (Conservative Political Action Conference), vagyis a Konzervatív Politikai Akciókonferenciát. A társrendező az Alapjogokért Központ, a csütörtökön induló konferencia vezérszónoka pedig Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt. A kormányfő beszédében kifejtette; Magyarország mára teljesen meggyógyult, a recept nyílt felhasználású és elvihető, 12 pontból áll. 

Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alacsony-a-kerites
2022. május 19. 16:13
Én sokszor felszedem az utcán más által széthagyott szemetet, és sétálok vele 5 métert a kukáig. Egyszerűen jobban érzem magam, ha nincs szétdobálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!