Így dőlt jobbra Olaszország

2022. szeptember 26. 9:17
Itália legnagyobb részén a jobboldali pártok szövetsége nyerte meg a választást. A hagyományosan vörös Bologna és Firenze környékén a baloldal, míg Nápolyban az Öt Csillag Mozgalom tudott nyerni.

Vasárnap tartották az olaszországi parlamenti választást. A voksolás, ahogy várható volt, a jobboldal győzelmét hozta: Giorgia Meloni, Matteo Salvini és Silvio Berlusconi triumvirátusa a voksok közel 44 százalékát szerezte, a baloldal 26 százalékot, a populista Öt Csillag Mozgalom 15 százalékot ért el. Az Azione - Italia Viva szövetség közel 8 százalékot szerzett.

Az olasz választási térkép azt mutatja: a jobboldal a félszigetország minden régiójában át tudott törni: mind északon, mint a középső régiókban, mind délen a jobboldal nyert a legtöbb helyen. Velence körzetében például 50 százalékot szerzett a jobboldali szövetség.

Forrás: Corriere della Sera

 

A baloldal a hagyományosan vörös toszkánai és emilia-romagnai területeken nyert most is: Firenze és Bologna környékén továbbra is a baloldal a legerősebb. Az eddig is a szegényebb, fejletlenebb délen erős Öt Csillag Mozgalom pedig Nápolyban és környékén tudhat magának egy erős bástyát.

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés