Putyin felvette a kesztyűt

2022. szeptember 23. 10:53

Stier Gábor
Moszkva tér
Az eddig fél kézzel, takarékos üzemmódban, jelentős létszámhátrányban működő orosz hadigépezet magasabb fokozatba kapcsol.

„Új, minden eddiginél pusztítóbb szakaszába lépett a háború Ukrajnában. Az eddig fél kézzel, takarékos üzemmódban, jelentős létszám hátrányban működő orosz hadigépezet magasabb fokozatba kapcsol. Ezt az eszkalációt konkrétan a harkivi fronton beállt fordulat, a váratlanul hatékony és sikeres ukrán ellentámadás, valamint az orosz védelem összeomlása váltotta ki.

»Ukrajna utolsó erejét összeszedve meglódult, hogy igazolja valahogy a nyugati támogatások megalapozottságát, hogy aztán még maga is meglepődjön azon, mennyire nem készült fel erre az orosz védelem.«

Kijev ettől vérszemet kapott, Moszkva pedig lépéskényszerbe került, és nem várhatja ki a telet a frontok tartásával elütve az időt. A fagyok beállta mindenképpen eszkalálta volna a háborút, de mivel a jól érezhetően az angolszász stratégák keze nyomát viselő ellentámadással, a front széthúzásával az ukrán erők átvették a kezdeményezést, a Kremlnek már a tél beállta előtt lépnie kellett. De azt is látni kell, hogy 300 ezer tartalékosnak az első vonalba küldése nem oldaná meg az oroszok gondjait.

Úgy járnának, mint az ukrán területvédelmisek, akiket a politikai akarat egyre gyakrabban küld a »húsdarálóba«, ezzel az értelmetlen halálba. Felválthatják, illetve erősíthetik viszont a front mögött működő egységeket, hiszen enélkül nem lehet sikeres egy hadművelet. De leválthatnak máshol is az országon belül olyan egységeket, amelyek harcképesebbek lehetnek náluk a fronton.”

Nyitókép: ILYA PITALEV / SPUTNIK / AFP

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@fogas paduc
Aki egyetért a NER-tagságából azzal, hogy a korrupt tolvajokat lámpavasra kell húzni, az nyomjon egy lájkot!

A második világháborúban a győztesek fontos stratégiai elve volt az, hogy elvágják ellenfeleiket a fontos stratégiai nyersanyagoktól, és megbénították a ellenfeleik hadseregeinek utánpótlását.
A halál ötven órája az ardenneki ütközetet feldolgozó 1965-ben bemutatott szélesvásznú híres anerikai háborús film.
A film végén látható, hogy a németek feladják, üzemanyag utánpótlás hiánya miatt elhagyják tankjaikat, melyek üzemanyag tartályai kiszáradtak és a harckocsik legénysége gyalog vonul vissza Németország felé, elhagyott német járműveket látunk a mezőn.
Oroszország ukrajnai háborújában nem ment ilyen messzire, sőt energiahordozókkal, villamos energiával is ellátja Ukrajnát.

Ettől még nem tudjuk, hogy mi a hadicél. A hullagyártáson kívül.

Erre nem is mertem gondolni. Az oroszok a saját hulláik gyártásához sokkal jobban értenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés