Nógrádi György: A népszavazások után számos élet-halál kérdés merülhet fel

2022. szeptember 27. 16:30
A biztonságpolitikai szakértő szerint az oroszok olyan adatot közölhetnek a népszavazásról, amilyet akarnak.

Az Ultrahang Youtube-csatorna Kérdezzen Nógrádi Györgytől című adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az orosz-ukrán háború aktualitásairól, a népszavazások várható következményeiről, az iráni tüntetéshullámokról, az olasz választásokról és az energiaválság várható következményeiről beszélt Király Tamás műsorvezetőnek.

A beszélgetés során elsőként a kedd estig tartó népszavazásokat érintették. Kiderült, hogy valamennyi oroszok által elfoglalt területen 65 százalék felett van a részvétel. A műsorvezető a referendumok kapcsán arra volt kíváncsi, hogy mennyire valósak ezek a részvételi adatok. Erre Nógrádi azt válaszolta, hogy

ezt ember nem tudja megmondani”. 

Majd azzal folytatta, hogyha bárki megnézi a nyilvántartásba vétel listáját bármelyik régióban, látszik, hogy valami nem stimmel. A nyilvántartásba vettek száma töredéke a háború előtti lakosságnak. A biztonságpolitikai szakértő kitért arra, hogy ezekből a régiókból az ukránok elmenekültek, „ettől kezdve az oroszok azt hoznak ki eredménynek, amit akarnak” – húzta alá.

Számos kérdést felvetnek az orosz ellenőrzés alatt álló területek

Nógrádi megjegyezte, hogy az oroszbarát országok, mint Szerbia vagy Kazahsztán sem ismerték el ezt az eredményeket. Így vélhetően Oroszország gondban lesz, hogyha majd béketárgyalásokra kerül sor. „Mert a Krímről vagy a Donbaszról lehet tárgyalni, de a másik két terület több kérdést vett fel még a szövetségesek körében is” – hívta fel a figyelmet.

A szakértő kitért arra is, hogy „ezek a területek pár nap múlva jogilag Oroszország részét fogják képezni, de ezen területek még ma Ukrajna részét képezik. Ettől kezdve ez szent orosz terület lesz vagy háborús térség” – fogalmazott Nógrádi, majd rámutatott, hogy ebből is látszik, hogy ezek az ügyek „élet-halál kérdésévé válhatnak”.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés