Szijjártó: Ha ezek után bárki a magyar jogállamiságot kritizálja, nevessük ki együtt!

2023. március 18. 8:48
A külügyminiszter reagált a hírre, miszerint a franciák parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön úgy döntött, hogy parlamenti szavazás nélkül hirdeti ki a vitatott nyugdíjreformot, miután a nemzetgyűlésben nincs biztosítva a többség a törvénytervezet elfogadásához. Erre a hírre reagált most a magyar külügyminiszter is.

„Tegnap Franciaországban parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt,

amihez természetesen nekünk semmi közünk sincs, mert nem vagyunk franciák”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: „Ma Németországban feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt, amihez természetesen nekünk semmi közünk sincs, mert nem vagyunk németek”. A külügyminiszter leszögezte: „Na, de Barátaim, ha ezek után bárki a magyar jogállamiságot kritizálja, nevessük ki együtt!”

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 340 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te elmebeteg, tényleg nem érdekes, hogy egy európai országban, mi több a "gloire" dicsőséges Franciaországában PARLAMENTI SZAVAZÁS NÉLKÜL hoznak meg kulcsfontosságú törvényt - MIUTÁN MEGTUDJA A KORMÁNY, HOGY NEM MENNE ÁT A TÖRVÉNY A PARLAMENTEN?
(Most tényleg bele se menjünk, hogy milyen össznépi tiltakozás van a törvény ellen...)

Elmebeteg, ez a ti értelmezésetekben a DEMOKRÁCIA?

Jogállamiság...demokrácia...szuverenitás.....a naivaknak, az önálló gondolkodásra, a nemzetközi összefüggések, azon belül is a gazdasági érdekrendszerek felismerésére képtelen tömegemberek számára szerkesztett szótár címszavai.
A demagógok szajkózzák a kormány hangsúlyozottan ideiglenes jogi mozgástér bővítését, amit a háborús helyzet igenis indokol. S minden szép, demokratikus, ami Brüsszelből, az USA-ból ered.
nem értem, hogy a mandiner miért nem hozta már le a gondolkodó zsidóság, de a gondolkodó nem zsidók számára is vonatkozási pont Neokohn írását arról, hogy az USA és az EU milyen aljas módon próbálja az általuk fizetett zsoldos civil szervezetek támogatásával megbuktatni Izrael törvényes kormányát.

S itt öklendeznek a magukat humanistának, európainak hirdető senkik........

Azért majd demokratikus lesz ez francia példa, csak pár nap kérdése.
Az összes lipsi kiáll mellette.

Az ideológiai buroktól mentes, tényekből kiindulók számára eddig sem volt kérdéses a kettős mérce alkalmazása, Brüsszel azon egyértelmű célja, hogy Magyarországot eltapossa.
Miközben ezeken vitázunk, a nagyok már régen túlléptek ezeken a problémákon.
Mert mi is a lényeg? Az USA határozottan le kívánja választani az EU-t a nemzetközi szabadkereskedelemről.
Leyen helytartó is erről kapott leckét legutóbb a látogatásán. Az USA-EU kereskedelmi mérleg az utóbbi javára billen, s ebből elege van az amerikaiaknak, a maguk részéről igazuk is van. A feladat az, amiről amerikai pénzügyi körökben az utóbbi hetekben egyre többször beszéltek, hogy napirendre kell tűzni a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség /TTIP/2015-16-ban megszakadt tárgyalási fonalát.
Akkor gombóc volt az EU torkában többek között a vitarendezés, az élelmiszer biztonság /pl. GMO eredet feltüntetése, stb/, mára az EU térdre rogyott, megszűnt önálló politikai és gazdasági entitásként létezni, az amerikai tervek előtt elhárultak az akadályok.
A lelkes ballibes kommentelők nek is jó hír, amennyiben ez beindul, zabálhatják az Ukrajnából származó, amerikai hátterű GMO termékeket, gabonát, de ez jön majd át korlátlanul az USA-ból is, de kanadából is, az amerikai-kanadai megállapodások okán.
S ez csak egy lépés, vele párhuzamosan fut az EU teljes kasztrálási szándéka, az EU-Kína közötti gazdasági kapcsolatok felszámolási kísérlete, szándéka.
Nos ezek a kérdések, s nem az ellenzéki komédiázás.....a egymással szembeálló oldalak közötti primitív szócsaták.......

Miért hozod zavarba Tommaso elvtársat: Mindig azt írja, hogy a vele egyet nem értők soha sem érvelnek, nem beszélnek konkrétumokról. Azért egyszerre ennyi konkrétumot a nyakába önteni...kegyetlen vagy. Az igazság felismeréséig soha sem eljutni, vagyis, hogy Orbán mellett valóban az ellenzék létezése, illetve szereplése, teljesítménye a legnagyobb érv.

Értem.
Tehát ha a magyar parlamentben a demokratikusan megválasztott képviselők 70%-a megszavaz pl. egy nyugdíjtörvényt, akkor az "látszat", "Orbán egyszemélyi döntésének a legalizálása".
Ha a francia nemzetgyűlésben NEM IS SZAVAZNAK a törvényről (miután megszimatolja a kormányzat, hogy NEM LENNE TÖBBSÉGE a javaslatnak), és így lesz nyugdíjtörvény, az elnök szavával, akkor az A DEMOKRATIKUS NYUGAT.
Értem.
Illetve hát nem értem.

Illetve hát értem. Szépen előttünk áll plasztikusan az orwelli újbeszél.

A polgári kormány egyik első intézkedéseként állította vissza a családi pótlék alanyi jogosultságát.[16] A tanköteles korú gyermekek után a családi pótlékot az iskoláztatási támogatás váltotta fel, melynek összege az előbbivel volt azonos. A polgári jövő programjának végrehajtásában fontos állomás volt az is, hogy 1998-tól a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a gyermekgondozási segély (gyes) igénybevételének – a szocialisták által bevezetett – jövedelemhez kötöttsége megszűnt, így szintén alanyi jogon illette meg a szülőket.

A családi kötelékek erősítését, a generációk együttélését és együttműködését segítette az a rendelkezés, mely szerint 2001 márciusától az aktív korú nagyszülők is igénybe vehették a GYES-t unokájuk egyéves kora után.

A polgári kormány újra bevezette az előző kormány által megszüntetett gyermekgondozási díjat (gyed), melynek maximális értéke 2001-ben 80 ezer forintra emelkedett, majd kiterjesztették 3 évre.[17][18]
A legrászorultabb családok gondjait az addigi rendszeres gyermekvédelmi támogatás helyett a megemelt összegű, 2001. január 1-jétől bevezetett kiegészítő családi pótlék intézménye enyhítette.[19] Összege megegyezett a két gyermek után igénybe vehető adókedvezménnyel, azaz 4000 forinttal. Ezt azok vehették igénybe, akik munkanélküliek lévén nem részesülhettek a családi adókedvezményben. Az iskolás korú gyermeket nevelő, segítségre szoruló családok iskolakezdéskor jelentkező gondjain pedig a beiskolázási támogatás volt hivatott enyhíteni.
Családi adókedvezmény

A gyermekes családokat a kormány az adórendszeren keresztül is támogatta. A személyi jövedelemadóról szóló törvényben foglaltak szerint (1999. január 1-jétől) kedvezmény illette meg azokat a családosokat, ahol legalább az egyik családi pótlékra jogosult szülő személyi jövedelemadót fizetett. A családi adókedvezmény már fogantatásától számított 91. napjától igénybe vehető volt. 2001-től egy gyermek esetében évi 400 000 forintig, két gyermek esetében 642 000 forintig, míg három és több gyermek esetében 1,35 millió forintig volt adómentes a család jövedelme. Újdonság volt, hogy a nevelési ellátásból kikerülő gyermek után is igénybe lehetett venni az adókedvezményt, amennyiben egyetemen vagy főiskolán folytatta tanulmányait.

Az adóterhelés csökkentéséhez tehát nem az adókulcsok megváltoztatásával, hanem a gyermekek után járó jelentős kedvezmények bevezetésével látott hozzá a polgári kormány. Ezért a személyi jövedelemadóban nem változtak a kulcsok, ám a személyi jövedelemadó táblában az alsó sávhatár 20%-kal, a felső 5%-kal növekedett.
Otthonteremtési program

Az otthonteremtési program a lakásállomány bővítése, illetve korszerűsítése mellett stratégiai célként jelölte meg a lakáshitelezés szerepének növelését, a lakásmobilitás elősegítését a bérlakásszektor részarányának növelését.

A Fidesz-kormány otthonteremtési programja jelzálog alapú, 10%-os kamattámogatású, 6,5%-os kamatozású, 10 millió forintig igényelhető hitelt biztosított a fiatalok számára új lakás építésére, majd ezt kiterjesztette a használt lakások vételére is, továbbá garanciát vállalt arra nézve, hogy a kamat + kezelési költség együttes értéke 20 évig nem haladhatja meg a 6%-ot. Nőtt a felvehető lakáshitel összege, és 10-ről 20 évre nőtt a futamidő.[20][21]

Az új lakások építésének csökkenése az 1975-ös csúcs után kezdődött el, és 1999-ben érte el mélypontját, amikor mindössze 19 300 épült Magyarországon. 2000-ben az előző évinél 12%-kal, 2001-ben pedig 30%-kal több lakásra adtak használatbavételi engedélyt az építésügyi hatóságok, ami 2001-ben 28 000 új befejezett lakást jelentett. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 1999-ben emelkedni kezdett, ezt pedig a lakásépítés élénkülése követte. 2001-ben 48 000 új engedélyt adtak ki, 7%-kal többet, mint előző évben. (KSH, 2001/12)[22]

A kormány a Széchenyi Terv keretében elindította az Állami Támogatású Bérlakás Programot, melynek köszönhetően 2000. július 1-jétől 2002. februárig összesen mintegy 35,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el pályázat útján az önkormányzatok, illetve egyházak. A teljes összeg felhasználásával összesen több mint 7 550 bérlakással gyarapodott az önkormányzatok, illetve egyházak kezelésében lévő bérlakásállomány.[23]
Gazdaságpolitika
A központi költségvetés adósságállományának alakulása 1998-2002 között

A költségvetés GDP-hez mért adóssága 1998-ban és 1999-ben 61%, 2000-ben 55%, 2001-ben 52%, 2002-ben 55%, 2003-ban 57%, 2004-ben 58%. Ez tehát a Fidesz-kormány idején jelentősen csökkent és a második, harmadik és negyedik évében sokkal alacsonyabb volt, mint előtte. Az adósságráta alakulására egyes elképzelések szerint jelentős hatással voltak az előző szocialista kormány megszorító intézkedései (a 'Bokros-csomag') és az energiaszektor privatizációjának bevételei is, ám ez nem egyértelmű, a mai napig vita tárgyát képezi.
A GDP növekedésének átlaga 1998 és 2002 között 4,6% volt.

Az államháztartás GDP-arányos hiánya 1999-ben 5,5%, 2000-ben 3,0%, 2001-ben 3,5% volt, ami megközelítette a maastrichti kritériumot. Ez a szocialisták kormányra jutásának évében, 2002-ben 8,4%-ra nőtt, köszönhetően néhány olyan tételnek is, ami az Orbán-kormány utolsó hónapjaiban keletkeztek.

Magyarország hosszú távú devizaadósságát 1996-tól 1999 végéig a JCR, a S&P, a Fitch 'BBB'-re minősítette, a Moody’s 'Baa'-ra. 2000 végére ez valamennyi hitelminősítőnél az 'A'-s régióba került, 2002 végére pedig tovább javult.

Az infláció az 1998-as 14,2%-ról a Fidesz vezette koalíció kormányzása alatt 5,2%-ra csökkent.

A munkanélküliségi ráta az Orbán-kormány idején az 1998-as 8,4%-ról 2002-re 5,8%-ra csökkent.

A reálbér-növekedés 1999-ben és 2000-ben 1,5%, 2001-ben 6,4%, 2002-ben 13,2% volt. (Az 1999-2002-es évek, tehát az Orbán-kormány időszakának átlaga: 5,5%.).

Az Orbán-kormány erőteljesen javított a költségvetés és az egész gazdaság helyzetén, csökkentette a költségvetés GDP-arányos adósságát, a költségvetés hiányát és az inflációt, továbbá a megelőző időszaknál nagyobb GDP-növekedést és alacsonyabb munkanélküliséget produkált. Tette ezt egyebek között annak árán, hogy kisebb reálbér-növekedést valósított meg. Mindennek köszönhetően az ország adósságának minősítése az Orbán-kormány időszakában lényegesen jobb volt, mint az előző kormány idején.[24]

Az Orbán-kormányhoz és holdudvarához számos kétes ügy is kapcsolódik (Ezüsthajó Kft., Josip Tot és Kaya Ibrahim cégei, autópálya-cégek, id. Orbán kőbányái stb.), bár a hasonló ügyek tisztázására később felállított apparátus, a közpénzügyi államtitkár vezetése alatt, nem tudott bizonyítékokat felmutatni az Orbán-kormány törvénybe ütköző részvételére.
Külpolitika

Biztosítási reform

Az Orbán-kormány alatt szétvált az egészségügyi és a szociális irányítás, az egészségügyet önálló minisztérium irányította. A kormány megszüntette a társadalombiztosítási alapok önkormányzati irányítását (ezt a Fidesz már 1993-as bevezetésekor is ellenezte), majd a minisztériumhoz helyezte az Egészségbiztosítási Alap felügyeletét. A járulékbeszedést az APEH-hoz telepítették, így felszámolták a zavaros állapotokat a számla-egyeztetések kapcsán. Habár a kormány az egészségbiztosítás teljes körű átalakítását és a többiztosítós-rendszer bevezetését tűzte ki célul, a különböző érdekvédelmi szervezetek tiltakozására elállt ettől a javaslattól. Az egykori OVER-rendszer helyett létrehozták az egységes vényellenőrzési rendszert, a BÉVER-t. Ezzel a lépéssel áttekinthetővé tették a gyógyszertámogatást, sikerült jelentősen csökkenteni a gyógyászati segédeszközökkel való milliárdos visszaéléseket.
Szerkezeti átalakítások

A kormány az egészségügy korszerűsítése érdekében magánosította a háziorvosi rendszert (magánpraxisok), az alapellátásban és a fogászatban az orvosi tulajdonlású teljes körű privatizációt, a szakrendeléseknél az egyéni és csoportos tulajdonlású privatizációt támogatták. Bevezette az EU-szintű orvos- és továbbképzést, az ún. rezidens-rendszert. A szakmai kollégiumok a Magyar Orvosi Kamara fennhatósága alá kerültek. A kormány új betegellátási modellt dolgozott ki (a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ), amelynek egyik fontos eleme az volt, hogy bizonyos kezeléseket helyben, az arra a célra kialakított központokban lehet elvégezni anélkül, hogy egy drágábban működő kórházba kelljen utalni a beteget.
Egyebek

A kormány 2001-ben három évre szóló megállapodást írt alá a gyógyszergyártó cégekkel, melynek értelmében a térítési díjak emelkedésének maximuma nem haladhatta meg az éves infláció kétharmadát. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1999. évi LXXXIII. törvény módosításával életkortól függetlenül térítésmentessé tette a fogmegtartó kezeléseket, ezzel megszüntetve a Bokros-csomag utolsó, lakosságot sújtó elemét. 2001-ben a Nemzeti Egészségvédelmi Intézetet beolvasztották az ÁNTSZ szervezetébe, és azon belül Országos Egészségfejlesztési Központként működött tovább.
Oktatásügy
Közoktatás

Felsőoktatás

A kormány eltörölte a Bokros-csomag részeként az MSZP-SZDSZ-kormány által bevezetett általános tandíj-kötelezettséget. Ingyenessé tette a gyermekükkel otthon levők számára a diploma megszerzését, képzési formától függetlenül.
A kormány felmondta a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal korábban kötött megállapodásokat, a Felsőoktatási Fejlesztési Program finanszírozására, mivel a nemzetközi pénzpiacon található olcsóbb hitelehetőségek takarékosabb megoldást jelentenek.[25]
A kormány 1999 márciusában létrehozta a Tudomány- és Technológiai Kollégiumot és annak Tudományos Tanácsadó Testületét. A testület elkészítette a Tudomány- és technológiapolitika 2000 című dokumentumot,[26] amely a hazai tudomány, technológia és innováció hosszú távú fejlesztési programját fogalmazta meg. Ennek főbb elemei: jelentős bérreform végrehatása, a kutató-és fejlesztőműhelyek megerősítésére többletforrások biztosítása, a versenypályázati rendszerek költségvetésének növelése és a Széchenyi Terv keretében Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok (NKFP) voltak.

Bursa Hungarica, diákhitel
A felsőoktatási hallgatók számának kimutatása 1997-2002 között

A kormány olyan támogatási rendszert dolgozott ki melynek segítségével azok a hallgatók is bejuthattak a felsőoktatási intézményekbe, akik szociális helyzetük miatt nem gondolhattak a felsőfokú képesítés megszerzésére. A hallgatók tanulmányait támogató esélyteremtő és esélykiegyenlítő intézkedések –érthető módon – jelentősen növelték a fiatalok továbbtanulási kedvét, amit jól mutat, hogy 1999-ben, a tandíj eltörlését követően, majd 2001-ben a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer és a diákhitel bevezetésekor érzékelhetően nőtt a felsőfokú képzésben részt vevők száma. (Lásd: grafikon!)

Az Orbán-kormány alatt a diákhitelt félévenként lehetett felvenni, a havonta felvehető hallgatói hitel legkisebb összege a bevezetés évében 10 000 forint, legnagyobb összege 21 000 forint volt.[27] A külföldi ösztöndíjban részesülő hallgatók, akár egy összegben, előre is felvehették az évi 210 ezer forintot.[27] A diákhitelt azok a magyar állampolgárságú, 35. életévüket még be nem töltött hallgatók igényelhették, akik felsőfokú akkreditált iskolai rendszerű szakképzésben vagy egyetemi szintű főiskolai, illetve egyetemi alapképzésben vettek részt. Az összeg reálértékének állandóságát periodikus inflációkövetéssel biztosították. A hitel visszafizetése jövedelemarányosan történt, azaz a törlesztési kötelezettség mértéke a hallgatók mindenkori, aktuális, személyijövedelemadó-köteles jövedelmének azonos 6%-a volt,[27] amelyet a Diákhitel Központ a kormány jóváhagyásával legfeljebb 1 százalékkal változtathatott meg, 8 százaléknál magasabbra viszont nem emelhette.[27] A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer keretében 2001-ben több 12 ezer hallgató részesült átlagosan havi 7140 forintos szociálisösztöndíj-támogatásban.
Felsőoktatási intézmények integrációja
A 2000/2001-es tanévben végrehajtott állami egyetemeket és főiskolákat érintő szervezeti integráció következtében a felsőoktatási intézmények száma 89-ről 62-re csökkent. Az átalakítást érintő intézmények a felsőoktatási intézményhálózat átalakításáról, továbbá a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló 1999. évi LII. törvény[28] alapján: ""
válasz erre
---------

Gyurcsány 2006. június 10-én az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén közölte:

Augusztustól átlagosan harminc százalékkal emelkedik a háztartási gáz és 10-14 százalékkal a villamos energia ára. A nyereséges vállalkozások és a hatmillió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek négy százalék szolidaritási különadó fizetésére lesznek kötelezettek.

https://www.elemi.hu/gyurcsany..

Gyurcsány nem sokkal a 2006-os választási győzelme után jelentette be a brutális megszorításokat

A miniszterelnök egyúttal közölte, hogy a korábban megígért adócsökkentési programot elhalasztja, ellenben több elvonás mértékét emeli. Bejelentette, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsát október 1-jével 15 százalékról 25 százalékra növeli a kormány. A munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék szeptember 1-jével négy százalékról hat százalékra emelkedik, valamint a munkavállalói szolidaritási járulék egy százalékról 1,5 százalékra. 2007-től pedig a munkavállalók egészségbiztosítási járuléka tovább nő, hat százalékról hét százalékra.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy

A KORMÁNY 2008-TÓL AZ ÁTLAGOS ÉRTÉKET MEGHALADÓ LAKÓ- ÉS ÜDÜLŐINGATLANOKRA INGATLANADÓT VEZET BE.

Hidegzuhany a baloldali szavazóknak

„A magyarok dörgölik a szemüket, főleg azok, akik a szocialisták és a szabad demokraták koalícióját a következő négy évre még kényelmesebb többséggel ruházták fel" – írta a Gyurcsány-csomagról a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A cikk szerint a második Gyurcsány-kormány eskütétele óta nem múlik el nap, hogy a tízmillió magyar ne szembesülne rossz hírrel, amelyeket aztán a pénztárcájukon is meg fognak érezni - derült ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Jólét helyett megszorításokat kaptak a szocialista párti hívek

A Standard and Poor's intézet visszaminősítette Magyarország szuverén adósi besorolását, a kormány "stabilitási csomagjáról" pedig mindent elmondott, hogy ennek ismeretében is negatív kilátásokat feltételezett.

A HITELMINŐSÍTŐ UGYANIS A BEJELENTETT INTÉZKEDÉSEK UTÁN NEM LÁTOTT SEMMI GARANCIÁT A HELYZET TARTÓS JAVULÁSÁRA.

Így tették tönkre az egészségügyet

A gyurcsányi megszorítások azonban nem értek véget 2006 nyarán. Az egyik legnagyobb ballépése az volt az akkori kormánynak, hogy a minimálbér reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció. Az egészségügyi dolgozók bérének reálértékét sem emelték, több ezer orvos és ápoló hagyta el a pályát vagy az országot. Hagyták leromlani a kórházakat és az orvosi rendelőket.

TÖBB TUCAT KÓRHÁZAT ZÁRTAK BE, 3000 ORVOST ÉS 6000 EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓT RÚGTAK KI, HAGYTÁK ELAVULNI A KÓRHÁZAK ESZKÖZÁLLOMÁNYÁT, NEM GONDOSKODTAK A MUNKAERŐ UTÁNPÓTLÁSÁRÓL.

Jelentősen nőtt a kórházak adóssága, mivel csökkentették a finanszírozást, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügytől.

https://www.elemi.hu/gyurcsany..

Gyurcsányék tönkretették és bezárták az OPNI-t is

Csődbe vitt családok

A Gyurcsány-kormány eltörölte a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették.

MINDEZEK MELLETT ELVETTEK EGYÉVNYI GYEST.

Eltörölték a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat. Oktatási reformnak nevezték el azt, hogy az egekbe emelték a tankönyvek árát, a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták.

14 ezer tanárt tettek az utcára Gyurcsányék

A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14 000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe.

EZZEL 1000 TELEPÜLÉSEN SZŰNT MEG A HELYI ISKOLA.

283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7 százalékkal, és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 kilométer hosszan.

FIZETŐS LETT AZ ÓVODAI ÉS BÖLCSŐDEI ÉTKEZTETÉS.

Gyurcsányék idején az óvodások sem ehettek ingyenFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Az önkormányzatokat is tönkretették Gyurcsányék

1300 milliárd forintra növelték az önkormányzatok adósságát, mivel elvonták tőlük a pénzt, de a feladatokat nem, sőt újabb feladatokat adtak át megfelelő finanszírozás nélkül. 251 milliárd forint adósságot hagytak hátra csak Budapesten 2010-ben.

Leállították a MÁV fejlesztését, a MÁV adóssága 2010-re 300 milliárd forintot tett ki. Eladták a nyereséges szállítmányozási üzletágat (MÁV Cargo).

80 MILLIÁRD FORINT ADÓSSÁGOT HALMOZTAK FEL A BKV-NÁL, EZZEL A VÁLLALAT HITELKÉPTELEN LETT, A FEJLŐDÉS ITT IS LEÁLLT.

https://mindenszo.hu/elmelkede..

167 milliárdot loptak el a 4-es metró beruházással a Gyurcsány-kormány idejénFORRÁS: MTI/JÁSZAI CSABA

167 milliárd forintot loptak el a 4-es metró beruházáson az OLAF jelentése alapján, az építkezést be sem fejezték. 159 százalékkal emelték 8 év alatt a jegyek és a bérletek árát. Gyurcsány bevezette az egyetemi tandíjat, amit csak a 2008-as sikeres népszavazással sikerült eltörölni.

5,9 százalékról 11,3 százalékra nőtt a munkanélküliek aránya Gyurcsány megszorításai következtében.

Népirtók társaságába került Gyurcsány

Gyurcsány kormányzásának "legnagyobb eredménye" az lett, hogy William Easterly, az egyik leghíresebb gazdasági fejlődést kutató közgazdász társával tudományosan bizonyította, hogy Gyurcsány történelmi léptékben is katasztrofális hatással volt a magyar gazdaságra a kormányzása idején. Annyira, hogy az exminiszterelnök szégyenszemre felkerült a világ legrosszabb vezetői közé.

A népirtó Pol Pottal került egy szintre GyurcsányFORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

GYURCSÁNY FERENC, AKI KORMÁNYZÁSA ALATT ÁTLAGOSAN NAGYJÁBÓL 1-1,5 SZÁZALÉKKAL RONTOTTA A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST ÉVENTE, BEKERÜLT A VILÁG LEGROSSZABB VEZETŐI KÖZÉ.

https://mindenszo.hu/elmelkede..

A Penn World Table adatai alapján a legrosszabb 25-nek számító listán Gyurcsány Ferenc olyan nevek között szerepel, mint az ugandai Idi Amin, a kínai Mao Ce-tung, az iráni Khomeini ajatollah vagy a kambodzsai Pol Pot.

A DK legalján található emberek egy ideje azt szajkózzák, hogy 2006 október 23-án az Astoriánál megemlékezők autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és rátámadtak a békésen snóblizó karhatalmistákra. Erre a hazugságvonatra ült fel Gréczy és egy Föld S. Péter nevű régi kommunista propagandagyáros. Veretes gondolatmeneteikben a tényhamisításaik mellett cinikus hangnemben vették szájukra még az édesanyámat is. Tették ezt nyilván azért, mert ők a “legeurópaibb párt” hangadói. De ez a kisebbik gond, ez a saját szegénységi bizonyítványuk.

A nagyobbik gond a Gyurcsányt mentegető hazugságaikkal van. Gyurcsány ugyanis bűnös, és az is marad. Hiába gondolják ezek, hogy a 2006-os eseményeket majd sokan elfelejtik, vagy – a régi kommunista szabály szerint – a múltat majd végképp eltörölhetik. Nem fogják tudni, akárhányszor, akármilyen idegesen ismételgetik a hazugságaikat. Gumilövedék, lovasroham, füstgáz és vér. Ez Gyurcsány teljesítménye.

Galambos Lajost megfosztották tábornoki rangjától, Gyarmati Györgyöt pedig alezredesi rendfokozatától. Ezen túlmenőleg mindkét volt titkosszolgát 1,5-1,5 millió forintos pénzbüntetésre, mivel haszonszerzésből követték el a bűncselekményt.

Emlékezetes: a Gyurcsány-féle titkosszolgálatokat alapjaiban rázta meg annak idején, 2007–2008-ban a korrupciós ügy.

https://pestisracok.hu/gyurcsa..

A vesztegetés nyílt titok volt az NBH berkeiben, de vádat csak a kormányváltás után emeltek a résztvevők ellen.

A botrányos Egymásért Egy-másért Alapítvány egyik kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és az NBH korábban kémkedéssel is vádolt, majd abban az ügyben felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, valamint az NBH volt műveleti osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség. A per mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, hiszen a nemzetbiztonságot érintő adatok is szóba kerülhettek.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatti elhárítók vesztegetési botránya még 2011-ben robbant ki. A per első fokon 2014-ben a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsán indult, majd néhány tárgyalási nap után, 2015. április 8-án a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elölről kezdte az ügyet, és két év múlva, 2017 őszén hirdetett – először – elmarasztaló ítéletet.

--------

A magyarországi balliberális ellenzék tele van hazaáruló, korrupt gazemberekkel veled együtt. Kemény szavak. Bár nem keményebbek, mint amiket ők szoktak a kormánypárti ellenfeleik fejéhez vágni. A Na ezek vagytok ti, csak mást néztek hülyének.

különbség csak annyi, hogy a fenti kijelentésre egyre több konkrét bizonyíték kerül elő.

Ahogy nézem a kommenteket, te is szeretsz sétálni a faszerdőben tátott szájjal.

Lássuk a pőre tényeket! A harmadfokon eljáró Kúria ítéletében kimondta a minap, hogy Kovács Béla, a Jobbik egykori európai parlamenti képviselője – akit a pártban csak KGBélaként emlegettek – kémkedett, ezért, valamint költségvetési csalás és magánokirat hamisítása miatt öt év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte. Kovács egyébként a 2000-es évek közepén tűnt fel a pártban, amelyet anyagilag is támogatott, valamint ő felelt azért, hogy az eredetileg oroszellenes Jobbik nyitott Moszkva felé.

te is idemenekültél, feltehetően nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene. Arról a Jobbikról beszélünk, amelyik később szövetséget kötött Gyurcsány Ferenccel, akinek a közéletből való eltávolítása érdekében tulajdonképpen megalakult. KGBéla Jobbikban való feltűnésének idején egyébként Gyurcsány zabrált villájában Totó kutya nem másnak nyaldosta a kézfejét a meleg hangvételű, baráti csevej közben, mint Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

De börtönre ítélték nemrég Gyurcsány egykori kémfőnökét és tettestársait is. A botrányos Egymásért Egy-másért Alapítvány egyik kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és az NBH korábban kémkedéssel is vádolt, majd abban az ügyben felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, valamint az NBH volt műveleti osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés bűntettében találták bűnösnek. Alapos az a gyanú is, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején, 2007 elején Galambos beengedte az NBH-ba az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat EU-s bolgár szakembereknek álcázott embereit, hogy a magyar titkosszolgálat munkatársain hazugságvizsgálatot végezzenek el, és így szűrjék ki a Fidesszel állítólag kapcsolatban állókat. Bár Szilvásy György, Gyurcsány volt titokminisztere a mai napig tagadja az ügyészség vádjait, de a tényeket egyre fölöslegesebb tagadnia.

Botrány botrány hátán a közelmúltból, és a jelen sem különb. Elég, ha arra a gyomorforgató tevékenységre gondolunk, amit Gyurcsányné és balliberális társai az unióban művelnek hazánk lejáratására és a nekünk járó pénzek visszatartása érdekében. Ám itt a legfrissebb ügy, szintén az ő házuk tájáról: nyomozást indított a rendőrség a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében. Alapos a gyanú, hogy a sokszorosan leszerepelt balliberális ellenzék, Márki-Zay Péterrel az élen, Gyurcsány Ferenccel a háttérben, már megint idegen érdekek szolgálatába szegődve, idegenektől származó pénz segítségével akarta megbuktatni a nemzeti kormányt. Ezeknek mindegy, hogy Moszkva vagy Brüsszel, Washington vagy a magánpénz-birodalom globalista urai, csak eladhassák magukat, elárulhassák a hazájukat.

Tényleg nagyon itt az ideje, hogy gondoljuk újra ennek a magatartásnak a törvényi tényállását. Mert jelenleg azt kell elviselnünk, hogy a hazaáruló, ha lebukik, először játssza a sértődöttet, majd a képünkbe röhög, végül kikiáltja magát a legnagyobb hazafinak. Az embernek kél káromkodni kedve

Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére a magyar ellenzék azzal dicsekszik, hogy megpróbálják megakadályozni a magyar kormánypárti képviselők bizottsági kinevezését.

Ezzel az ellenzéki képviselők szembemennek a magyar emberek akaratával és képviseletével egyaránt. Felidézte, hogy a májusi EP-választáson a magyar emberek rekordrészvétel mellett úgy döntöttek, hogy nagyrészt kormánypárti képviselőket bíznak meg Magyarország EP-képviseletével. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártokat messze megelőzve a szavazatok 53 százalékát kapta meg a magyar emberektől. A magyar emberek döntése tehát, hogy az országnak járó 21 parlamenti mandátumból 13-at a Fidesz és a KDNP képviselői kapnak meg, míg az ellenzéki pártok ennek csak a töredékét.

A kormánypárti képviselők ennek köszönhetően kaptak jelölést az EP-bizottsági, alelnöki tisztségekre, szám szerint ötöt. Ezáltal a magyar emberek képviseletét is el tudnák látni

Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között

Értékelése szerint amit a bevándorláspárti magyar ellenzék csinált, az teljesen szembemegy a magyar emberek akaratával. Ezt a magyar kormány felháborítónak és példátlannak tartja; ilyenre nem volt példa sem Magyarország, sem más államok történetében. Kérdésre közölte: a kormánypártok képviselői részt vesznek az érintett bizottságok munkájában, ahogy képviselői esküjük ezt megkívánja.

Ha 1956–ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter szombaton Makón. Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, Ausztriából 1955–ben kivonultak az oroszok és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek.

A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban megvan a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmait hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket – közölte a miniszer. 1956–ra emlékezve minden magyar embernek – pártállástól függetlenül –

https://pestisracok.hu/gyurcsa..

A polgári kormány egyik első intézkedéseként állította vissza a családi pótlék alanyi jogosultságát.[16] A tanköteles korú gyermekek után a családi pótlékot az iskoláztatási támogatás váltotta fel, melynek összege az előbbivel volt azonos. A polgári jövő programjának végrehajtásában fontos állomás volt az is, hogy 1998-tól a gyermeknevelési támogatás (gyet) és a gyermekgondozási segély (gyes) igénybevételének – a szocialisták által bevezetett – jövedelemhez kötöttsége megszűnt, így szintén alanyi jogon illette meg a szülőket.

A családi kötelékek erősítését, a generációk együttélését és együttműködését segítette az a rendelkezés, mely szerint 2001 márciusától az aktív korú nagyszülők is igénybe vehették a GYES-t unokájuk egyéves kora után.

A polgári kormány újra bevezette az előző kormány által megszüntetett gyermekgondozási díjat (gyed), melynek maximális értéke 2001-ben 80 ezer forintra emelkedett, majd kiterjesztették 3 évre.[17][18]
A legrászorultabb családok gondjait az addigi rendszeres gyermekvédelmi támogatás helyett a megemelt összegű, 2001. január 1-jétől bevezetett kiegészítő családi pótlék intézménye enyhítette.[19] Összege megegyezett a két gyermek után igénybe vehető adókedvezménnyel, azaz 4000 forinttal. Ezt azok vehették igénybe, akik munkanélküliek lévén nem részesülhettek a családi adókedvezményben. Az iskolás korú gyermeket nevelő, segítségre szoruló családok iskolakezdéskor jelentkező gondjain pedig a beiskolázási támogatás volt hivatott enyhíteni.
Családi adókedvezmény

A gyermekes családokat a kormány az adórendszeren keresztül is támogatta. A személyi jövedelemadóról szóló törvényben foglaltak szerint (1999. január 1-jétől) kedvezmény illette meg azokat a családosokat, ahol legalább az egyik családi pótlékra jogosult szülő személyi jövedelemadót fizetett. A családi adókedvezmény már fogantatásától számított 91. napjától igénybe vehető volt. 2001-től egy gyermek esetében évi 400 000 forintig, két gyermek esetében 642 000 forintig, míg három és több gyermek esetében 1,35 millió forintig volt adómentes a család jövedelme. Újdonság volt, hogy a nevelési ellátásból kikerülő gyermek után is igénybe lehetett venni az adókedvezményt, amennyiben egyetemen vagy főiskolán folytatta tanulmányait.

Az adóterhelés csökkentéséhez tehát nem az adókulcsok megváltoztatásával, hanem a gyermekek után járó jelentős kedvezmények bevezetésével látott hozzá a polgári kormány. Ezért a személyi jövedelemadóban nem változtak a kulcsok, ám a személyi jövedelemadó táblában az alsó sávhatár 20%-kal, a felső 5%-kal növekedett.
Otthonteremtési program

Az otthonteremtési program a lakásállomány bővítése, illetve korszerűsítése mellett stratégiai célként jelölte meg a lakáshitelezés szerepének növelését, a lakásmobilitás elősegítését a bérlakásszektor részarányának növelését.

A Fidesz-kormány otthonteremtési programja jelzálog alapú, 10%-os kamattámogatású, 6,5%-os kamatozású, 10 millió forintig igényelhető hitelt biztosított a fiatalok számára új lakás építésére, majd ezt kiterjesztette a használt lakások vételére is, továbbá garanciát vállalt arra nézve, hogy a kamat + kezelési költség együttes értéke 20 évig nem haladhatja meg a 6%-ot. Nőtt a felvehető lakáshitel összege, és 10-ről 20 évre nőtt a futamidő.[20][21]

Az új lakások építésének csökkenése az 1975-ös csúcs után kezdődött el, és 1999-ben érte el mélypontját, amikor mindössze 19 300 épült Magyarországon. 2000-ben az előző évinél 12%-kal, 2001-ben pedig 30%-kal több lakásra adtak használatbavételi engedélyt az építésügyi hatóságok, ami 2001-ben 28 000 új befejezett lakást jelentett. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 1999-ben emelkedni kezdett, ezt pedig a lakásépítés élénkülése követte. 2001-ben 48 000 új engedélyt adtak ki, 7%-kal többet, mint előző évben. (KSH, 2001/12)[22]

A kormány a Széchenyi Terv keretében elindította az Állami Támogatású Bérlakás Programot, melynek köszönhetően 2000. július 1-jétől 2002. februárig összesen mintegy 35,1 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el pályázat útján az önkormányzatok, illetve egyházak. A teljes összeg felhasználásával összesen több mint 7 550 bérlakással gyarapodott az önkormányzatok, illetve egyházak kezelésében lévő bérlakásállomány.[23]
Gazdaságpolitika
A központi költségvetés adósságállományának alakulása 1998-2002 között

A költségvetés GDP-hez mért adóssága 1998-ban és 1999-ben 61%, 2000-ben 55%, 2001-ben 52%, 2002-ben 55%, 2003-ban 57%, 2004-ben 58%. Ez tehát a Fidesz-kormány idején jelentősen csökkent és a második, harmadik és negyedik évében sokkal alacsonyabb volt, mint előtte. Az adósságráta alakulására egyes elképzelések szerint jelentős hatással voltak az előző szocialista kormány megszorító intézkedései (a 'Bokros-csomag') és az energiaszektor privatizációjának bevételei is, ám ez nem egyértelmű, a mai napig vita tárgyát képezi.
A GDP növekedésének átlaga 1998 és 2002 között 4,6% volt.

Az államháztartás GDP-arányos hiánya 1999-ben 5,5%, 2000-ben 3,0%, 2001-ben 3,5% volt, ami megközelítette a maastrichti kritériumot. Ez a szocialisták kormányra jutásának évében, 2002-ben 8,4%-ra nőtt, köszönhetően néhány olyan tételnek is, ami az Orbán-kormány utolsó hónapjaiban keletkeztek.

Magyarország hosszú távú devizaadósságát 1996-tól 1999 végéig a JCR, a S&P, a Fitch 'BBB'-re minősítette, a Moody’s 'Baa'-ra. 2000 végére ez valamennyi hitelminősítőnél az 'A'-s régióba került, 2002 végére pedig tovább javult.

Az infláció az 1998-as 14,2%-ról a Fidesz vezette koalíció kormányzása alatt 5,2%-ra csökkent.

A munkanélküliségi ráta az Orbán-kormány idején az 1998-as 8,4%-ról 2002-re 5,8%-ra csökkent.

A reálbér-növekedés 1999-ben és 2000-ben 1,5%, 2001-ben 6,4%, 2002-ben 13,2% volt. (Az 1999-2002-es évek, tehát az Orbán-kormány időszakának átlaga: 5,5%.).

Az Orbán-kormány erőteljesen javított a költségvetés és az egész gazdaság helyzetén, csökkentette a költségvetés GDP-arányos adósságát, a költségvetés hiányát és az inflációt, továbbá a megelőző időszaknál nagyobb GDP-növekedést és alacsonyabb munkanélküliséget produkált. Tette ezt egyebek között annak árán, hogy kisebb reálbér-növekedést valósított meg. Mindennek köszönhetően az ország adósságának minősítése az Orbán-kormány időszakában lényegesen jobb volt, mint az előző kormány idején.[24]

Az Orbán-kormányhoz és holdudvarához számos kétes ügy is kapcsolódik (Ezüsthajó Kft., Josip Tot és Kaya Ibrahim cégei, autópálya-cégek, id. Orbán kőbányái stb.), bár a hasonló ügyek tisztázására később felállított apparátus, a közpénzügyi államtitkár vezetése alatt, nem tudott bizonyítékokat felmutatni az Orbán-kormány törvénybe ütköző részvételére.
Külpolitika

Biztosítási reform

Az Orbán-kormány alatt szétvált az egészségügyi és a szociális irányítás, az egészségügyet önálló minisztérium irányította. A kormány megszüntette a társadalombiztosítási alapok önkormányzati irányítását (ezt a Fidesz már 1993-as bevezetésekor is ellenezte), majd a minisztériumhoz helyezte az Egészségbiztosítási Alap felügyeletét. A járulékbeszedést az APEH-hoz telepítették, így felszámolták a zavaros állapotokat a számla-egyeztetések kapcsán. Habár a kormány az egészségbiztosítás teljes körű átalakítását és a többiztosítós-rendszer bevezetését tűzte ki célul, a különböző érdekvédelmi szervezetek tiltakozására elállt ettől a javaslattól. Az egykori OVER-rendszer helyett létrehozták az egységes vényellenőrzési rendszert, a BÉVER-t. Ezzel a lépéssel áttekinthetővé tették a gyógyszertámogatást, sikerült jelentősen csökkenteni a gyógyászati segédeszközökkel való milliárdos visszaéléseket.
Szerkezeti átalakítások

A kormány az egészségügy korszerűsítése érdekében magánosította a háziorvosi rendszert (magánpraxisok), az alapellátásban és a fogászatban az orvosi tulajdonlású teljes körű privatizációt, a szakrendeléseknél az egyéni és csoportos tulajdonlású privatizációt támogatták. Bevezette az EU-szintű orvos- és továbbképzést, az ún. rezidens-rendszert. A szakmai kollégiumok a Magyar Orvosi Kamara fennhatósága alá kerültek. A kormány új betegellátási modellt dolgozott ki (a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ), amelynek egyik fontos eleme az volt, hogy bizonyos kezeléseket helyben, az arra a célra kialakított központokban lehet elvégezni anélkül, hogy egy drágábban működő kórházba kelljen utalni a beteget.
Egyebek

A kormány 2001-ben három évre szóló megállapodást írt alá a gyógyszergyártó cégekkel, melynek értelmében a térítési díjak emelkedésének maximuma nem haladhatta meg az éves infláció kétharmadát. A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1999. évi LXXXIII. törvény módosításával életkortól függetlenül térítésmentessé tette a fogmegtartó kezeléseket, ezzel megszüntetve a Bokros-csomag utolsó, lakosságot sújtó elemét. 2001-ben a Nemzeti Egészségvédelmi Intézetet beolvasztották az ÁNTSZ szervezetébe, és azon belül Országos Egészségfejlesztési Központként működött tovább.
Oktatásügy
Közoktatás

Felsőoktatás

A kormány eltörölte a Bokros-csomag részeként az MSZP-SZDSZ-kormány által bevezetett általános tandíj-kötelezettséget. Ingyenessé tette a gyermekükkel otthon levők számára a diploma megszerzését, képzési formától függetlenül.
A kormány felmondta a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal korábban kötött megállapodásokat, a Felsőoktatási Fejlesztési Program finanszírozására, mivel a nemzetközi pénzpiacon található olcsóbb hitelehetőségek takarékosabb megoldást jelentenek.[25]
A kormány 1999 márciusában létrehozta a Tudomány- és Technológiai Kollégiumot és annak Tudományos Tanácsadó Testületét. A testület elkészítette a Tudomány- és technológiapolitika 2000 című dokumentumot,[26] amely a hazai tudomány, technológia és innováció hosszú távú fejlesztési programját fogalmazta meg. Ennek főbb elemei: jelentős bérreform végrehatása, a kutató-és fejlesztőműhelyek megerősítésére többletforrások biztosítása, a versenypályázati rendszerek költségvetésének növelése és a Széchenyi Terv keretében Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok (NKFP) voltak.

Bursa Hungarica, diákhitel
A felsőoktatási hallgatók számának kimutatása 1997-2002 között

A kormány olyan támogatási rendszert dolgozott ki melynek segítségével azok a hallgatók is bejuthattak a felsőoktatási intézményekbe, akik szociális helyzetük miatt nem gondolhattak a felsőfokú képesítés megszerzésére. A hallgatók tanulmányait támogató esélyteremtő és esélykiegyenlítő intézkedések –érthető módon – jelentősen növelték a fiatalok továbbtanulási kedvét, amit jól mutat, hogy 1999-ben, a tandíj eltörlését követően, majd 2001-ben a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer és a diákhitel bevezetésekor érzékelhetően nőtt a felsőfokú képzésben részt vevők száma. (Lásd: grafikon!)

Az Orbán-kormány alatt a diákhitelt félévenként lehetett felvenni, a havonta felvehető hallgatói hitel legkisebb összege a bevezetés évében 10 000 forint, legnagyobb összege 21 000 forint volt.[27] A külföldi ösztöndíjban részesülő hallgatók, akár egy összegben, előre is felvehették az évi 210 ezer forintot.[27] A diákhitelt azok a magyar állampolgárságú, 35. életévüket még be nem töltött hallgatók igényelhették, akik felsőfokú akkreditált iskolai rendszerű szakképzésben vagy egyetemi szintű főiskolai, illetve egyetemi alapképzésben vettek részt. Az összeg reálértékének állandóságát periodikus inflációkövetéssel biztosították. A hitel visszafizetése jövedelemarányosan történt, azaz a törlesztési kötelezettség mértéke a hallgatók mindenkori, aktuális, személyijövedelemadó-köteles jövedelmének azonos 6%-a volt,[27] amelyet a Diákhitel Központ a kormány jóváhagyásával legfeljebb 1 százalékkal változtathatott meg, 8 százaléknál magasabbra viszont nem emelhette.[27] A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer keretében 2001-ben több 12 ezer hallgató részesült átlagosan havi 7140 forintos szociálisösztöndíj-támogatásban.
Felsőoktatási intézmények integrációja
A 2000/2001-es tanévben végrehajtott állami egyetemeket és főiskolákat érintő szervezeti integráció következtében a felsőoktatási intézmények száma 89-ről 62-re csökkent. Az átalakítást érintő intézmények a felsőoktatási intézményhálózat átalakításáról, továbbá a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló 1999. évi LII. törvény[28] alapján: ""
válasz erre
---------

Gyurcsány 2006. június 10-én az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén közölte:

Augusztustól átlagosan harminc százalékkal emelkedik a háztartási gáz és 10-14 százalékkal a villamos energia ára. A nyereséges vállalkozások és a hatmillió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek négy százalék szolidaritási különadó fizetésére lesznek kötelezettek.

https://www.elemi.hu/gyurcsany..

Gyurcsány nem sokkal a 2006-os választási győzelme után jelentette be a brutális megszorításokat

A miniszterelnök egyúttal közölte, hogy a korábban megígért adócsökkentési programot elhalasztja, ellenben több elvonás mértékét emeli. Bejelentette, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsát október 1-jével 15 százalékról 25 százalékra növeli a kormány. A munkavállalók által fizetendő egészségbiztosítási járulék szeptember 1-jével négy százalékról hat százalékra emelkedik, valamint a munkavállalói szolidaritási járulék egy százalékról 1,5 százalékra. 2007-től pedig a munkavállalók egészségbiztosítási járuléka tovább nő, hat százalékról hét százalékra.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy

A KORMÁNY 2008-TÓL AZ ÁTLAGOS ÉRTÉKET MEGHALADÓ LAKÓ- ÉS ÜDÜLŐINGATLANOKRA INGATLANADÓT VEZET BE.

Hidegzuhany a baloldali szavazóknak

„A magyarok dörgölik a szemüket, főleg azok, akik a szocialisták és a szabad demokraták koalícióját a következő négy évre még kényelmesebb többséggel ruházták fel" – írta a Gyurcsány-csomagról a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A cikk szerint a második Gyurcsány-kormány eskütétele óta nem múlik el nap, hogy a tízmillió magyar ne szembesülne rossz hírrel, amelyeket aztán a pénztárcájukon is meg fognak érezni - derült ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Jólét helyett megszorításokat kaptak a szocialista párti hívek

A Standard and Poor's intézet visszaminősítette Magyarország szuverén adósi besorolását, a kormány "stabilitási csomagjáról" pedig mindent elmondott, hogy ennek ismeretében is negatív kilátásokat feltételezett.

A HITELMINŐSÍTŐ UGYANIS A BEJELENTETT INTÉZKEDÉSEK UTÁN NEM LÁTOTT SEMMI GARANCIÁT A HELYZET TARTÓS JAVULÁSÁRA.

Így tették tönkre az egészségügyet

A gyurcsányi megszorítások azonban nem értek véget 2006 nyarán. Az egyik legnagyobb ballépése az volt az akkori kormánynak, hogy a minimálbér reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció. Az egészségügyi dolgozók bérének reálértékét sem emelték, több ezer orvos és ápoló hagyta el a pályát vagy az országot. Hagyták leromlani a kórházakat és az orvosi rendelőket.

TÖBB TUCAT KÓRHÁZAT ZÁRTAK BE, 3000 ORVOST ÉS 6000 EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓT RÚGTAK KI, HAGYTÁK ELAVULNI A KÓRHÁZAK ESZKÖZÁLLOMÁNYÁT, NEM GONDOSKODTAK A MUNKAERŐ UTÁNPÓTLÁSÁRÓL.

Jelentősen nőtt a kórházak adóssága, mivel csökkentették a finanszírozást, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügytől.

https://www.elemi.hu/gyurcsany..

Gyurcsányék tönkretették és bezárták az OPNI-t is

Csődbe vitt családok

A Gyurcsány-kormány eltörölte a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették.

MINDEZEK MELLETT ELVETTEK EGYÉVNYI GYEST.

Eltörölték a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat. Oktatási reformnak nevezték el azt, hogy az egekbe emelték a tankönyvek árát, a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták.

14 ezer tanárt tettek az utcára Gyurcsányék

A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14 000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe.

EZZEL 1000 TELEPÜLÉSEN SZŰNT MEG A HELYI ISKOLA.

283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7 százalékkal, és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 kilométer hosszan.

FIZETŐS LETT AZ ÓVODAI ÉS BÖLCSŐDEI ÉTKEZTETÉS.

Gyurcsányék idején az óvodások sem ehettek ingyenFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Az önkormányzatokat is tönkretették Gyurcsányék

1300 milliárd forintra növelték az önkormányzatok adósságát, mivel elvonták tőlük a pénzt, de a feladatokat nem, sőt újabb feladatokat adtak át megfelelő finanszírozás nélkül. 251 milliárd forint adósságot hagytak hátra csak Budapesten 2010-ben.

Leállították a MÁV fejlesztését, a MÁV adóssága 2010-re 300 milliárd forintot tett ki. Eladták a nyereséges szállítmányozási üzletágat (MÁV Cargo).

80 MILLIÁRD FORINT ADÓSSÁGOT HALMOZTAK FEL A BKV-NÁL, EZZEL A VÁLLALAT HITELKÉPTELEN LETT, A FEJLŐDÉS ITT IS LEÁLLT.

https://mindenszo.hu/elmelkede..

167 milliárdot loptak el a 4-es metró beruházással a Gyurcsány-kormány idejénFORRÁS: MTI/JÁSZAI CSABA

167 milliárd forintot loptak el a 4-es metró beruházáson az OLAF jelentése alapján, az építkezést be sem fejezték. 159 százalékkal emelték 8 év alatt a jegyek és a bérletek árát. Gyurcsány bevezette az egyetemi tandíjat, amit csak a 2008-as sikeres népszavazással sikerült eltörölni.

5,9 százalékról 11,3 százalékra nőtt a munkanélküliek aránya Gyurcsány megszorításai következtében.

Népirtók társaságába került Gyurcsány

Gyurcsány kormányzásának "legnagyobb eredménye" az lett, hogy William Easterly, az egyik leghíresebb gazdasági fejlődést kutató közgazdász társával tudományosan bizonyította, hogy Gyurcsány történelmi léptékben is katasztrofális hatással volt a magyar gazdaságra a kormányzása idején. Annyira, hogy az exminiszterelnök szégyenszemre felkerült a világ legrosszabb vezetői közé.

A népirtó Pol Pottal került egy szintre GyurcsányFORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

GYURCSÁNY FERENC, AKI KORMÁNYZÁSA ALATT ÁTLAGOSAN NAGYJÁBÓL 1-1,5 SZÁZALÉKKAL RONTOTTA A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST ÉVENTE, BEKERÜLT A VILÁG LEGROSSZABB VEZETŐI KÖZÉ.

https://mindenszo.hu/elmelkede..

A Penn World Table adatai alapján a legrosszabb 25-nek számító listán Gyurcsány Ferenc olyan nevek között szerepel, mint az ugandai Idi Amin, a kínai Mao Ce-tung, az iráni Khomeini ajatollah vagy a kambodzsai Pol Pot.

A DK legalján található emberek egy ideje azt szajkózzák, hogy 2006 október 23-án az Astoriánál megemlékezők autókat gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és rátámadtak a békésen snóblizó karhatalmistákra. Erre a hazugságvonatra ült fel Gréczy és egy Föld S. Péter nevű régi kommunista propagandagyáros. Veretes gondolatmeneteikben a tényhamisításaik mellett cinikus hangnemben vették szájukra még az édesanyámat is. Tették ezt nyilván azért, mert ők a “legeurópaibb párt” hangadói. De ez a kisebbik gond, ez a saját szegénységi bizonyítványuk.

A nagyobbik gond a Gyurcsányt mentegető hazugságaikkal van. Gyurcsány ugyanis bűnös, és az is marad. Hiába gondolják ezek, hogy a 2006-os eseményeket majd sokan elfelejtik, vagy – a régi kommunista szabály szerint – a múltat majd végképp eltörölhetik. Nem fogják tudni, akárhányszor, akármilyen idegesen ismételgetik a hazugságaikat. Gumilövedék, lovasroham, füstgáz és vér. Ez Gyurcsány teljesítménye.

Galambos Lajost megfosztották tábornoki rangjától, Gyarmati Györgyöt pedig alezredesi rendfokozatától. Ezen túlmenőleg mindkét volt titkosszolgát 1,5-1,5 millió forintos pénzbüntetésre, mivel haszonszerzésből követték el a bűncselekményt.

Emlékezetes: a Gyurcsány-féle titkosszolgálatokat alapjaiban rázta meg annak idején, 2007–2008-ban a korrupciós ügy.

https://pestisracok.hu/gyurcsa..

A vesztegetés nyílt titok volt az NBH berkeiben, de vádat csak a kormányváltás után emeltek a résztvevők ellen.

A botrányos Egymásért Egy-másért Alapítvány egyik kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és az NBH korábban kémkedéssel is vádolt, majd abban az ügyben felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, valamint az NBH volt műveleti osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség. A per mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, hiszen a nemzetbiztonságot érintő adatok is szóba kerülhettek.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatti elhárítók vesztegetési botránya még 2011-ben robbant ki. A per első fokon 2014-ben a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsán indult, majd néhány tárgyalási nap után, 2015. április 8-án a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elölről kezdte az ügyet, és két év múlva, 2017 őszén hirdetett – először – elmarasztaló ítéletet.

--------

A magyarországi balliberális ellenzék tele van hazaáruló, korrupt gazemberekkel veled együtt. Kemény szavak. Bár nem keményebbek, mint amiket ők szoktak a kormánypárti ellenfeleik fejéhez vágni. A Na ezek vagytok ti, csak mást néztek hülyének.

különbség csak annyi, hogy a fenti kijelentésre egyre több konkrét bizonyíték kerül elő.

Ahogy nézem a kommenteket, te is szeretsz sétálni a faszerdőben tátott szájjal.

Lássuk a pőre tényeket! A harmadfokon eljáró Kúria ítéletében kimondta a minap, hogy Kovács Béla, a Jobbik egykori európai parlamenti képviselője – akit a pártban csak KGBélaként emlegettek – kémkedett, ezért, valamint költségvetési csalás és magánokirat hamisítása miatt öt év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte. Kovács egyébként a 2000-es évek közepén tűnt fel a pártban, amelyet anyagilag is támogatott, valamint ő felelt azért, hogy az eredetileg oroszellenes Jobbik nyitott Moszkva felé.

te is idemenekültél, feltehetően nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene. Arról a Jobbikról beszélünk, amelyik később szövetséget kötött Gyurcsány Ferenccel, akinek a közéletből való eltávolítása érdekében tulajdonképpen megalakult. KGBéla Jobbikban való feltűnésének idején egyébként Gyurcsány zabrált villájában Totó kutya nem másnak nyaldosta a kézfejét a meleg hangvételű, baráti csevej közben, mint Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

De börtönre ítélték nemrég Gyurcsány egykori kémfőnökét és tettestársait is. A botrányos Egymásért Egy-másért Alapítvány egyik kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és az NBH korábban kémkedéssel is vádolt, majd abban az ügyben felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, valamint az NBH volt műveleti osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés bűntettében találták bűnösnek. Alapos az a gyanú is, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején, 2007 elején Galambos beengedte az NBH-ba az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat EU-s bolgár szakembereknek álcázott embereit, hogy a magyar titkosszolgálat munkatársain hazugságvizsgálatot végezzenek el, és így szűrjék ki a Fidesszel állítólag kapcsolatban állókat. Bár Szilvásy György, Gyurcsány volt titokminisztere a mai napig tagadja az ügyészség vádjait, de a tényeket egyre fölöslegesebb tagadnia.

Botrány botrány hátán a közelmúltból, és a jelen sem különb. Elég, ha arra a gyomorforgató tevékenységre gondolunk, amit Gyurcsányné és balliberális társai az unióban művelnek hazánk lejáratására és a nekünk járó pénzek visszatartása érdekében. Ám itt a legfrissebb ügy, szintén az ő házuk tájáról: nyomozást indított a rendőrség a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében. Alapos a gyanú, hogy a sokszorosan leszerepelt balliberális ellenzék, Márki-Zay Péterrel az élen, Gyurcsány Ferenccel a háttérben, már megint idegen érdekek szolgálatába szegődve, idegenektől származó pénz segítségével akarta megbuktatni a nemzeti kormányt. Ezeknek mindegy, hogy Moszkva vagy Brüsszel, Washington vagy a magánpénz-birodalom globalista urai, csak eladhassák magukat, elárulhassák a hazájukat.

Tényleg nagyon itt az ideje, hogy gondoljuk újra ennek a magatartásnak a törvényi tényállását. Mert jelenleg azt kell elviselnünk, hogy a hazaáruló, ha lebukik, először játssza a sértődöttet, majd a képünkbe röhög, végül kikiáltja magát a legnagyobb hazafinak. Az embernek kél káromkodni kedve

Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére a magyar ellenzék azzal dicsekszik, hogy megpróbálják megakadályozni a magyar kormánypárti képviselők bizottsági kinevezését.

Ezzel az ellenzéki képviselők szembemennek a magyar emberek akaratával és képviseletével egyaránt. Felidézte, hogy a májusi EP-választáson a magyar emberek rekordrészvétel mellett úgy döntöttek, hogy nagyrészt kormánypárti képviselőket bíznak meg Magyarország EP-képviseletével. A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártokat messze megelőzve a szavazatok 53 százalékát kapta meg a magyar emberektől. A magyar emberek döntése tehát, hogy az országnak járó 21 parlamenti mandátumból 13-at a Fidesz és a KDNP képviselői kapnak meg, míg az ellenzéki pártok ennek csak a töredékét.

A kormánypárti képviselők ennek köszönhetően kaptak jelölést az EP-bizottsági, alelnöki tisztségekre, szám szerint ötöt. Ezáltal a magyar emberek képviseletét is el tudnák látni

Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között

Értékelése szerint amit a bevándorláspárti magyar ellenzék csinált, az teljesen szembemegy a magyar emberek akaratával. Ezt a magyar kormány felháborítónak és példátlannak tartja; ilyenre nem volt példa sem Magyarország, sem más államok történetében. Kérdésre közölte: a kormánypártok képviselői részt vesznek az érintett bizottságok munkájában, ahogy képviselői esküjük ezt megkívánja.

Ha 1956–ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter szombaton Makón. Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, Ausztriából 1955–ben kivonultak az oroszok és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek.

A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban megvan a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmait hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket – közölte a miniszer. 1956–ra emlékezve minden magyar embernek – pártállástól függetlenül –

https://pestisracok.hu/gyurcsa..

Tetszettek volna nem kreálni sarkalatos törvényeket, elvtársak, amelyek módosításához kétharmad kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés