Putyin visszahozza Sztálin kitüntetését és megjutalmazza azokat a nőket, akik legalább tíz gyereket szülnek

2022. augusztus 17. 15:41
Az anyák jutalma egymillió rubel (valamivel több mint 6,5 millió forint), amit egy összegben fizetnek ki nekik akkor, amikor a tizedik gyermek betölti az első életévét.

Az orosz elnök egy hétfőn aláírt rendeletében visszahozta a Hős Anya elenevezésű kitüntetést, amelyet még Sztálin alapított 1944-ben, amikor a Szovjetuniónak a II. világháború eredményeként borzalmasan nagy emberveszteséget kellett elkönyvelnie.

Később közel 400 ezer nő kapta meg a Hős Anya kitüntetést, amit egészen a Szovjetunió 1991-es összeomlásáig rendszeresen kiosztottak. Több mint 30 év után Putyin most visszahozza az elismerést, az erről beszámoló Moscow Times szerint azért, mert elmondása szerint kardinális intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megoldják a népességfogyás egyre égetőbb problémáját.

A lap szerint

azok a nők „pályázhatnak” majd a kitüntetésre, akik világra hoztak legalább tíz orosz állampolgárságú gyermeket.

Jutalmuk egymillió rubel (valamivel több mint 6,5 millió forint), amit egy összegben fizetnek ki nekik akkor, amikor a tizedik gyermek betölti az első életévét. További feltétel, hogy a tizedik gyermek első születésnapján idősebb testvérei mind életben legyenek, csak azok esetében tesznek kivételt, akik terrorcselekmény vagy más fegyveres bűncselekmény következtében vesztették életüket „idő előtt”.

A pénzjutalom mellett a kitüntetett anyák a megígértek szerint orosz zászlóval ellátott aranyérmeket is kapnak majd.

Nyitókép: ALEXEY NIKOLSKY / RIA NOVOSTI / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az állam annyi adót szed, amennyit akar. SEMMIBE nem kerül az államnak azt mondania, hogy azt az adót amennyit beszed sokkal több adó helyett szedi be, csak rendes és ad.
Míg ezt az egymillió rubelt tényleg ki kell fizetnie az államnak."

Ez telitalálat. Elismerésem.

Ha orosz lennék, én is kapnék! :)

Jaja, 7 fiam és 3 lányom van. Az érdemrendet köszönöm.

Értsd alatta a filozófiát. A magyar államnak nem hobbi a gyerek, hanem jövendőbeli adófizető.

A gyerek befektetés a jövőbe. A nyugdíjalap nem tolja eléd a tányért, ha öreg és beteg leszel. Az ápolónő is csak akkor dolgozik jól, ha a gyereked ellenőrzi. Mert rajta kívül senki sem fog fellépni azért, hogy te tovább és emberi körülmények között éld meg az utolsó napjaidat!

Ok, egyetértünk. Szerintem nincs izgalmasabb a világon, mint nézni, ahogy a gyereked felfedezi és alakítja a világot. Intellektuálisan és érzelmileg is.

Ti teljesen fordítva ültök a lovon. Ez nem érzelmi kérdés. De nem is ti lennétek, ha nem találnátok meg az elvi lehetőséget a károgásra. A gyerek egy éves korig csecsemő. Az orosz adatok 8 ezrelékkel számolnak, az európai 4 - el szemben. A különbség pedig előfordulhat, hogy a magas kábítószer és alkohol fogyasztás és minden szempontból felelőtlen nők miatt alakulhat így. Egy extrém kivétel lehetőségén siránkozol. ( ahogy az abortáló nők sem felelőtlen szexuális életet elő nők, hanem bűncselekmény áldozatai a narrativátpkban)Arról nem beszélve, hogy aki 10- et szült, szülhet még!

Manapság ez nem távoli, hanem rövidlátás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés