Mielőtt leborulnánk a Nagy Román Multikulti előtt

2016. december 23. 17:03

Sevil Shhaideh esetleges miniszterelnökségének semmilyen kisebbségpolitikai vonzata nincs és nem is lesz, de kirakatrendezésnek nem utolsó megoldás.

2016. december 23. 17:03
Papp Attila Zsolt

Most már érthető, mire gondolt a teleormani vörös báró, amikor arról beszélt a választások után, hogy »visszautasíthatatlan ajánlatot« fog tenni a miniszterelnök személyét illetően. Ide a rozsdás bökőt, hogy ha Iohannis elnök – bejelentése szerint – karácsony után esetleg vonakodna kinevezni Sevil Shhaidehet kormányfőnek, a legerőteljesebb idegenellenes üzeneteket megfogalmazó párt vezetői mindenféle szégyenérzet nélkül fognak rámutatni: lám, lám, a lutheránus szász államfő iszlamofób.

Holott világos, hogy Shhaideh esetleges miniszterelnökségének az ég kerek világán semmilyen kisebbségpolitikai vonzata nincsen és nem is lesz: ha voltak is a politikus etnikumát, vallását és nemét illető meggondolások főnöke részéről, azok kizárólag kirakatjelleggel bírnak, és azt hivatottak elfedni a román multikulturalizmus nagylelkűségétől már most ájuldozó nyugati (és részben hazai) progresszív közvélemény elől, hogy az ország valódi vezetője egy jogerősen elítélt, köztörvényes bűnöző.

Sokatmondó volt az a zavarodottság, amely Shhaideh etnikumával kapcsolatban kerítette hatalmába a nyilvánosságot, hogy ti. a kormányfőjelölt török-e vagy tatár, esetleg mindkettő. Nem véletlenül, mert Sevil Shhaideh ismereteink szerint soha, semmilyen formában nem exponálta magát népcsoportja képviseletében és kisebbségpolitikai kérdésekben, nem tudunk egyetlen emberi és kisebbségjogi megnyilvánulásáról sem; az, hogy a neve egyáltalán szóba jöhetett miniszterelnökként, vélhetőleg ennek is köszönhető.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jégecet
2016. december 27. 11:46
Nem hajlandó kormányalakítási megbízást adni Klaus Iohannis román államfő a december 11-i parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjének, a muzulmán vallású Sevil Shhaideh volt regionális fejlesztési miniszternek: az elnök kedden másik javaslatot kért a PSD-től. atv.hu / MTI
1000bocs
2016. december 24. 08:47
érzékenyek a kissebbségekre? Kiváló! Akkor legyen őshonos magyar a miniszterelnök. Mert a török-tatár vagy kinai-eszkimó vonalnak semmi jelentősége vagy kissebbségi tartalma nincs.
Oldgóbé
2016. december 24. 08:02
" nem tudunk semmilyen kisebbségjogi megnyilvánulásáról,,," Ha csak nem azt,hogy az előző kormány valamilyen szakminisztereként a hivatali esküjét a román parlamentben a KORÁN-ra tette le. Ez azért nem semmi.
Morgen
2016. december 23. 23:03
Mit gondol erről az RMDSZ ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!