Nagyobb védelemre szorul a szellemi tulajdonunk – Farkas Szabolcs a Mandinernek

2023. június 21. 15:20

Aki sikeres akar lenni, az kihasználja azt az óriási versenyelőnyökkel járó lehetőséget, hogy az oltalommal monopoljogot, ezáltal kizárólagos hasznosítási jogot szerezhet – mondja Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala új elnöke.

2023. június 21. 15:20
null

 

Almási B. Csaba interjúja a Mandiner hetilapban.

 

Május elsejével nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökének. Hogyan fogadta a megbízatást, és mit vár öntől a kormány?
Megtisztelőnek tartom, hiszen egy tekintélyes múltú, több mint 125 éves, nagy presztízsű hivatal vezetésére kértek fel. Magyarországon ez a legrégebb óta innovációval foglalkozó hatóság, s európai szinten is az elsők között jött létre. Ennek megfelelően sok és lényeges feladatot kaptam a kormánytól. Az egyik legfontosabb, hogy finomhangolni szükséges az oltalomszerzési folyamatokat – ezáltal növelhető a bejelentési aktivitás –, emelni kell a szellemitulajdon-védelmi tudatosságot országos szinten, de elsősorban a kis- és középvállalkozói szektorban, a felsőoktatásban, továbbá a közfinanszírozású kutatóintézetekben. Emellett a nemzetközi színtéren is aktívabban kell megjelennünk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!