Az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az elcsalt választás után megalakuló „parlament” nyitó ülésén

2022. április 28. 15:52

Hadházy Ákos
Facebook
Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás miért fontos szimbolikus cselekedet.

„Sajnos az LMP után az MSZP is bejelentette, hogy részt vesz az elcsalt választás után megalakuló »parlament« nyitó ülésén. Ez azután még szomorúbb, hogy a héten először Kocsis Máté, aztán Hollik István zsarolta az ellenzéket azért, hogy mindenki legyen ott. Kocsis azt sejtette, hogy aki nem megy el, annak Kövér László majd később sem engedi meg, vagy csak sokkal később engedi meg, hogy letegye az esküt (és felvegye a fizetést). Ez amúgy teljesen nonszensz blöff. Hollik István pedig azzal fenyegetőzött, hogy csak az kaphat bizottsági tisztséget, aki részt vesz az alakuló ülésen.

Tegyük még egyszer világossá, hogy az alakuló üléstől távolmaradás miért fontos szimbolikus cselekedet: az alakuló ülésen kétszer is szavaz a parlament – vita nélkül – arról, hogy a választáson minden a legnagyobb rendben volt. És tegyük azt is tisztába: természetesen önmagában a nyitó ülésről való távolmaradás sovány gesztus lenne ahhoz, hogy a TETTEINKKEL is megígérjük, nem leszünk díszellenzék. Ehhez az is kell, hogy a milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat ne vegyék fel a képviselők és csak a legfontosabb alkalmakkor szólaljanak meg a parlamentben (az interpellációk nem azok, azok csak az ellenzéki kontroll LÁTSZATÁT tartják fent)

Ezek a zsarolások amúgy jól mutatják, hogy a Fideszt mennyire zavarja, ha lesznek képviselők, akik nem játsszák el nekik a demokráciát.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen hüje a hatházi. Ökör!

Hadsenkiházy képtelen a Fidesznél jobb politika kidolgozására-képviseletére, meggyőző parlamenti felmutatására. Ezért marad neki ez a kényelmes, a lustaságot és tehetségtelenséget leplezni akaró infantilis cirkuszolás.

Elcsalt? Bizonyíték van vagy csak rágalmazás?

miert nem a valasztasrol maradsz tavol lodoktor?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés