Szerbia biztosítson területi autonómiát a délvidéki magyarságnak

2018. november 25. 10:41

Szerbia tartsa be száz éve tett ígéreteit!

2018. november 25. 10:41
Jobbik Magyarországért Mozgalom

„»A határainkban megmaradó nem szerb és nem szláv népeknek biztosíttatnak mind ama jogok, amely jogok által mint kisebbség nemzeti létüket megőrizni és fejleszteni óhajtják [...]« Ez áll az Újvidéki Szerb Nemzetgyűlés I. számú határozatában, amely száz esztendővel ezelőtt, 1918. november 25-én kimondta Bácska, Bánát és Baranya Magyarországtól való elszakadását és a Szerb Királysághoz való csatlakozását.

Az ígéretekből természetesen vajmi kevés teljesült, hiszen a Délvidék magyarságára Belgrád azóta is elüldözendő, beolvasztandó idegenekként tekint. Ezért telepít falvaikba koszovói, albánul beszélő, muszlim cigányokat, ezért engedi, hogy illegális migránsok ezrei árasszák el a magyar többségű településeket és ezért nem akar hallani sem az egyetlen olyan jogi keretrendszerről, amely biztosíthatná a magyar közösség hosszú távú megmaradását és gyarapodását: a területi autonómiáról.

 A Jobbik megalakulásától fogva területi autonómiáért küzd a tömbmagyarság és kulturális autonómiáért a szórvány esetében. A mai évfordulón sem követelünk többet, mint ami Nyugat-Európában, így például Dél-Tirolban már kiválóan működik, mint amennyit a szerbek száz éve ígértek, és mint amit Szerbia a 2013-as Brüsszeli Egyezményben a Koszovóban maradt nemzettársai számára kiharcolt.

A Jobbik tehát arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy a Délvidék jogtalan elcsatolásának századik évfordulóján a szerintük történelmi csúcson levő szerb-magyar kapcsolatokra építve emlékeztesse a szerb kormányt a száz evvel ezelőtt tett ígéretekre, és csak akkor támogassa Szerbia EU-csatlakozását, ha Belgrád a legteljesebb autonómiát biztosítja a Délvidék őshonos magyarságának!”

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2018. november 26. 23:48
A homo habonyikusz elkezdte szidni, köpködni az autonómiára vonatkozó felszólítást, mert az „piszkos fasiszta” (értsd: nem orbánista) oldalról érkezett. Ezek a nyomorultak Nagy-Szerbia vagy Nagy-Románia-kitűzőt is büszkén a mellükre tűznének, ha Viktor azt kérné tőlük, és úgy éreznék, hogy azzal ártanak a Fidesz ellenfeleinek.
Renualt Clió RS
2018. november 26. 15:47
Ezek a szemét Nácik csak,az ellenségeskedésben hisznek.Minden hová kiragasszák a nagy Magyarország matrícájukat.És csodálkoznak ha rossz a viszony a Románokkal meg a Szerbekkel? NAGYON HELYES HOGY A FIDESZ ÉS A DK EGGYÜTT LE SŐPÖRTE EZEKNEK A NÁCIKNAK A TRIANONOZÓ KEZDEMÉNYEZÉSÉT!NÁCIK HAZA!!
Mich
2018. november 26. 13:41
A poszt-nácik NE keverjék a szart! Hagyják ezt a libsibolsi elvtársakra...!
puszika
2018. november 26. 11:35
Na oszt most Szerbia rohanni fog megadni a területi autonómiát? Ezek vagytok ti! A csettintős gyülekezet.Akik azt hiszik egy pillanat alatt megoldódik minden. Nem kellene komolyabban gondolkozni KÓSZÁLÓK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!