Jobb, ha elkerüli: ezektől a közkedvelt ételektől halhat meg korábban
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása komoly kockázattal jár.
A kutatók egyre többször hívják fel a figyelmet arra, hogy nemcsak azok a mérgező anyagok jelentenek veszélyt az emberre, amelyeket közvetlenül vesz magához, hanem a vízben és a táplálékban felhalmozódott vegyszerek is egyre többször okoznak egészségi problémát.Az MTI számolt be nemrégiben arról, hogy kínai tudósok az ily módon a gyerekek szervezetébe jutott antibiotikumok és a fiatalkori elhízás között is találtak összefüggést.
A sanghaji Fudan Egyetemhez tartozó iskola közegészségügyi területtel foglalkozó munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy az olyan termékek hosszan tartó fogyasztása, amelyek antibiotikummal kezelt állatokból készültek, egyértelműen összefügg a gyermekek testsúlynövekedésével.