Ennyit arról, hogy az orosz gáz kiváltható

2022. június 19. 7:30

Demkó Attila
Facebook
Úgy tűnik, azt mások mostanáig nem fogták fel, hogy ilyen vagy olyan ürüggyel, de Oroszország leállíthatja számukra a szállítást.

„Magyar érdek a külső szénhidrogénkitettség minél nagyobb és gyorsabb csökkentése, ami elsősorban a nukleáris és napenergiával, érhető el. Folytatni kell a diverzifikálást is, mert amíg rászorulunk a külső olaj/gáz forrásokra, és ez még sokáig így lesz, addig alapvető érdekünk hogy minél több helyről vehessük meg. Amíg azonban ez nem így van, a helyzet az, hogy az oroszok kezében vagyunk, mint még sokan mások Európában. (a nukleáris fűtőelem más tészta, évekre leraktározható)

Úgy tűnik azt mások mostanáig nem fogták fel, hogy ilyen vagy olyan ürüggyel, de Oroszország leállíthatja számukra a szállítást. Ennyit arról, hogy az orosz gáz kiváltható. Ennyit arról, ki közelíti meg a kérdést felelősen a nemzeti érdek, sőt az európai érdek szempontjából. Nem Nyugat-Európa.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: PATRICK PLEUL / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért nyeu szemmel láthatóan azt képzelte, hogy csak szankciózgat, az oroszok meg nem lépnek semmit. A legtöbbjük ék nincs hosszú távú szerződésük sem, ezért is kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Putyin segít végrehajtani a gázembargót.

Újabb megdöbbenés a nyugat részéről. Mégis mire számítottak, miközben már középhatótávolságú rakétákat szállítanak Ukrajnába?

Minden komoly fegyverszállításnak, minden komoly csapásnak, ami az oroszok számára komoly veszteség (pl. a Moszkva elsüllyesztése) ára van, és az oroszok be fogják hajtani.

Most olvastam, hogy a finnek átjárnak az oroszokhoz tankolni. A finneknél háromszor annyiba kerül a benzin, mint az oroszoknál. Eddig a tankon felül hozhattak 10 litert kannában, ezt tiltották meg. Viszont sokan megbuherálták a benzintankjukat nagyobbra:-))))
Nesze neked embargo!:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés