Egyeztetett az ukrán hadsereg főparancsnoka az amerikai vezérkari főnökkel

2022. augusztus 13. 21:14
Valerij Zsaluzsnyij ukrán főparancsnok szombaton telefonbeszélgetést folytatott Mark Milley amerikai vezérkari főnökkel – számolt be az ukrán hadsereg.

Közlésük szerint a két katonai vezető állandóan tartja a kapcsolatot egymással, a szombati beszélgetésen pedig elsősorban akkor beszéltek, hogy mekkora veszteségeket szenvedhettek el eddig az oroszok. Az ukrán főparancsnok szerint mostanra az orosz egységek körülbelül egyötödét teljesen megsemmisítették.

Zsaluzsnyij arról is tájékoztatta amerikai partnerét, hogy jelenleg mintegy 1300 kilométer hosszú frontszakaszon folynak harci műveletek, és hogy továbbra is nagy szükségük van újabb és újabb tüzérségi eszközökre.

Forrás: Index

Nyitókép: Wolfgang Schwan/AFP

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

USA vs OROSZ proxíháború ez, első perc óta tudjuk.

Ez az erőmű bombázás, nyilván USA segédlettel, ukrán részről, Európa számára új szint.

Nem kéne hagyni. Ha egy állam NEM elég erős ahhoz, h. az atomerőműveit megvédje, akkor a visszaszerzésben talán helyesebb lenne NEM beszállni mellé, helyette.

Életveszélyes helyzet. A sarokba szorított patkányok, úgy is mint a Zelenszij-féle Ukrajna, semmitől sem riadnak vissza. Kíváncsi vagyok, meddig tart az eddig NEM közvetlen résztvevők lelkesedése az ukrán hősökért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés