Orbán nem kimaradt a háborúból, hanem az oroszok oldalán áll a háborúban

2023. január 29. 15:05

Bartus László
Amerikai Népszava
Szerinte a háborúért a Nyugat felelős, mert az ukránokat pénzzel és fegyverekkel segíti.

„Az eddig is világos volt, hogy Orbán »békepártinak« mondott szövege oroszpártiságot jelent. Orbán egy szót sem ejt arról, hogy a háborút az oroszok kezdték, ők folytatják, és ők tartják fenn, ahogy arról sem, hogy ők fejezhetnék be. Szóba sem kerül, hogy a háború Ukrajnában zajlik, az oroszok harcolnak egy idegen állam területén. A béke akkor jönne el, ha elhagynák az általuk megtámadott ország területét. Az fel sem merül, hogy az ukránok a saját hazájukat védik, ezért nem felelősek a háborúért, s az Orbán-féle béke azt jelentené, hogy az ukránok adják meg magukat az oroszoknak.

Mivel Orbán az orosz propaganda szerint állítja be a történéseket, a hazájukat védő ukránok nyugati támogatása is mást jelent az orbáni narratívában. Szerinte a háborúért a Nyugat felelős, mert az ukránokat pénzzel és fegyverekkel segíti. Ezt a tényt úgy tekinti, hogy a Nyugat benne van a háborúban, mert akik pénzzel és fegyverekkel segítik az ukránokat, azok benne vannak a háborúban. Az orbáni propaganda erre mondja azt, hogy Magyarországot is »bele akarják kényszeríteni« a háborúba, de Orbán szerint Magyarország kimarad a háborúból azzal, hogy nem segíti Ukrajnát.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Bartus nem tájékozott: Orbán többször is említette, hogy a háborút az oroszok indították el. 2. De Bartussal ellentétben látja - amit sokan mások is -, hogy az amerikai-nyugati és az orosz agressziók egymásba fonódnak: az amerikai ukrajnai nyomulás és az orosz érdekérvényesítés kölcsönösen provokálták egymást. Erre mondja bölcsen Orbán, hogy ebből ki kell maradnunk.

Ha megnézed, hogy egyes nyugat-Eu országok milyen kereskedelmet bonyolítanak le az oroszokkal a mai napig, rájössz, hogy ez baromság.

szoval szallitsuk hordoszamra a benzint a tuzre elvegre az felel erte aki meggyujtotta?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés