A Néppárt tagpártjai ennyire veszik komolyan a keresztény értékeken alapuló politizálást

2022. június 28. 19:50

Ugye megvan az is, hogy a német CDU-nak van muszlim tagozata is?

2022. június 28. 19:50
null
Kontra
Facebook

„Egy bevándorló (iraki) hátterű politikus választottak a flamand kereszténydemokrata párt (CD&V) elnökévé Sammy Mahdi személyében.

Mahdi édesapja iraki, édesanyja flamand, Brüsszel Ixelles negyedében látta meg a napvilágot. Meredeken felfelé ívelő politikai pályája következő állomásaként választották a CD&V élére.

Mahdi nem gyakorló muzulmán, pontosabban arról nem beszél a sajtónak, hogy követne-e bármiféle kultuszt. Egy azonban szinte biztosan kijelenthető,

nem keresztény, még kevésbé gyakorló keresztény. Ez azonban nem is feltétele annak, hogy valaki Flandriában a »keresztény« párt elnökévé válhasson.

Mahdi megválasztásától azt remélik a párt valódi irányítói, hogy gátat vet a CD&V társadalmi támogatottságban mért mélyrepülésének. Úgy néz ki, Belgiumban egy menekült hátterű ember erre a legmegfelelőbb személy.

Akinek még kérdései vannak azt illetően, hogy a Fidesz miért hagyta ott az Európai Néppártot, annak jusson eszébe Mahdi karrierje.

A Néppárt tagpártjai ennyire és így veszik komolyan a keresztény értékeken alapuló politizálást.

Ugye megvan az is, hogy a német CDU-nak van muszlim tagozata is?”

Fotó: HATIM KAGHAT / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzabóGéza
2022. június 29. 14:15
Szemét banda, megérett az önmegsemmisítésre!!!
vajda
2022. június 29. 13:06
Akit ez esetleg zavar, annak javaslom: vessen egy pillantást a magyar Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, esetleg Erdő Péter esztergom-budapesti érsek profiljára, pónemjére.
Aerion
2022. június 29. 11:34
Hú, baszki.
scion
2022. június 29. 08:42
a vég kezdete avagy a kezdet vége? szánalom a köbön
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik