Kormányváltás sodrófával

2021. szeptember 15. 09:32

2021. szeptember 15. 09:32
Szalai Laura

Még hogy nem hoz újat az ellenzéki előválasztás! A minap kiderült, hogy annyi progresszív, nyugatos, a patriarchális Orbán-rendszer eltörlésére irányuló megnyilvánulás után a Demokratikus Koalíció prominens politikusa, Kálmán Olga egyenesen a tűzhely mellől küldené csatába pártja miniszterelnök-jelöltjét a jövő évi választáson.

A volt televíziós újságíró – aki néhány évvel ezelőtt az ATV műsor­vezetőjeként még Tarlós István főpolgármester szexistának tartott megjegyzései miatt emelt szót – a HVG hetilap hasábjain hozott érveket, hogy miért érdemes Dobrev Klárát választani az ellenzék kormányfőjelöltjének. Szerinte pár meglévő, nem túl jó állapotú alapanyagból (nocsak, mégsem akkora az összhang?!) össze kellene hozni valami finomat, olyat, ami a család összes tagjának ízlik, amiből mindenkinek jut. „Én biztos vagyok abban, hogy erre csak egy NŐ képes. És biztos vagyok abban, hogy erre csak EGY nő képes” – fogalmazott a lapban.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az ellenzék egy-egy kormánypárti politikus női szerepekkel kapcsolatos megnyilvánulása után rendre elmondja: a Fidesz azt szeretné, ha visszatérnénk a feminizmus előtti aranykorba, és visszaküldhetné a nőket gyereket szülni, na meg ebédet főzni a konyhába. Így járt el egyébként Kálmán Olga is, amikor Novák Katalint bírálta, mondván, a családügyi miniszter álszent módon szónokolt nőiességről és anyaságról, amikor a női-férfi keresetekről beszélt egy tavalyi videóban.

A baloldal máig nem tud mit kezdeni a nő mint politikus jelenséggel”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2021. szeptember 18. 12:42
Ez az egész modern feminizmus ugyanolyan szavazatvásárlás, mint az összes többi, megosztáson alapuló: a szegénynek mondd azt, hogy te azért vagy szegény, mert akinek több van, az tőled veszi el. A nőnek mondd azt, hogy a férfiaknak azért van több, mert tőled vették el. A bevándorlóknak, hátrányos kisebbségieknek mondd azt, hogy hátrányos helyzetükért a többségi őslakosok a felelősek. Így legalább atomizálódik a közösség, megszűnik a természetes társadalom, mindenki utál mindenkit, és mindenki az államtól várja a megoldást. Igaz, egy ilyen társadalom nem szokott hosszú távon életképes lenni, általában még ötven évet sem szokott kihúzni, addig is mélységes szegénységbe dönti a benne élőket, de akik ezt irányítják, azok négy évre, ha tekintenek előre - és ha nagy a baj, mindig van annyi "tartalékolt" pénzük, amiből életük végéig meg tudnak élni a világ szerencsésebb helyein.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!