Kadirov: Nagyon örülök, hogy harcosaink sikereit a legmagasabb szinten is elismerik

2022. augusztus 6. 19:19
A csecsen vezér is tagja volt az orosz delegációnak, amikor Vlagyimir Putyin és Erdogan török elnök Szocsiban találkozott.

Ramzan Kadirov Telegram-oldalán jelentette be, hogy a hivatalos tárgyalások után informális egyeztetést tartott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel. A csecsen elnök beszámolt róla, hogy a tárcavezető megköszönte a munkájukat, amit Luhanszk és Donyeck felszabadításáért tesznek. 

Nagyon örülök, hogy harcosaink sikereit a legmagasabb szinten is elismerik”

– közölte Kadirov, majd azzal folytatta, hogy újabb zászlóaljak alakulnak meg, melyekkel a két megyét „szabadítják majd fel az ukrán megszállás alól”.

Kadirov kifejtette, hogy a beszélgetés során megvitatták, hogyan támadnak majd a továbbiakban, elsődleges céljuk a „területek megtisztításánál”, hogy minimalizálják a települések kárait és a civil lakosság megkímélése. Leszögezte, nem háborúról van szó, hanem egy különleges katonai műveletről szólnak a harcok. 

Teljes mértékben támogatjuk Vlagyimir Putyin legfelsőbb parancsnok politikáját, és meg vagyunk győződve arról, hogy a győzelem a miénk lesz”

– zárta bejegyzését a csecsen vezér, aki arról is közzétett egy bejegyzés, hogy ő is tagja volt a Szocsiban, Putyin és Erdogan találkozóján részt vett az orosz delegációnak. 

Fotó: Alexei Nikolsky/AFP

 

 

 

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szkobelev orosz tábornok nagyon értékelte őket. Lásd lejjebb:

A Csecsenföldet, mely a Kaukázus északi oldalán fekszik, a 19. század közepén gyarmatosították az oroszok. Ez bizony már akkor sem ment könnyen, de hadjáratokkal, vérrel és vassal.
Egy kortárs orosz író szerint a terület meghódítása során Alsó-Csecsenföld lakossága, tehát az északi síkabb vidék lakossága, mindössze három év alatt, 1850-re, megfeleződött, majd 1860-ra a negyedére csökkent. (Ebben a manapság népirtásnak nevezhető tevékenységben működött közre testvérével együtt, a híres orosz író, Lev Tolsztoj is.)
Annak a századnak a közepén vagyunk, mely a nagy szibériai, turkesztáni és kaukázusi hódítások és gyarmatosítások ideje volt. Terror és tömeggyilkosság kísérte e hatalmas területek, rendszerint törzsi szövetségű, viszonylag kislétszámú társadalmainak letörését.
Az egyik gyarmatosító orosz tábornok, Szkobelev például, a következő tömörséggel vélekedett feladatáról:
“Az a véleményem, hogy Ázsiában a békés periódusok hossza egyenes arányban van a mészárlások nagyságával. Minél erősebben sújtasz le rájuk, annál hosszabb ideig maradnak utána békén.”
Mármint az őslakosság, a bennszülöttek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés