Megérkezett Perintfalvi: a zaklatási ügyet kihasználva támadja Böjte Csabát

2022. június 30. 18:45

A szélsőbalos, feminista Perintfalvi azonnal kihasználta a zaklatási ügyet: most a gyermekek ezreit felnevelő Csaba testvért találta meg.

2022. június 30. 18:45
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, szerdán harminc év börtönre ítélte a csíkszeredai bíróság a (Csaba testvér által vezetett) Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját. Az ügyről, valamint az ítéletről Csaba testvér már többek között a Magyar Hangnak adott nyilatkozatában, valamint követőihez szólva is elmondta véleményét.

Az ügy kapcsán Csaba testvér az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán:

„Kedves Gyerekek, Kollégák!

Végtelenül szomorú eseményeken vagyunk túl! Több mint hat évvel ezelőtt rossz dolgokat hallottam az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban. Olyan rossz dolgokat, hogy én magam kértem a hatóság segítségét az ügy megoldásához! Az elmúlt években sokan átvilágították a munkánkat, sok ellenőrzés, nyomozás volt, titeket is sokan megkerestek, kikérdeztek és a tegnap megszületett az ítélet! A peranyag titkos volt, a tárgyalás is, mi még nyilvános anyagot nem kaptunk, de a sajtóban azt olvastuk, hogy a hajdani nevelőt nagy bűnök miatt, nagyon sok évre ítélték el! Fontosnak látom, a bizalom megmaradásának érdekében megjegyezni, hogy K.Sz. kívül senki mást nem marasztaltak el az ítéletben sem a kollégák közül, sem engemet!

Mindannyian elbizonytalanodtunk, természetes, hogy szomorúak és dühösek vagyunk! Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!

Kérlek olvassátok el Teréz anya gyönyörű gondolatait! Bármi is történik körülöttünk, az nem szabad elbizonytalanítson, a szeretet, a munka feladására rávegyen. Mi a munkánkat eddig is Isten nevében, szeretetből végeztük, kérlek, hogy fegyelmezetten, még nagyobb odafigyeléssel, bizalommal, kitartással végezzük a munkánkat a továbbiakban is! Bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal, kérem, hogy jelentse nekem bizalommal.

Küldök egy képet is!! Nézzétek a gólya mamát! Most nekünk is ez a dolgunk, az ő szeretetével védjük gyermekeinket, a ránk bízott életeket és bízzunk abban, hogy a vihar elmúlik és újból kisüt az áldott nap!

Hiszek a Szeretet végső győzelmében,

Csaba t.”

Perintfalvi azonban így is rászállt Csaba testvérre

Köszöni a DK-közeli Nyugati Fénynek, hogy segít még több emberhez eljuttatni Böjte Csabának szánt kérdéseit – derül ki Perintfalvi Rita csütörtöki bejegyzéséből, melyet a szélsőbalos teológus a Facebook-oldalán tett közzé.

Mint Perintfalvi fogalmazott: „feltennék neki néhány fontos kérdést”.

A teológus kérdései között (melyek a Nyugati Fény oldalán olvashatóak) azonban nemigen találni olyat, amelyet Csaba testvér már ne válaszolt volna meg korábbi nyilatkozataiban. Adódik tehát a kérdés: mi lehet a teológus valódi szándéka?

Csaba testvérről, és érdemeiről

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a dévai szerzetes 1993-ban fogadta be az első árva gyermeket, majd rövidesen még harmincat. Hogy legyen hol elhelyezni őket, munkatársaival leverték a lakatot az 1720-as években épült, 1948-ban államosított, évtizedek óta üresen álló ferences kolostor ajtajáról, és beköltöztek. A román hatóságok nem léptek fel ellenük, mert kilakoltatásuk esetén a dévai tanácsnak kellett volna gondoskodnia a gyerekekről.

A gyermekmentő szervezet célja az erdélyi magyar árvák felkarolása volt. Románia első egyházi árvaházának rövidesen híre ment, tucatjával érkeztek a segélykérések. Megvették a kolostor mellett álló tömbházakat, menzát, vendégházat, saját játszóteret építettek. Kis magyar sziget született a ma már főleg románok lakta Déván.

Az elmúlt negyed évszázad alatt már több, mint hatezer gyerek nevelkedett a Böjte Csaba által létrehozott árvaházi rendszerben, a nyolcvanhárom gyerekmentő központban jelenleg kétezer gyermek él, közülük száznegyven az anyaintézményben, Déván.

Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nem csak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető – nyilatkozta róla korábban Kásler Mikós annak apropóján, hogy Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Aki pedig Perintfalvi Rita munkásságáról szeretne bővebben tájékozódni, az kapcsolódó cikkünkből ide kattintva megteheti.

megteheti.

Nyitókép: Facebook/Perintfalvi Rita

Kapcsolódó cikkek

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. július 02. 19:16
--
budapesti
2022. július 02. 16:43
Bartusnak - aki újabban itt szentírásként idéztetik - egyszer megírtam, hogy a homoszexualitás "helytelennek" tartása miatt milyen sok keresztény jelentettek már föl, ítéltek már el Nyugaton. A válasza az volt, hogy kéri, hogy többet ne írjak neki. Nem írtam, azóta is zavartalanul hazudozik, uszít, mocskol. Van egy fantáziaképe a világról és abból következetesen kiveti a zavaró tényeket. Amit meg nem tud alátámasztani tényekkel, azt hozzákölti, mint ebben az ügyben is. Azt hiszem, akkor tennék a legjobban a ferencesek vezetői, ha Böjte atya és ők elővennék Bartus (meg a transtelex) két mocskolódó cikkét, és mondatról mondatra, bekezdésről bekezdésre átnéznék, hogyan tudják ezeket a rágalmakat tényekkel megcáfolni. Aztán ki kellene adniuk egy közleményt, amiben ezeket felsorolják, és a rágalmazó, becsületsértő kijelentések miatt pedig meg kéne tenniük a feljelentéseket a megfelelő helyeken. Remélem, Bartus, Dull és a többi hazug cinkosuk is hamarosan börtönbe kerül.
Kecmec
2022. július 02. 07:08
....
pipa89
2022. július 02. 00:14
Ez a nő egy hitelrontó és becsületsértő dög!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik