Általános mozgósítást és 600-800 ezer új katonát követel Putyintól a Wagner csoport

2022. május 9. 9:19
„Aki szerint egy modern háborúban nincs szükség a sok katonára, az hülyeségeket beszél” – olvasható a zsoldossereg Telegram-csatornáján.

„Mozgósítás kell, különben elvesztjük a háborút. Ukrajna legyőzéséhez 6-800 ezer emberre van szükség”írta május ötödikén az a Telegram csatorna, amit az orosz Wagner csoport zsoldossereggel szerződésben álló katonák futtatnak.

A zsoldosok szerint „teljesen mindegy, hogy Volodin mit mondott” a mozgósításról, attól még Oroszországban most arra van szükség. Az utalás itt egyértelmű: a katonák felróják Vjacseszlav Volodinnak, az orosz Állami Duma elnökének egy korábbi nyilatkozatát, amiben azt mondta, hogy Oroszországban nem szabad általános mozgósítást elrendelni még a május 9-i győzelem napján sem.

„Aki szerint egy modern háborúban nincs szükség a sok katonára, az hülyeségeket beszél.

Bármilyen precíziós fegyvert használhatunk, a gyalogság mindig elengedhetetlen lesz”

– zárták posztjukat a Wagner zsoldosai.

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, ezt hogy érted, de a folyton önmagát fényező EU most döbbent rá, hogy évtizedekig rossz helyről vette a gázt és olajat. De még az sem igaz, hogy magától rádöbbent, inkább az USA hozta értésükre. És most próbálnak minden észérv ellenére ennek megfelelni.

Engem nem érdekelnek a különböző orosz és ukrán szólamok, álhírek. Engem az érdekel, miért nem tesz az EU egy lépést sem a béke érdekében? Miért hagyta, hogy az ukránok az USA érdekei szerint provokálják az oroszokat, tudva, hogy azok előbb, utóbb a Donbasz területi oroszok védelmében lépni fognak? Miért lehetséges az, hogy a szuverén Németország az USA parancsára veszni hagyja a már megépített gázvezetéket, majd érdekes módon feladva addigi, teljesen logikus álláspontját maga áll az esztelen embargó élére?

Az eddig történteket nézve ez egy logikus következtetés.

Helyesen: sírásás előkészítése folyt:
A finnek halottainak és eltűntjeinek száma 24,923 volt, a szovjet-oroszoké 273,000. Több, mint tízszeres.
Egy szovjet tábornokot utána megkérdeztek arról, hogy egyáltalán mit nyertek a háborúval, azt mondta: elég területet ahhoz, hogy eltemessük a halottainkat.
(Richard P. Hallion: The Winter War, Air Force Magazine, Sept. 1, 2012.)

Már megint "elfogytak mint az oroszok":
A németek feletti katonai győzelem árát a vöröskatonák fizették, akiket belehajtottak a tűzbe a komisszárjaik. A keleti-front katonai mérlege ugyanis 27 millió szovjet áldozat a 3 millió tengelyhatalmi áldozattal szemben. Tehát 9:1 az arány, köszönhetően a kommunista hadvezetésnek.

“A 27 milliós szovjet háborús halottat minimumnak kell venni mint katonai veszteséget, ellentétben a 2,416,784 halottal és eltünttel a német oldalon, ahol ez a kategoria a hadifoglyokat is tartalmazza, akik közül néhány végül is élve visszakerült a Gulagról.”

Forrás: John Mosier: Deathride, Hitler vs. Stalin: The Eastern Front (Halállovaglás, Hitler és Sztálin egymás ellen: a keleti front), 1941-1945, Simon and Schuster, 2010. XIII. fejezet, Végkövetkeztetés: hamis győzelmek, helytelen vélekedések, 338.old.)

(A tengelyhatalmak általam becsült 3 milliója a fenti németekre vonatkozó szám kiegészítése a finn, szlovák, magyar, román, olasz, stb veszteségekkel.)

Ha éppen harcolnak, akkor hogy tudnának felvonulni???
Csak kérdem.

Másik vicc: Lehetne-é vajon azt üzenni volodinnak vagy másnak hogy


Atyuskám vegyük vissza Alaszkát! [1853-56. --> (1859.) 1867. ! ]
Rubelért!

Mérhetetlen vágyakozás...

Az ellenpont:
Az ukrán fennhatóságú maradék területekről , ha Nagy-Ukrajnában egy befagyott konfliktus alakul ki közép távon , akkor elképzelhető egy olyan Észak-Ciprus -i jellegű státusz amit nem (csak az egyszem) Törökország ismer el és támogat (infrastruktúra rekonstrukcióval stb.), hanem ezt (az EU és) az USA - akik sokkal nagyobb megruházó-beruházó erők.

Már csak az a kérdés, meddig lesztek elégedettek.

A szovjet – német veszteség arányokat, mint cseppben a tengert, mutatják a következők:

A német 11. páncélos hadosztály, a megindulása utáni napokban, 1941. június 22 és július 3 között elveszítette 6%-át az állományának. (923 katonát, ebből 333-at helyrehozhatatlanul, akik elestek.)
Ezen az áron a hadosztály kétszáz kilométert nyomult előre miközben találkozott a szovjet 10. és a 43. páncéloshadosztállyal, a 228. lövészhadosztállyal, a 109. és a 213. gépesített lövészhadosztállyal és az 57. páncélos hadosztály 114. páncélos ezredével. Majd továbbnyomult.
Ezen összetűzések közben a szovjet egységek elvesztették személyzetük 60-70%-át.
Mindezt úgy, hogy a támadás általában több veszteséggel jár, mint a védekezés, és normálisan háromszor akkora erő is kell hozzá a siker reményében.
(Forrás: Mark Solonin: June, 1941, Final Diagnosis, Moscow, 2013.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés