Miért barbár és kegyetlen az abortuszrendelet önmagában?

2022. szeptember 26. 17:04

Dr. Kunetz Zsombor
Facebook
Arra lenne szükség, hogy végre a MOK elmondja a véleményét ahelyett, hogy a doktor belügyminiszter tábornok ostoba rendeletét „ratifikálná”!

„Tehát az abortusz rendelet módosítása kapcsán a Magyar Orvosi Kamara nyílt társadalmi vitát indít. »Megszervezünk egy olyan rendezvényt, ahová minden szakterület, minden érintett egy-egy képviselőjét meghívjuk egy rövid vitaindító, gondolatébresztő felszólalásra, és nagy teret adunk, kétszer annyi időt« – ATV 

Ahelyett, hogy elmondanák, hogy

Hogyan kellene csökkenti valójában az abortuszok számát, hogyan kellene ingyenessé, és könnyen hozzáférhetővé tenni a fogamzásgátló eszközöket (Franciaországban éppen most tették ingyenessé a sürgősségi fogamzásgátlást és törölték el a receptkötelességet).

Hogyan kellene megszervezni a szexuális felvilágosítást az iskolákban.

Hogyan kellene azonnal bevezetni az abortusz tablettát.

És

Miért szakmailag vállalhatatlan a rendelet.

Miért ütközik az orvosi tevékenységek legfontosabb alapkövének a Ne árts! elvével.

(Hiszen az abortuszt nem a lehető legkorábbi, hanem a szívcső lüktetésének időpontjától teszi lehetővé, az pedig alapvető tény, hogy minél idősebb a terhesség, annál nagyobb a szövődmény veszély.)

Miért ütközik számos jogszabályba rendelet, így pl. a betegek tájékoztatáshoz való joga sérül, hiszen ennek visszautasítását is lehetővé teszi a törvény.

Miért ütközik az Etikai Kódex paragrafusaiba a rendelet. Erről itt írtam: https://rontgen.444.hu/.../nemcsak-barbar-hanem...

Miért önmagában barbár és kegyetlen a rendelet, hiszen nem tesz különbséget sem fiatalkorúak (akár 14 év alattiak esetében sem), vagy megerőszakolt nők estében sem a rendelet (a házastársi erőszak is ideszámít ám), valamint egyáltalán figyelmen kívül hagyja a nő súlyos válság helyzetét, és még rúg egyet bele.

Nem, mindezek helyett a Magyar Orvosi Kamara eddig csöndben levő, sem a koronavírus válság alatta, sem az olyan ügyek, mint a Győri Kórház pénzszedési gyakorlata a halottak megtekintése kapcsán meg nem szólaló Országos Etikai Bizottság Elnök most megszólal többesszámban, »Mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatjuk ezt a változást« – Népszava

És ettől nem határolódik el a Magyar Orvosi Kamara a fentiek alapján, hanem kiad egy közleményt, amely szerint ez csak adminisztratív változás a rendeletben.

Most meg nyílt társadalmi vitát indít!

Jó reggelt, a társadalmi vita a MOK nélkül is zajlik, most arra lenne szükség, hogy végre a fentiek szerint a MOK elmondja a véleményét ahelyett, hogy a doktor belügyminiszter tábornok ostoba rendeletét »ratifikálná«!”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint böfögött egyet a libsi hentes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés