Megérkezett Perintfalvi: a zaklatási ügyet kihasználva támadja Böjte Csabát

2022. június 30. 18:45
A szélsőbalos, feminista Perintfalvi azonnal kihasználta a zaklatási ügyet: most a gyermekek ezreit felnevelő Csaba testvért találta meg.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, szerdán harminc év börtönre ítélte a csíkszeredai bíróság a (Csaba testvér által vezetett) Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját. Az ügyről, valamint az ítéletről Csaba testvér már többek között a Magyar Hangnak adott nyilatkozatában, valamint követőihez szólva is elmondta véleményét.

Az ügy kapcsán Csaba testvér az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán:

„Kedves Gyerekek, Kollégák!

Végtelenül szomorú eseményeken vagyunk túl! Több mint hat évvel ezelőtt rossz dolgokat hallottam az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban. Olyan rossz dolgokat, hogy én magam kértem a hatóság segítségét az ügy megoldásához! Az elmúlt években sokan átvilágították a munkánkat, sok ellenőrzés, nyomozás volt, titeket is sokan megkerestek, kikérdeztek és a tegnap megszületett az ítélet! A peranyag titkos volt, a tárgyalás is, mi még nyilvános anyagot nem kaptunk, de a sajtóban azt olvastuk, hogy a hajdani nevelőt nagy bűnök miatt, nagyon sok évre ítélték el! Fontosnak látom, a bizalom megmaradásának érdekében megjegyezni, hogy K.Sz. kívül senki mást nem marasztaltak el az ítéletben sem a kollégák közül, sem engemet!

Mindannyian elbizonytalanodtunk, természetes, hogy szomorúak és dühösek vagyunk! Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!

Kérlek olvassátok el Teréz anya gyönyörű gondolatait! Bármi is történik körülöttünk, az nem szabad elbizonytalanítson, a szeretet, a munka feladására rávegyen. Mi a munkánkat eddig is Isten nevében, szeretetből végeztük, kérlek, hogy fegyelmezetten, még nagyobb odafigyeléssel, bizalommal, kitartással végezzük a munkánkat a továbbiakban is! Bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal, kérem, hogy jelentse nekem bizalommal.

Küldök egy képet is!! Nézzétek a gólya mamát! Most nekünk is ez a dolgunk, az ő szeretetével védjük gyermekeinket, a ránk bízott életeket és bízzunk abban, hogy a vihar elmúlik és újból kisüt az áldott nap!

Hiszek a Szeretet végső győzelmében,

Csaba t.”

Perintfalvi azonban így is rászállt Csaba testvérre

Köszöni a DK-közeli Nyugati Fénynek, hogy segít még több emberhez eljuttatni Böjte Csabának szánt kérdéseit – derül ki Perintfalvi Rita csütörtöki bejegyzéséből, melyet a szélsőbalos teológus a Facebook-oldalán tett közzé.

Noha a feminista teológus nemrég még saját maga számolt be arról, hogy szerinte saját egyháza irányából jelentették fel, most neki lennének „fontos” kérdései Csaba testvérhez.

Mint Perintfalvi fogalmazott: „feltennék neki néhány fontos kérdést”.

A teológus kérdései között (melyek a Nyugati Fény oldalán olvashatóak) azonban nemigen találni olyat, amelyet Csaba testvér már ne válaszolt volna meg korábbi nyilatkozataiban. Adódik tehát a kérdés: mi lehet a teológus valódi szándéka?

Csaba testvérről, és érdemeiről

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a dévai szerzetes 1993-ban fogadta be az első árva gyermeket, majd rövidesen még harmincat. Hogy legyen hol elhelyezni őket, munkatársaival leverték a lakatot az 1720-as években épült, 1948-ban államosított, évtizedek óta üresen álló ferences kolostor ajtajáról, és beköltöztek. A román hatóságok nem léptek fel ellenük, mert kilakoltatásuk esetén a dévai tanácsnak kellett volna gondoskodnia a gyerekekről.

A gyermekmentő szervezet célja az erdélyi magyar árvák felkarolása volt. Románia első egyházi árvaházának rövidesen híre ment, tucatjával érkeztek a segélykérések. Megvették a kolostor mellett álló tömbházakat, menzát, vendégházat, saját játszóteret építettek. Kis magyar sziget született a ma már főleg románok lakta Déván.

Az elmúlt negyed évszázad alatt már több, mint hatezer gyerek nevelkedett a Böjte Csaba által létrehozott árvaházi rendszerben, a nyolcvanhárom gyerekmentő központban jelenleg kétezer gyermek él, közülük száznegyven az anyaintézményben, Déván.

Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nem csak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető – nyilatkozta róla korábban Kásler Mikós annak apropóján, hogy Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Aki pedig Perintfalvi Rita munkásságáról szeretne bővebben tájékozódni, az kapcsolódó cikkünkből ide kattintva megteheti.

Nyitókép: Facebook/Perintfalvi Rita

Összesen 226 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szenteket mindig kerülgeti a Sátán.

"Öt súlyos kérdés" Mit fontoskodsz eretnek Perintfalvi?
Miből gondolod, hogy a román egyház kártérítést fog adni a sértetteknek?
Pénzzel el lehet intézni az abúzust?

Ismerős a szövege, ugye?

Nekem csak egy kérdésem van: mit csináltak a belső ellenőrök az abúzusok megakadályozására?

Már nem először. Máskor is észrevettem ezeket a bizonyos szófordulatait, gyűlőlettől, rosszindulattól, szeretetlenségtől áradó véleményét, mondatait.

Perintfalvi Rita teológus számára a pészah a szabadulásélményt hozza el, a húsvétban pedig Mária Magdolna alakja a leghangsúlyosabb.

Hú, be csúf!!!

https://www.vasarnapihirek.hu/..

Láttam Perintfalfi eretnek nőféleség, mennyire örülsz, hogy sok követőd van.
Tudod Jakab Péter is örült, hogy mennyien lájkolták, erre is ment ki a bohóckodása, de aztán felmosták vele a padlót. Jól pofára esett.

Te eretnek álkeresztény, kopj le erről a szent emberről, Böjte Csaba atyáról.

Ezeknek a gonoszoknak egyrugóra jár az agyuk.

Nem ugyanaz, csak a gondolkodásuk.

Püspöktől. Ha egyetemen tanít, akkor meghívja valamelyik tanára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés