Az év EP-képviselőjének választották Cseh Katalint és Ujhelyi Istvánt

2022. június 30. 7:36
Az MSZP politikusa nem először nyeri el ezt a díjat.

Az év EP-képviselőjének választották Cseh Katalint, a Momentum Mozgalom európai parlamenti (EP-) képviselőjét és Ujhelyi Istvánt, az MSZP EP-képviselőjét – tájékoztatott az uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a The Parliament Magazine Twitter-oldalán csütörtökön.

Az elismerést a magazin hirdeti meg és adja át minden évben. A politikusok több kategóriában versenyeznek, akiket magánszemélyek, képviselők, érdekvédelmi- és civilszervezetek is jelölhetnek. A beérkezett jelölésekből több kategóriában választanak ki egy-egy EP-képviselőt az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölésüket.

Cseh Katalin a koronavírus okozta válságra adott válaszok kategóriában nyerte el az elismerést.

„Rengeteget jelent ez a díj, az, hogy a munkámat így is elismeritek, köszönöm. A továbbiakban is egy erősebb és egységesebb Európáért, az emberekért fogok dolgozni, azért, hogy az Európai Unió egy ellenálló és a kihívásokra valós válaszokat adó közösség legyen” – írta Twitter-üzenetében az EP-képviselő.

Ujhelyi munkáját már nem először ismerik így el

Ujhelyi István idén az infrastruktúra, közlekedés és turizmus kategóriában nyerte el a díjat, elsősorban az ingyenes InterRail-bérletprogram megvalósítása és fejlesztése terén kifejtett munkája, valamint az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként a koronavírus-járvány miatt erősen érintett turisztikai ágazat érdekében végzett munkája elismeréseként. Az MSZP politikusa 2017-ben a közlekedés kategóriában is elnyerte az elismerést.

Ujhelyi István az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a díj elnyerése

„a legfontosabb visszaigazolása a brüsszeli munkám eredményességének”.

Szavai szerint egyértelműen elismerték Brüsszelben, hogy a magyar emberek képviseletében számos úttörő programot, így például az Európai Egészségügyi Uniót, az ingyenes InterRail-bérletprogramot, vagy épp a turisztikai szakmai szervezetek együttműködését megerősítő, az ágazatnak végre érdemi, európai figyelmet hozó kezdeményezéseket sikerült az asztalra tennie – tette hozzá Ujhelyi István.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a két "kitüntetés" mindennél többet elmond az EP működéséről...

Hát igen. Milyen lehet a többi, ha ők a legjobbak?
Olyan egymás között egymásnak kiosztott díj benyomását kelti.

Jól árulták a hazájukat.

Ez egy igazi leleplezés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés