The New York Times: Magyarország a demokrácia eróziójának szinonimája

2022. szeptember 7. 9:30
Keményen beleszállt hazánkba a híres amerikai lap.

Bonyolult kihívás elé állítja Orbán a Biden-adminisztrációt – írta meg a The New York Times. A lap kifejtette, hogy Joe Biden külpolitikai prioritása átfedésben van fő belpolitikai törekvésével, a demokrácia védelmével, mivel a lap szerint Oroszország, Kína, és Donald Trump egyre kitartóbban erősíti befolyását.

Magyarországgal és Törökországgal Oroszország ellen

A lap kifejtette, hogy szerintük az Bidennek szorosan együtt kellene működnie Magyarországgal és Törökországgal, hogy fel tudjon lépni Oroszország ellen. Mindezek közben,

a lap a két említett országra a demokrácia eróziójának szinonimáiként hivatkozik.

Orbán Viktort pedig olyan tényezőként állítja be, aki bonyolult kihívás elé állítja a Biden-adminisztrációt, mivel a magyar miniszterelnök a konzervatív erőkhöz áll közelebb.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerző láthatóan Magyarország szakértő:
DDD

Edward Wong a The New York Times diplomáciai tudósítója, aki Washington D.C. külpolitikájáról számol be. A Timesnál több mint 22 éve New Yorkban, Bagdadban, Pekingben és Washingtonban tartózkodott. Pekingi irodavezetőként a Times legnagyobb tengerentúli műveletét irányította.

13 évet töltött külföldön, és több tucat országból nyújtott be küldeményeket, köztük Észak-Koreából, Afganisztánból, Ukrajnából, Üzbegisztánból, Mongóliából, Mianmarból, Vietnamból és Indonéziából. Írt a Concorde utolsó transzatlanti repüléséről, az afgán Pamír Wakhan folyosóján tett sétáról és egy észak-koreai körútról.

Edward 1999-ben kezdett riportolni a Timesnak, és négy évig a metrónál, a sport- és üzleti pultoknál dolgozott, mielőtt külföldre ment. 2003 és 2007 között tudósított az iraki háborúról, 2008 és 2016 között pedig Kínából tudósított.

Nieman-ösztöndíjas volt a Harvard Egyetemen, és ösztöndíjas volt a Harvard Kennedy School Belfer Centerében és a washingtoni Wilson Centerben. Vendégprofesszorként nemzetközi riportot tanított a Princeton Egyetemen és az U.C. Berkeley. Az U.C tanácsadó testületének tagja. Berkeley Graduate School of Journalism.

Megfeledkeztél a nagyon fejlett román demokráciáról. Bezzeg!

DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés