The New York Times: Meloni győzelmével Orbán megújult erővel folytathatja munkáját

2022. szeptember 27. 8:42
„Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”– idézte a lap Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselőt.
Az Európát sújtó válság nyomán mostanra nem csupán előretörtek a szélsőjobboldali pártok, de a politikai élet normális részéve váltak, és nincsenek többé kiközösítve”

– állítja Charles A. Kupchan, a Council on Foreign Relations nevű kutatóintézet munkatársa a The New York Times című lapban publikált cikkében.

„A Meloni által vezetett kormány kezét meg fogják kötni az uniós források, hiszen az ország gazdaságának működéséhez elengedhetetlenek az eurómilliárdok” – olvasható a cikkben.

A lap szerint, ha Meloni a populista, euroszkeptikus oldalhoz társul, akkor Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megújult erővel folytathatják munkájukat.

Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”

– jelentette ki Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselő, politikai elemző.

„Magyarország önmagában is sok gondot okoz az EU-nak, de Olaszországgal és Lengyelországgal társulva komoly kihívást jelentene az uniós politikai fősodornak” – írja a The New York Times. A lap cikke kitért rá, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök elsőként gratulált Meloninak választási győzelmekor, politikai igazgatója, Orbán Balázs pedig azt írta a Twitteren, hogy „ilyen nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükségünk van olyan barátokra, akivel közös a víziónk és az európai problémákhoz való hozzáállásunk”.

„Stefanini szerint ha Melonit az EU-ban mellőzni próbálják és sarokba szorítják, akkor ott lesznek Orbán és követői, akik várnak rá, és ő csatlakozni fog hozzájuk. Ha viszont legitim vezetőként fogadják, akkor az EU együtt tud majd működni vele” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán tavaly azt mondta, hogy kéne egy középhatalom, amely csatlakozik a konzervatív kurzushoz. Akkor kiröhögték, most bejött. Ausztria sem áll távol ettől a lehetőségtől. Lengyelország belátta, hogy Brüsszel egy csaló korrupt banda, nem lehet hinni neki.

Brüsszelnek, ahogy láthatod, nem az ország mérete fontos, hanem a precedens. Ha visszatartják a pénzeket, amelyek egyszer úgyis megszűnnek, akkor korábban válunk nettó befizetővé. És ha így is talpon fogunk maradni, akkor mivel fognak zsarolni? Ezt látni fogja a többi ország is, akkor pedig kiderül, nincs akkora kohézió az EU-ban, amekkorát a birodalmi diktatúra láttatni akar. Megint csak a szovjet példát kell nézni, minden keménykedés ellenére felbomlott a birodalom.

"Ha a szankciók nem működnek, miért teszi?"

Majd megtudod, ha az Európai Bíróság egyáltalán közzé meri tenni a kereset indokait. Neked még nem tűnt fel, hogy a nyugaton tomboló "sajtószabadság" ellenére ebben a konfliktusban csak az egyik oldal érveit lehet hallani? Ha az USA vezérelt EU-nak annyira igaza van, miért nem hallhatóak az orosz érvek? Vagy másképpen nézve, miért nem bízzák a tömegekre, miként értékelik a két fél érveit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés