Márki-Zay Péter hazánk ezeréves történelmének legzseniálisabb politikusa

2023. február 8. 15:31

Herczeg Sándor
Facebook
Nem rontott el semmit, most pláne nem teszi, a jövőben pedig még véletlen sem fog.

„Azok számára, akik esetleg elmulasztották volna Márki-Zay mai évértékelőjét, annak ellenére foglalom össze a lényeget, hogy nem vagyok pszichonalitikus.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint Márki-Zay Péter hazánk ezeréves történelmének legzseniálisabb politikusa, az egyetlen, aki képes legyőzni Orbán Viktort. (Aki nem így gondolja, az kettő + egy lehetőségből választhat: ostoba vagy áruló, netán mindkettő. Esetleg szabotőr.)

Semmiben sem hibázott, hibázik és nem is fog a jövőben sem. Szerinte ő az egyetlen, aki a rendszer ellenzéke és támogatja az üldözötteket, sőt, idézem: »ők merik bojkottálni a parlamentet«. (Ezt mondjuk nem értem, hiszen egy képviselőjük sincs, úgy meg azért nem túl nehéz bojkottálni.)

Mindemellett: okosabb, becsületesebb, tévedhetetlenebb, ügyesebb, hasznosabb, kulturáltabb és jobb bárkinél, aki jelenleg politizál Magyarországon, legyen bármelyik oldalon is. Nem beszélve arról, hogy ő nem függ az államtól, ezért őt Rogán Antal sem utasíthatja semmire, sőt »adakozásból és nem a Fidesztől kapott állami pénzből« akarnak élni. (Más kérdés, hogy ő polgármester, így a jelenlegi és egyetlen fizetése pont az államtól jön ma is, nagyjából 1.5 millió/hó.)

Tehát nem rontott el semmit, most pláne nem teszi, a jövőben pedig még véletlen sem fog, ezért az egyetlen értelmes választás ő, s persze a Mindenki Magyarországa Néppárt. (Az más kérdés, hogy rajta kívül – legalábbis 2022-ben – még 267 párt volt Magyarországon.)

Nagyjából ennyi. Kíváncsian várom hazánk további cirka 3.200 polgármesterének évértékelőjét. Persze lehet, hogy ők nem érnek rá ilyesmikre, mert napközben dolgoznak a településükön. De jogosultságuk és hatáskörük pont ugyanannyi lenne, mint Hódmezővásárhely városvezetőjének.”

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

***

Márki-Zay összefogásról beszél, Ceglédi Zoltán szerint pedig inkább el kéne tűnnie „vásárhelyi ügyekkel molyolni"

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés