Gyuri bá’ blogjának legújabb videós megfejtésében idegállapotba kerültek a srácok

2022. október 3. 19:14

Megadja Gábor
Facebook
...Attól, hogy a jobboldali sajtóban felmerül, hogy még a NATO kedvéért sem kéne hadba szállni Oroszországgal.

„Gyuri bá’ blogjának legújabb videós megfejtésében idegállapotba kerültek a srácok attól, hogy a jobboldali sajtóban felmerül, hogy még a NATO kedvéért sem kéne hadba szállni Oroszországgal (nem is beszélve a harmadik világháborúról, de Gyuri bá’ háborús héjái azt láthatóan nagyon szeretnék már).

Valahogy a gyarmati lelkület sosem változik. A NATO-tagság is úgy jelenik meg a fejecskéjükben, mint az új Varsói Szerződés, ha be kell menni Csehszlovákiába, akkor be kell menni és kész, szólt a gazdi. Az, hogy Magyarországnak nem érdeke hadba vonulni Oroszország ellen, elméleti lehetőségként sem vetődik fel, hiszen nem is létezik magyar érdek. Varsói Szerződés van, meg NATO.

(Gyuri bá’ magánhadserege persze állandóan azzal marketingeli magát, hogy ők a korlátozásmentes szabad, nyilvános viták hívei – kivéve gyűlöletbeszéd, ami ugye bármi lehet! –, így kérdés, hogy újságírók, éttermiségiek, elemzők és miegymások ugyan miért ne elmélkedhetnének nyilvánosan mindenféle lehetőségről. De a képeken szereplő gyorskaja is vonzóbb, mint amit ténylegesen kapunk, hát ne panaszkodjunk.)

A magyar érdek felől nézve viszont minimum elméleti lehetőségként hadd vessük már fel, hogy a magyar érdek az első, és egyetlen emberek által létrehozott szövetségi rendszer sem az örökkévalóságnak készült.

Úgy tűnik, menthetetlenül más a sorrendünk. Mi elsősorban nem NATO-tagok, meg az EU állampolgárai, még kevésbé »atlantisták« vagy bármi mások vagyunk, hanem magyarok.

Minden más csak utána jön és csak az első fényében kap értelmet. Azoknak a szövetségi rendszereknek vagyunk tagjai, amelyek szolgálják az érdekeinket. Akinek a zsigereiben van a lelkesedő-gyarmati észjárás, az persze ezt nem érti.

(És persze küldeni kell a vészjelzést a tartótisztek felé, értem én, mégiscsak az rendeli a zenét, aki fizeti a számlát – nem mondom, csak kérdezem!)”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg tudni kellene, miről papol. Ukrajnába (és amúgy Afganisztánba, Koszovóba) bemenni vagy nem bemenni szuverén magyar döntés. Ukrajnába pl. nagyon nem mennék be. Mondjuk Afganisztánba is kár volt...

Viszont ha bármelyik NATO tagállamot fegyveres támadás ér, akkor bezony 5-ös cikkely és atlantisták vagyunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés