Putyin újabb bizalmasa hunyt el rejtélyes körülmények között

2022. szeptember 22. 17:03
Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet volt vezetője több lépcsőfokot zuhant, majd életét vesztette.

Elhunyt a Moszkvai Repülési Intézet volt vezetője, miután több lépcsőfokot zuhant – olvasható az intézet által kiadott közleményben. A 72 éves Anatolij Gerascsenko az értesülések szerint „nagy magasságból zuhant le”. Az egyetem balesetnek minősítette a Moszkvában bekövetkezett halálesetet.

A helyszínre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Bizottság vizsgálja majd ki az esetet körülményeit

Az eset körülményeit egy bizottság vizsgálja majd ki, amelyben az orosz oktatási és tudományos minisztérium, a moszkvai állami munkaügyi felügyelőség és a repülési intézet képviselői is helyet kapnak – közölte az egyetem a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel.

Gerascsenko 2007 és 2015 között volt az orosz védelmi minisztériummal kapcsolatban álló Moszkvai Repülési Intézet rektora. Az orosz médiában nemrégiben megjelent jelentések szerint Gerascsenko a jelenlegi rektor, Mihail Pogosjan tanácsadójaként dolgozott – tették hozzá.

Egy hete is elhunyt egy orosz oligarcha

Az intézet egykori rektora nem az első orosz elnökhöz köthető személy, aki a háború kitörése óta rejtélyes körülmények között vesztette életét. Ahogy arról lapunk is beszámolt, alig egy hete Ivan Pecsorin üzletember holttestét találták meg a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál. Az orosz energiaszektor egyik magas rangú vezetője állítólag egy hajóról esett a vízbe.

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" A repülésnek is megvan a maga művészete, vagyis inkább fortélya. Abban rejlik, hogy megtanuld magad a földre vetni és elhibázd azt."

(Galaxis útikalauz stopposoknak)

Amúgy szerintem is vagy Putyin üzen vagy neki üzennek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés