Böjte Csaba felettesei belső vizsgálatot indítanak a gyerekbántalmazásos botrány miatt

2022. július 01. 22:57

Az Erdélyi Ferences Rendtartomány kiáll a szerzetes mellett, de szétnézne a Dévai Szent Ferenc Alapítvány háza táján.

2022. július 01. 22:57
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy megszületett az első fokú ítélet az árvaházi gyermekbántalmazások ügyében, Böjte Csaba szerzetes pedig felszólította a kollégáit, bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal az alapítvány intézményeiben, azonnal jelezzék neki.

Ma kiderült,

az Erdélyi Ferences Rendtartomány belső vizsgálatot indít a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál,

levonja a konzekvenciákat és még nagyobb elővigyázatossággal folytatja a munkáját – ezt Urbán Erik, a ferences rend erdélyi tartományfőnöke jelentette be a Romkat.ro-nak.

Urbán Erik a római katolikus hírportálnak azt mondta, Böjte Csaba testvérrel rendszeresen konzultált az ügyről, és teljes mértékben az állami törvények, a rendőrségi kivizsgálás során a nyomozók, a bírósági fázisban az ügyvéd rendelkezései szerint jártak el, alávetették magukat a szükséges eljárásnak.

„Egyetlen, eléggé el nem ítélhető bűnös gaztettei a harminc év minden napjának minden jó cselekedetét, sok ártatlan, önzetlen ember áldozatos munkáját, a felépített védőháló egészét nem teheti semmissé” – mondta Urbán Erik.

Kapcsolódó

Ha sárosak lettünk volna, mi is kapunk pár évet a románoktól – Böjte Csaba a Mandinernek 

A román hatóságok nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan láthatóvá váljon, mi történt, mondja lapunknak Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes szomorú az elmúlt napok és egykori nevelőjük aljas cselekedetei miatt, de nem adja fel a küzdelmet.

A román hatóságok nagyon alaposan kivizsgálták az ügyet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan láthatóvá váljon, mi történt,  Böjte Csaba. Az erdélyi ferences szerzetes szomorú az elmúlt napok és egykori nevelőjük aljas cselekedetei miatt, de nem adja fel a küzdelmet.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. július 03. 10:04
Nem könnyű vezetni egy nagyobb szervezetet, mindig akadhatnak problémás ügyek, a Márai sunyi parasztokról beszélt, miközben ette az általuk megtermelt ételeket. A fellegekben járó értelmiség és a realitások ellentétje.
Pierre
2022. július 02. 16:55
undorito ez a fideszes pap, az ajtatos, gyerekeket kinzo, megeroszakolo embereivel egyutt.
bölcsbagoly
2022. július 02. 16:45
Összebeszéltél Ritácskával, vagy honnan van ez a szemforgató, ájtatos, részletekbe menő vádaskodás?
bölcsbagoly
2022. július 02. 16:42
Amit a perben a 15 fiú állít a nevelő tetteiről, azok feltűnő módon megegyeznek azzal, amit egymással művelnek odabenn az otthonban! Véletlenül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik