Gyuri bá’ blogjának legújabb videós megfejtésében idegállapotba kerültek a srácok

2022. október 03. 19:14

...Attól, hogy a jobboldali sajtóban felmerül, hogy még a NATO kedvéért sem kéne hadba szállni Oroszországgal.

2022. október 03. 19:14
null
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Facebook

„Gyuri bá’ blogjának legújabb videós megfejtésében idegállapotba kerültek a srácok attól, hogy a jobboldali sajtóban felmerül, hogy még a NATO kedvéért sem kéne hadba szállni Oroszországgal (nem is beszélve a harmadik világháborúról, de Gyuri bá’ háborús héjái azt láthatóan nagyon szeretnék már).

Valahogy a gyarmati lelkület sosem változik. A NATO-tagság is úgy jelenik meg a fejecskéjükben, mint az új Varsói Szerződés, ha be kell menni Csehszlovákiába, akkor be kell menni és kész, szólt a gazdi. Az, hogy Magyarországnak nem érdeke hadba vonulni Oroszország ellen, elméleti lehetőségként sem vetődik fel, hiszen nem is létezik magyar érdek. Varsói Szerződés van, meg NATO.

(Gyuri bá’ magánhadserege persze állandóan azzal marketingeli magát, hogy ők a korlátozásmentes szabad, nyilvános viták hívei – kivéve gyűlöletbeszéd, ami ugye bármi lehet! –, így kérdés, hogy újságírók, éttermiségiek, elemzők és miegymások ugyan miért ne elmélkedhetnének nyilvánosan mindenféle lehetőségről. De a képeken szereplő gyorskaja is vonzóbb, mint amit ténylegesen kapunk, hát ne panaszkodjunk.)

A magyar érdek felől nézve viszont minimum elméleti lehetőségként hadd vessük már fel, hogy a magyar érdek az első, és egyetlen emberek által létrehozott szövetségi rendszer sem az örökkévalóságnak készült.

Úgy tűnik, menthetetlenül más a sorrendünk. Mi elsősorban nem NATO-tagok, meg az EU állampolgárai, még kevésbé »atlantisták« vagy bármi mások vagyunk, hanem magyarok.

Minden más csak utána jön és csak az első fényében kap értelmet. Azoknak a szövetségi rendszereknek vagyunk tagjai, amelyek szolgálják az érdekeinket. Akinek a zsigereiben van a lelkesedő-gyarmati észjárás, az persze ezt nem érti.

(És persze küldeni kell a vészjelzést a tartótisztek felé, értem én, mégiscsak az rendeli a zenét, aki fizeti a számlát – nem mondom, csak kérdezem!)”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2022. október 04. 15:39
De mi nem megyünk! De mi nem megyünk! Mert a mi szarvunk Ajtón be nem térhet, Csak betér az völgyekbe; A mi karcsú testünk Gúnyában nem járhat, Csak járhat az lombok közt; Karcsú lábunk nem lép Tűzhely hamujába, Csak puha avarba; A mi szájunk többé Nem iszik pohárból, Csak hűvös forrásból."
Jason Bourne
2022. október 04. 07:22
"Úgy tűnik, menthetetlenül más a sorrendünk. Mi elsősorban nem NATO-tagok, meg az EU állampolgárai, még kevésbé atlantisták vagy bármi mások vagyunk, hanem magyarok." Ők is magyarok, méghozzá "európai magyarok".
koronaszepe
2022. október 03. 22:22
Ki ne akarna ilyen barátokat, ilyen szövetségeseket, aki vélt vagy valós érdekei mentén ilyen kreatív módon értelmezi a jogait, ill. a kötelezettségeit?
krampus
2022. október 03. 21:18
A NATO az vedelmi szervezet volt valaha. A tortenelemre visszaemlekezve mi mindig rabasztunk, ha az orosz ellen mentunk! De 49-ben is siman szetpufoltek minket. Amikor orosz exnejemnek elsirtam a banatunkat, hogy a Don kanyar igy meg ugy, azt kerdezte, hogy ki tamadott meg kit? S az, hogy elszamoltuk magunkat, hat igy jartunk! Tobbet nem kene elszamolnunk magunkat. Igy is fogy a magyar, max a cizsiciket kuldenem el, mert az egyik szaporodik mint a patkany es semmi haszna, a masik meg ugyanigy eloskodik de meg idegenszivu is (libsik stb).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik