Komlódi Gábor az ATV-ben: a kormány „a háborús áldozatok zsírján sütögeti a pecsenyéjét”

2022. szeptember 30. 15:34
Az ügyvéd szerint a kormány kommunikációja a háborút illetően tisztességtelen.

Az ATV Civil a pályán című műsorának volt nemrég a vendége Komlódi Gábor ügyvéd, aki a Magyarországot is negatívan érintő szankciókról is kifejtette a véleményét. A vendégek felidézték, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök visszavonatná a már érvényben lévő szankciókat és nem támogatja újabb csomagok bevezetését sem.

Krug Emília műsorvezető a témát úgy vezette fel, hogy a Brüsszel által bevezetett szankciók bár jelenleg „fájnak Európának, de közép- és hosszú távon sokkal jobban fájnak Oroszországnak”. Krug ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy a kormány ennek a kijelentésnek az első felére helyezi a hangsúlyt, és „ebben van igazság” – zárta gondolatmenetét a műsorvezető. 

„Nincs minderről egy normális közbeszéd a kormány részéről” 

Komlódi Gábor minderre úgy reagált, hogy „nincs minderről egy normális közbeszéd a kormány részéről.” 

Úgy véli, azt kellene kommunikálni, hogy „sajnos nincsenek más eszközeink, és a szankciókra azért van szükség, hogy belekényszerítsék az orosz elnököt a béketárgyalásokba”, ami ugyan fáj, de meg próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy ebből a lakosság minél kevesebbet érzékeljen – mondta Komlódi.

Majd azzal folytatta, hogy mindezek helyett a kormány

a „háborús áldozatok zsírján sütögeti a pecsenyéjét. (...)

Nekik az számít, hogy egy belpolitikai sikert tudjanak kovácsolni ebből a kommunikációs őrületből,  amit ők erőltetnek már február óta” – hangsúlyozta. Komlódi ezt követően azt hangoztatta, hogy a kormány kommunikációja tisztességtelen.  

Az említett műsorrészletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emília megkérdezhette volna a jogász vendégét, hogy mi a jogi alapja az EU és az USA ukrajnai beavatkozásának.......s miért kell majd Kijev miatt százezreket az utcára tenni.

Tessék mondani, mivel több ennek a Komlódinak a véleménye, mint az enyém?

Nekem az a véleményem, hogy a kormány álláspontja tisztességes, sőt, az a véleményem, hogy nem érdekel kié Dombasz és a többi oroszok által visszacsatolt terület. Vissza, mert ott soha nem éltek rutének, csak oroszok, és a Szovjetunió előtt ezek a területek Oroszországhoz tartoztak. Továbbá az ott élt oroszokkal szembe a rutének asszimiliciós kényszert alkalmaztak és a minszki megállapodásban foglalt autonómia-ajánlatot sem tették meg számukra.

Remélem a fizetés és a nyugdíjemeléseket visszaküldted a feladóknak, mert nem akarsz tisztességtelen lépések orgazdája lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés