Václav Klaus: Nem csak Magyarországon állnak szemben a homo sorosensusszal, a Soros-emberrel

2022. május 19. 14:50
A baloldal ellenforradalmat szervezett, átvette az intézményeket, a rendszerváltások eszmeisége visszaszorulóban van a volt cseh elnök szerint.

A CPAC Hungary egyik legnagyobb hatású beszédét Václav Klaus volt cseh elnök tartotta. Az egykori államfő kezdetben a háborúról beszélt, melyet teljességgel igazságtalannak nevezett, s mely hatalmas, felfoghatatlan károkat okoz. Ezt követően háláját fejezte ki a CPAC Hungary megszervezéséért és a lehetőségért, hogy felszólalhatott. Mint mondta, az esemény összehozza azokat, akiknek a szólásszabadság a legfontosabb, akik tisztelik a véleményszabadságot s akik ellene vannak a progresszív „ellenforradalomnak”

Meglátása szerint az ukrán háború az etatizmus és az állami beavatkozás előretörését és a piac háttérbe szorulását hozza, a konzervatívoknak háborúellenesnek kell tehát lenniük. Klaus a magyarországi országgyűlési választások eredményét nagyon pozitívnak nevezte, hiszen világszerte főleg vereségeket szenvedett a jobboldal.

Magyarország mutatja, hogy a konzervatív győzelem még lehetséges, és ez inspirálja az összes jelenlévőt. 

Klaus anno konzervatív értékek mentén szállt szembe a kommunizmussal, bár akkor még nem így határozták meg magukat. A konzervatív szót akkoriban a rendszer fenntartásáért dolgozó kommunista pártfunkcionáriusokra használták. A jelenlegi, többé-kevésbé szocialista világ egy anarchisztikus woke-progresszióval, arrogáns eltörlési kultúrával és a genderforradalom bűntetteivel párosul:

ez éppen az ellentéte annak a világnak, amit építeni akart.

Klaus dühödten szemléli, hogy eszméi visszavonulóban vannak. Mint mondta, a CPAC Hungary rendezvényen hallott beszédek optimisták, de nem szabad naivnak lenni, a visszavonulást nehéz megállítani.

Mindez azért történt, kérdezte, mert a konzervatív eszmék kiüresedtek, alkalmazhatatlanok, nem illenek a mostani „szép új világba”? Meg kell újítanunk a konzervatív eszméket? Vagy csak vissza kell térni hozzájuk?

Klaus óvatos választ adott: szerinte elég visszatérni hozzájuk, de ez már önmagában forradalmi lépés lesz. Nem csak azért, mert ellenségeink nagyon erősek, hanem azért is, mert oldalunk sokszor nem konzisztens. Meglátása szerint

eszméinket nem terjesztettük elég jól az utóbbi évtizedekben, főleg 1968 óta.

A konzervatív gondolkodók passzívak maradtak a kommunizmus bukása után, naivan fogadták el Fukuyama nézeteit, és ok nélkül hittek benne, hogy eszméik nyerhetnek úgy, hogy nem hirdetik őket.

A vereséget az eszmék és az intézetek terén is elvesztettük, főleg Európában. Az emberi jogok jelszava alatt és a polgárjogok neve alatt a szabadság visszaszorult, a helyét jogok vették át. A pozitív jogok eszméje polgári vallás lett.

Az „NGO-izmus”, a meg nem választott nyomásgyakorló csoportok nyernek a parlamenti demokrácia helyett.

A környezetvédelem agresszívan nyomja le a józan észt és a konzervatív gazdasági gondolkodást. A nemzetállam hívei többé-kevésbé feladták a harcot. A nyugati társadalom elszakadt kulturális és történelmi gyökereitől. Az emberi természetet tagadják. A genderforradalom a nőt és férfit átalakította. Új moralitás és viselkedés veszi át a konzervatív értékeket, sorolta a problémákat Václav Klaus.

Az intézetek terén a nemzetállam emberi társadalomban játszott szerepét tagadják. A nemzetállam már nem alkotója a nemzetközi ügyeknek, hanem az európai intézmények dolgoznak az uniformitás elérésén. Megfogalmazása szerint 

az európai embert homo sorosensusszá, Soros-emberré akarják alakítani. 

Mint mondta, védekeznünk kell, sőt, offenzívát kell kezdeni abban a hitben, hogy az eszmék számítanak. A nyugatot meg kell védeni szellemi ellenfeleitől. Inaktivitásunk a nyugati civilizáció végét jelentheti. Nem szabad elkövetni még egyszer azt a hibát, amit a rendszerváltások után követtünk el. Václav Klaus szerint nem csak ő érzi azt, hogy fordulóponton állunk. Aktívan kell képviselnünk eszméinket, melyeket elődeinktől örököltünk, és reményei szerint ez a konferencia is ennek a változásnak lehet a kezdete.

*** 

Tekintse meg Tucker Carlson videóüzenetét a CPAC Hungary résztvevőihez!

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az európai embert homo sorosensusszá, Soros-emberré akarják alakítani"

Igen, ez lépett a kommunista időkben formált szocialista embertípus helyébe.

Bár a vereséget vesztettük volna el!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés